| Damii a întrebat:

Ce este dragostea? Cum se manifesta?
Cel mai complex raspuns primeste funda.

Răspuns Câştigător
| briana a răspuns:

Te uti la un baiat si simti ceva ce nu ai mai simtit pana in acel moment. A cel ceva poate fi o senzatie de caldura,emoti,nu sti ce sa faci cu manile, te smti agitata, vorbesti mult si poate chiar aiurea sau poti sa ai senzatia ca nu sti ce sa spui. Asa se manifesta prima oara. A doua oara nu va mai fi la fel pentru ca te-ai obisnuit cu emotiile si de aceea se spume ca prima iubire nu se uita niciodata.

8 răspunsuri:
| Andarock a răspuns:

Dragostea este un sentiment complex, manifestat prin afecţiune puternică. Definirea sa este un demers dificil, cauzat de complexitatea manifestării sale, dar şi de diversitatea legăturilor afective cuprinse de acest termen. Dragostea se poate manifesta faţă de: familie (părinţi, copii sau alte rude), prieteni, parteneri romantici, Divinitate, animale, obiecte, patrie, frumos, artă ş.a.m.d. O nevoie importantă a dragostei (care este inclusă uneori în însăşi definiţia ei) este de reciprocitate – în unele cazuri, aceasta este resimţită de către subiect fără o acţiune fizică a obiectului (de exemplu, în cazul dragostei faţă de Divinitate, faţă de obiecte ori diverse concepte neaplicate). Spre deosebire de toate celelalte cazuri, Dragostea în care sunt implicaţi parteneri romantici se serveşte de sexualitate ca dovadă a intimităţii (prin expresia „a face dragoste" se înţelege a avea o relaţie sexuală). Dragostea interpersonală poate fi platonică, concept prin care se înţelege o afecţiune purificată de gesturi sau dovezi de natură fizică.

Termenul „dragoste" are ca sinonime variantele iubire (sinonim total), amor şi libov (parţiale). În afară de „amor", de origine latinească, toate celelalte cuvinte au fost preluate din limbile slave. În timp ce „dragoste" şi „iubire" sunt întrebuinţat pentru orice categorie a respectivului sentiment, ceilalţi termeni vizează numai unele posibilităţi. Astfel, „libov" poate exista numai între parteneri romantici (termenul mai are şi înţelesul de comportare politicoasă), în vreme ce „amor" cuprinde acest înţeles („a face dragoste" se mai poate spune „a face amor") şi pe acela de dragoste pentru artă (amorul artei).

Apache
| Apache a răspuns:

Nu se poate exprima in cuvine ...cand o gasesti iti dai seama!

| AnneMarri a răspuns:

iubirea
- manifestă o preocupare neegoistă pentru interesele celuilalt
- începe lent, necesită chiar luni sau ani
- te atrage întreaga personalitate a celuilalt
- efectul asupra ta este că te face o persoană mai bună
- în vezi pe celălalt în mod realist, cu defectele lui, dar, tot îl iubeşti
- aveţi neînţelegeri, dar vă daţi seama că le puteţi rezolva
- vrei să-mparţi totul cu persoana iubită
p.s. nu este copy-paste de pe google

| măcheamăăăî a răspuns:

Dragostea...hmm greu de spus.Un sentiment nespus de frumos. Dragostea este ca si iarba:o cresti,o semeni,si vine o "vaca"si strica tot.Te rusinezi cand auzi de persoana iubita, ti-e frica, ti-e foame...laughing

| Yoanna_4969 a răspuns:

Dragostea? Este cel mai inselator sentiment, in jurul caruia se invart celelalte sentimente [tristetea, bucuria]. Este sentimentul care da viata, creeaza amintiri, aduce speranta... Nu se invata, doar se simte. Te indeamna sa faci orice [asa numita "dragoste oarba"]. Este ceva care iti face inima sa bata pentru anumite persoane. Pe scurt, este cel mai frumos sentimentwinking

| danypoli95 a răspuns:

DRÁGOSTE, dragoste, s. f. I. Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; spec. sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus; iubire, amor.

| HoneyBunnie a răspuns:

Stii care cred eu ca e dragoste adevarata? Cand te sustii reciproc si esti acolo cand celalalt are nevoie de ajutor, sau pur si simplu de tine. De ex eu sunt cu tine, te sustin, ma ajuti caci si eu o sa-ti fiu de ajutor vreodata. Viata e neasteptata si imprevizibila. Tu ai ramas fara slujba, depasim impreuna situatia, eu am probleme de sanatate, tu ai grija de mine.
Sau dragoste e aceea cand o mama ingrijorata se trezeste noaptea sa-i puna comprese copilului ca are febra. Sau un tata care abia asteapta sa vina seara sa-i citeasca puiului o poveste. Aia da, AiA e dragoste.
Ce simtim noi la varsta asta e indragosteala, adica joaca. Sa te indragostesti e ca si cum ai raci: adica e ceva natural, normal, ne ia prin surprindere, vine, trece, iar vine, mai puternica, mai slaba... Inavata sa apreciezi lucrurile cu adevarat importante si semnificative in viata. Totusi sa te indragostesti e foarte 'in', e pe trend si vesnic actual. Deci nu te feri, dar uita-te putin in jur si obseva-i pe oamenii care te iubesc, pentru ca ei exista, sunt acolo; unii te iubesc in secret, altii o fac atat de evident... just think, love and think again!

| adrian_3940 a răspuns:

winking cand nu ti scarba deloc de el tongue i-ai pupa si picioarele laughing daca chiar il iubesti
cand simti fluturashi in stomacbatting eyelashes
cand ai face orce pentru persoana iubita si nu ai faceo deloc sa plangawinking
funda?