| dulshe a întrebat:

Ce pot sa fac sa stau cu spatele drept tot timpul? Am 14 ani si as vrea sa rezolv problema asta inainte sa fie prea tarziu.

Răspuns Câştigător
| maryana5 a răspuns:

Am si eu aceeasi problema ca si tine si aceeasi varsta big grin... Mama toata ziua "sta cu gura" pe mine -'stai dreapta, stai dreapta; umerii inapoi-umerii inapoi'-si am ajuns la concluzia ca pentru a sta dreapta ai nevoie sa te inveti tu pe tine insati. Adica atunci cand te doare spatele sau pur si simplu simti ca nu stai dreapta(pe scaun...la scoala... oriunde) sa-ti faci un obicei de a te corecta.Cred ca asa o sa te autoeduci de a te corecta si sa nu ai o cocoasa -bleah- worried

17 răspunsuri:
| JackieSue a răspuns:

Control.Control.Control.
Te obisnuiesti pana la urma sa stai drept daca te controlezi mereu.
Pe mine m-a speriat o poveste cu o fata care a aflat ca o colega avea o problema cu coloana si i-a zis mamei ei si a pus-o sa se uite si la spatele ei.Coloasa fetei era in forma de S...worried
Urmatoarea zi era inhamata...adica avea ceva de metal pe ea...inhamata ca nebunii...asta doar pentru. ca statea cocosata.
Sper ca te-ai speriat ca sa te controlezi.Chiar si azi mai am colegi care se mira cum de stau atat de dreapta.

ReBECCA

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

In afara de control - care cu timpul iti va intra ca gest reflex - poti sa faci exercitii. Vezi mai jos cateva propuneri
http://www.egirl.ro/Exercitii-pentru-spate,a2187.html
http://www.healthy.ro/......drept.html

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

@dulce, intrebarea ta imi aminteste de perioada adolescentei, cand ma nelinistea acelasi lucru. Aveam o colega de clasa gheboasa si numai gandul ca as putea sa fiu ca ea, ma dispera.
Asa ca am luat o carte mai solida, cu coperti cartonate, mi-am asezat-o pe cap si am invatat sa merg asa. Evident, prin casa.
Acum am mersul drept, pentru ca am invatat sa ma controlez.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa stai tot timpul cu spatele drept iti trebuie autocontrol...adica sa te gandesti tot timpul ca trebuie sa stai cu spatele drept..ca si cum te-ai obisnuit sa mergi al scoala zi de zi...asa trebuie sa faci si cu spatele..sa il tii drept zi de zii si pana la urma o sa iti intre in obisnuintahappy...toate cele bune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa exercitii de gimnastica acasa si eu am aceeasi problema si am 11 ani... ajutor...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu unul eram cam cocosat inainte, dar de 1 luna jumatate de cand ma duc la sala mi-am marit spatele si pot sa stau mult mai drept ca inainte big grin... plus ca daca ma cocosez nu se mai vede asa urat tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna am 18 ani am si eu o problema nici eu nu imi tin spatele drept dar problema mea e mai grava pentru ca nu stiu sa merg drept imi indoi genunchi si nu ii indrept. a-ti putea sa ma ajutati cu un sfat? multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am 14 ani, sunt baiat, ideea lui PandaBloo cu mersu cu o carte pe cap da roade;-)... sa traiesti Panda...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am 12 ani, si am aceeasi problema. mereu maicamia imi spune sa stau cu spatele drept, dar nu reusesc. faza cu acea carte groasa tinuta pe cap. parca nu as crede ca merge. dar totusi am sa incerc, si va anunt rezultatele. alte metode mai stiti? va rog sa ma anuntati.big grin multumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai am aceeasi problema am 12 ani si incerc sa invat sa stau cu spatele drept.eu stiu o modalitate sa tii un facalet la spate si sa mergi cu el prin casa sa iti intre in reflectie miscarea si exercitu cu cartea e eficient dar si sati tiparesti in minte ideea ca trebuie sa stai dreapta e fff eficienta incearcale pe toate daca mai gasiti modalitati scrietile. successsss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Treaba voastra dar gimnastica medicala mesrul corect pozitia corecta in banca dormitul fara perna si un consult la un medic da roade trebuie voastra mergeti cat puteti de repede la medic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dulshe nu stiu ce sa spun si eu am aceeashi problema, am 14 si de 2 ani ma tot chinui cu asta. chestia cu cartea pe cap nu da roade eu pot sa merg cu ea drept, si ce am rezolvat? ca mai tot impul stau asa, am incerkt ca de fiecare data cand imi aduc aminte sa stau dreapta, si stateam as km vreo 2 zile, ma impuneam si reusheam, dar dupa ma apuk o durere de spate( probabil pentru ca nu eram in vatata cu o pozitie dreapta) si imi era bine apoi cand stateam putin cocoshatace sa fac ca la mine aceste leacuri n-au dat roade.incepusem sa fac ctv ex de spate da m-am lasat, ba ca am uitat...ba ca nu aveam timp... ajutorsad

| marymary94 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema nu prea sunt invatata sa stau dreapta dar voi incerca pana nu va fi prea tarziu...♥ ♥ ♥

| dedrail666 a răspuns:

Awd

| dedrail666 a răspuns:

Si eu stateam cocosat pana acum o luna...problema e ca spatele meu nu s-a indreptat de tot, ce as putea sa fac? eu m-am dezvatat de statul cocosat in doar o zi.am stat de dimineata pana seara cu spatele cat am putut de drept, a doua zi nu mai simteam nevoia sa stau cocosat chiar daca ma durea spatele am mai durat durerea acea stand in pat fara perna pe spate in 4 zile mi-a trecut si durerea si nu mai am tendinta sa stau deloc cocosat. daca stai o zi drept nu vei mai avea probleme deloc

| PureBluE a răspuns:

Pai...nu e chiar asa de greu... daca incerci sa iti aduci aminte in fiecare zi sa stai cu spatele drept te obisnuiesti de la un timp...ca si treaba cu scoala...cum te-ai obisnuit ca in fiecare diminieata sa mergi al scoala asa te vei obisnui si sa stai cu spatele drept tot timpul...mai greu e la inceputhappy