Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3106580intrebari
Quiz-uri TPU
MediaDOT.ro
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
5 Mai
SATI 251.323AFISARI
147.504VIZITE
134.599V. UNICI

Buna! Cine stie unde pot gasi problema la fizica despre Energia Mecanica (Energia cinetica+Energie potentiala)... daca se poate gata rezolvata. va rog mult am nevoie urgent de 5 problema. Dau funda. Mc mult:*Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 1 răspuns RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Probleme:

  1. Un corp este aruncat vertical in sus cu viteza initiala v=50 m/s. La ce inaltime energia cinetica a corpului va fi egala cu energia sa potentiala?

  2. Un corp cu masa m=1 kg este lasat sa cada liber de la inaltimea h=100 m. Sa se afle energia cinetica a corpului dupa ce a parcurs jumatate din distanta care il separa de sol.

  3. Un corp este aruncat de la sol, intr-o directie oarecare, cu viteza initiala v=15 m/s. Sa se calculeze viteza pe care o are corpul la inaltimea h=1, 2 m.

  4. De pe malul unui rau, aflat la inaltimea h=4 m deasupra apei, este aruncata, intr-o directie oarecare, o piatra. Care este viteza initiala a pietrei, daca ea cade in apa cu viteza v=10 m/s?

  5. Asupra unui corp cu masa m=5 kg, aflat la sol, actioneaza vertical in sus forta F=50 N. Sa se afle energia cinetica a corpului in momentul in care el se afla la inaltimea h=10 m deasupra solului.

  6. Cu ce viteza initiala trebuie aruncata de la inaltimea h o minge astfel incat, ricosand din podea, sa se ridice la inaltimea 2h. Se va considera ca la ciocnirea cu podeaua nu exista pierderi de energie.

  7. O minge de masa m=200 g, lasat sa cada liber de la inaltimea h1=1 m deasupra unei mese, se ridica la inaltimea h2=80 cm. Sa se afle pierderea de energie a mingii in urma ciocnirii cu masa.

  8. O cadere de apa furnizeaza un debit Q=120m3/min si, cazand de la h=2 m inaltime, actioneaza roata unei mori. Sa se calculeze lucrul mecanic efectuat de aceasta cadere de apa in t=10 ore.

  9. Un corp de masa m=1, 5 kg, aruncat vertical in sus de la inaltimea h=5 m cu viteza initiala v0=6 m/s, cade pe pamant cu viteza v=5 m/s. Sa se afle lucrul mecanic al fortelor de rezistenta intamplinate de corp din partea aerului.

  10. O pietra de masa m=50 g este aruncata dupa o directie oblica de la inaltimea h=20 m deasupra solului, cu viteza v0=18 m/s. La caderea pe sol, piatra are viteza v=24 m/s. Sa se calculeze lucrul mecanic al fortelor de rezistenta ale aerului....