TPU Blog

De pe blogul lui Cristi China am aflat de o initiativa extraordinara: strangerea de fonduri pentru cartile tactile de care au nevoie copiii nevazatori.

Cartile definesc poate cel mai bine umanitatea noastra. Si faptul ca exista copii care, din nefericire, nu pot sa vada nu inseamna ca ei nu au dreptul sa citeasca. In lipsa vederii, cartile le pot arata poate cel mai bine cum este lumea cu adevarat. Si noi trebuie sa facem ceva ca ei sa poate avea acces la carti.

Trebuie sa ii ajutam. Am donat si eu cativa banuti (cam cat pentru o carte), iar daca si voi puteti ajuta ar fi foarte frumos. Imi dau seama ca multi dintre voi nu au poate acel disponibil financiar, desi ar avea dorinta de a ajuta. Macar un gand bun, si tot inseamna ceva.

PS Nici nu-i vorba de foarte multi bani. Proiectul are nevoie de 2100 RON

23 thoughts on “Carti pentru copiii fara vedere

  1. Foarte buna initiativa! Acum chiar se simte ca suntem Toti Pentru Unu si ca impreuna vom putea sa schimbam viitorul acestor copii.
    O sa incerc sa ajut atat cat pot.
    Multumesc ca ne tii la curent, Catalin!
    Numai bine!

  2. Inițiativa este foarte bună și mă bucur că site-ul se implică în multe cauze nobile și ajută foarte mult.
    Voi ajuta și eu cu cât pot.
    Sper să ne ții la curent cu alte povești!

  3. urasc cartile,deci urasc scoala.as dori sa nu mai apara pop-upul acela cu donatii pentru copii nevazatori,cum fac sa nu mai apara?

  4. @alex_cristian2000 Sunt convins ca nu ai citit cartile potrivite. Care este ultima carte pe care ai citit-o?

  5. Unde pot dona ? Preferabil daca ar fi un numar de telefon unde pot suna si prin acest mod sa se doneze 😉

  6. @Apache ,
    De ce eşti rău ? Poate ultima carte citită a fost fetiţa cu chibriturile şi va vinde chibrituri:D.

  7. Va multumim pentru sprijinul de pana acum si, cu bucurie, vrem sa va anuntam ca vom duce provocarea pana la capat. Pana la toti 2100 RON!
    Ieri ni s-au alaturat multi oameni. Ne-au trimis ganduri bune pentru copii, au donat si au dat vestea mai departe. Efortul lor s-a concretizat in 460 de lei pentru cei 97 de copii nevazatori din Cluj.
    Cu sau fara Ziua Mondiala a Cartii, acest efort nu trebuie sa fie in zadar.
    Astfel, astazi rugam toti sustinatorii de ieri sa fie in continuare alaturi de noi, sa dea mai departe acest mesaj si sa ne sustina cum au facut-o ieri.
    Chiar daca nu intr-o singura zi, ci doua sau trei, eu cred ca onlineul poate strange cei 2100 RON pentru carti tactile.
    Intreaga echipa va multumeste. Si in curand, si copiii.

  8. Cu siguranţă noi “Toţi Pentru Unu” le vom fi alături acestor îngeraşi care îşi doresc să înveţe. Inocenţa,zâmbetele şi privirea ochilor lor mă fac să zâmbesc. Ei au nevoie de noi,iar noi de ei. Este simplu!

    Eu îi voi ajuta prin a împărtăşii şi altor prieteni,oameni cu sflet,această poveste a celor mici.
    Dumnezeu să vă ajute în tot ceea ce faceţi.

    Cu simpatie şi sinceritate,
    UnVisFrumos!

  9. Salut, Cata! Nu am carduri, dar daca exista posibilitatea de a face donatie prin sms-uri bag si eu 20 de euro. Macar stiu ca nu-i mai dau pe tigari, iar cei defavorizati vor putea beneficia de ceva bun.
    @alex_cristian2000, subscriu la ce ti-a spus Apache. La nevoie, iti pot rupe si doua degete, daca tot ai ceva impotriva cartilor in alfabetul Braille.

  10. @Kronstadt: Ne bucuram ca vrei sa ajuti. Din pacate pentru astfel de mici initiative nu se aloca numere de sms. Hai sa gasim alta modalitate impreuna! Scrie-ne te rog la contact[at]sustineducatia.ro pentru a vedea cum e mai bine.

  11. Aş dori să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat în cadrul proiectului “Realizare de cărţi tactile”.

    Mă bucur să vă spun/scriu că am reuşit să achiziţionăm resursele necesare desfăşurării proiectului şi că acestea au plecat deja spre beneficiarii lor. Veţi găsi cât de curând pe http://www.sustineducatia.ro şi o prezentare a finalizării acestui proiect.

    Vă mulţumesc din nou pentru implicare şi pentru că aţi ales, alături de noi, să susţineţi educaţia! Sper să vă avem în continuare alături şi să vă găsim în număr şi mai mare, deoarece avem multe de făcut împreună! 🙂

  12. Am si eu doi gemeni din care unul este nevazator si ar vrea si el sa citeasca dar am cautat sa procur carti si nu am reusit pentru ca nimeni nu are de unde .frumos proiect dar sa speram sa-ducem pana la capat si sa ajutam acesti copiii care merita si ei sa aiba acces la informatii ca noi.va multumesc si sarbatori cu bine si poate mosul vineee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.