Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173570intrebari
Quiz-uri TPU
StarShinerS
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Oct
SATI 306.084AFISARI
199.309VIZITE
181.713V. UNICI

Buna! Cine stie unde pot gasi problema la fizica despre Energia Mecanica (Energia cinetica+Energie potentiala)... daca se poate gata rezolvata. va rog mult am nevoie urgent de 5 problema. Dau funda. Mc mult:*Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 1 răspuns RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Probleme:

  1. Un corp este aruncat vertical in sus cu viteza initiala v=50 m/s. La ce inaltime energia cinetica a corpului va fi egala cu energia sa potentiala?

  2. Un corp cu masa m=1 kg este lasat sa cada liber de la inaltimea h=100 m. Sa se afle energia cinetica a corpului dupa ce a parcurs jumatate din distanta care il separa de sol.

  3. Un corp este aruncat de la sol, intr-o directie oarecare, cu viteza initiala v=15 m/s. Sa se calculeze viteza pe care o are corpul la inaltimea h=1, 2 m.

  4. De pe malul unui rau, aflat la inaltimea h=4 m deasupra apei, este aruncata, intr-o directie oarecare, o piatra. Care este viteza initiala a pietrei, daca ea cade in apa cu viteza v=10 m/s?

  5. Asupra unui corp cu masa m=5 kg, aflat la sol, actioneaza vertical in sus forta F=50 N. Sa se afle energia cinetica a corpului in momentul in care el se afla la inaltimea h=10 m deasupra solului.

  6. Cu ce viteza initiala trebuie aruncata de la inaltimea h o minge astfel incat, ricosand din podea, sa se ridice la inaltimea 2h. Se va considera ca la ciocnirea cu podeaua nu exista pierderi de energie.

  7. O minge de masa m=200 g, lasat sa cada liber de la inaltimea h1=1 m deasupra unei mese, se ridica la inaltimea h2=80 cm. Sa se afle pierderea de energie a mingii in urma ciocnirii cu masa.

  8. O cadere de apa furnizeaza un debit Q=120m3/min si, cazand de la h=2 m inaltime, actioneaza roata unei mori. Sa se calculeze lucrul mecanic efectuat de aceasta cadere de apa in t=10 ore.

  9. Un corp de masa m=1, 5 kg, aruncat vertical in sus de la inaltimea h=5 m cu viteza initiala v0=6 m/s, cade pe pamant cu viteza v=5 m/s. Sa se afle lucrul mecanic al fortelor de rezistenta intamplinate de corp din partea aerului.

  10. O pietra de masa m=50 g este aruncata dupa o directie oblica de la inaltimea h=20 m deasupra solului, cu viteza v0=18 m/s. La caderea pe sol, piatra are viteza v=24 m/s. Sa se calculeze lucrul mecanic al fortelor de rezistenta ale aerului....