| Dixiclart a întrebat:

Unde gasesc si eu lentile de contact de nu pentru vedere?

4 răspunsuri:
| Konata a răspuns:

Se numesc lentile colorate. Gasesti din pacate doar pe inetrnet din cate stiu eu. Poti incrca si la farmacie dar nu cred ca vei gasi.
http://www.okazii.ro/cautare/lentile+de+contact.html

evenso
| evenso a răspuns:

Lentilele de contact nu se cumpara ca o haina sau un alt obiect!
Inainte trebuie sa te consulta un medic oftalmolog sa vada starea de sanatate a ochilor si el iti va putea pe urma recomanda tipul de lentile cele mai bune pentru ochii tai si in acelasi timp iti va putea spune si de unde le poti cumpara.

| Adde29 a răspuns:

Buna!
Pe site-ul asta : http://www.lentile-contact.net/
Daca nu vrei de pe net, incearca sa intrebi la un cabinet oftalmologic despre lentile
Sper ca te-am ajutat :);)!

| Pufuleatzaxxx a răspuns:

DrLentila recomanda folosirea lentilelor de contact, doar la recomandarea medicului oftalmolog, in urma unui examen oftalmologic complet. Doar specialistul va poate recomanda ce tip de lentile vi se potriveste cel mai bine si doar el poate evalua indicatiile si contraindicatiile care survin in urma utilizarii acestora.
O prescriptie de la medicul oftalmolog pentru purtarea ochelarilor de vedere nu este echivalenta cu o prescriptie pentru utilizarea lentilelor de contact. Daca purtati ochelari de vedere, dar doriti sa utilizati si lentile de contact, atunci aveti nevoie pentru acestea de un nou consult oftalmologic.
Pregatire pentru aplicarea lentilelor de contact
Igiena reprezinta cel mai important aspect si este conditia principala pentru intretinerea corecta a lentilelor de contact.

Reguli de igiena care trebuie respectate pentru confortul dvs si pentru evitarea unei eventuale infectii:

inainte de utilizarea lentilelor se recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun (preferabil un sapun cu proprietati antibacteriene), clatirea acestora si uscarea lor cu un prosop curat (unul care nu lasa scame pentru a evita depunerea acestora pe lentile de contact)
nu se recomanda folosirea sapunurilor cu continut de crema sau utilizarea de produse cosmetice (creme, lotiuni sau uleiuri) inainte de aplicarea lentilelor pe ochi
machiajul se va aplica doar dupa folosirea lentilelor si demachiajul se va realiza dupa indepartarea lentilelor (pentru a le proteja de eventualele depuneri de la farduri sau creme)
niciodata nu clatiti lentilele cu apa, ci doar cu solutiile speciale fabricate in acest scop (deoarece apa contine impuritati si microorganisme care pot deteriora lentilele)
pentru a evita iritatiile, senzatia de ochi uscati sau deteriorarea lentilelor, dar si pentru confortul dvs, nu purtati niciodata lentile de contact pentru o perioda mai lunga decat cea recomandata de producator sau de medicul oftalmolog.
Aplicarea lentilelor de contact
Scuturati usor suportul de lentile ce contine solutia de pastrare, pentru a slabi lentila in caz ca aceasta s-a blocat (nu incercati sa fortati desprinderea lentilei din suport fiindca s-ar putea s-o deteriorati).
Scoateti lentila din suport si asezati-o in palma. Clatiti bine lentila cu solutia de intretinere corespunzatoare.
Verificati, de fiecare data, daca lentila este in buna stare (sa nu fie deteriorata, sa nu aiba impuritati sau sa nu fie zgariata).
Pentru a evita inversarea lentilelor, recomandam sa incepeti procesul prin aplicarea lentilei pentru ochiul drept.
Plasati lentila pe varful degetului aratator si verificati pozitionarea corecta a acesteia. Diferenta poate sa fie subtila, dar in pozitia corecta lentila are forma de bol, iar in pozitia incorecta aceasta are forma de farfurie.
O alta metoda este de a strange cu blandete lentila intre degetul mare si cel aratator, in pozitia corecta marginile lentilei avand tendinta sa se adune. Daca lentila este pe dos, marginile acesteia au tendinta de a se indeparta.
Pozitionati lentila pe varful degetului aratator. Este recomandat ca degetul sa fie uscat sau aproape uscat.
Cu ajutorul degetului mijlociu de la aceeasi mana, trageti de pleoapa inferioara, iar cu degetul aratator/mijlociu al celeilalte maini, ridicati pleoapa superioara.
Aplicati lentila pe ochi, privind in fata sau in sus, cum vi se pare mai usor. Puteti de asemenea sa aplicati lentila pe partea alba a ochiului dinspre ureche.
Eliberati si inchideti incet ambele pleoape, rotiti privirea de cateva ori pentru a ajuta lentila sa se centreze si apoi clipiti.
Verificati de aproape intr-o oglinda daca lentila este centrata pe ochi.
Daca lentila s-a pozitionat corect, aceasta ar trebui sa fie confortabila si vederea dvs sa fie clara. Folositi acelasi procedeu si pentru celalalt ochi.
Nu purtati niciodata lentile de contact pe perioade mai lungi decat va este recomandat de producator sau specialist.
Nu purtati lentile de contact in conditii sau medii toxice si feriti-le de produse cosmetice cu aerosol (de exemplu, cand aplicati fixativul inchideti ochii).
Nu lasati lentilele de contact sa stea mult timp la aer, deoarece se pot usca, pot deveni fragile sau se pot deteriora.
Nu folositi niciodata saliva sau alte lichide pentru curatarea, intretinerea sau lubrifierea lentilelor de contact, in afara de cele recomandate in acest scop.
Nu imprumutati niciodata lentilele de contact altei persoane si nu permiteti nimanui sa le poarte.
Daca senzatia de disconfort persista sau apar probleme precum inrosirea ochilor, iritatii sau vedere incetosata, indepartati intotdeauna lentilele. Daca roseata persista, contactati imediat medicul oftalmolog.
Efectuati controale regulate la medicul oftalmolog.