TPU Blog

Cum v-am promis, o data pe saptamana va voi informa cu privire la modificarile/imbunatatirile de pe TPU.ro.
Asadar:

1. Am introdus posibilitatea ca utilizatorii sa isi stearga intrebarile.

Acest lucru se face din conturile utilizatorilor, in limita a 10 intrebari pe zi. cu confirmarea stergerii pe email. Cele 2 limitari sunt masuri de securitate impotriva stergerii nedorite/accesuilui altor persoane in cont.

Intrebarile care nu au raspunsuri sunt sterse complet de pe site, in vreme ce intrebarile care au raspunsuri sunt anonimizate (nu mai sunt alocate respectivului utilizator), din motive de echitate (alti utilizatori TPU au depus efort sa raspunda).

O functionalitate similara va fi introdusa saptamana viitoare si la raspunsuri. Nu am mai avut timp astazi sa o testam.

2. Optiuni privacy pentru mesaje si pentru prieteni

In profilul utilizatorului (Editare profil – partea de jos a paginii) avem acum 2 optiuni:

a) Posibilitatea de a limita cei care va pot trimite mesaje private: – cu variante: toti utilizatorii, doar prietenii de pe TPU, nimeni

b). Modalitatile in care puteti accepta prieteni: automat (auto-add), manual, refuz la toti care doresc sa va adauge.

3). Actualizari mult mai rapide a paginilor cu intrebari si raspunsuri: am refacut mecanismul de caching (salvare pe server) a acestor pagini si acum le actualizam mult mai rapid, dupa postarea unui raspuns (cel mult 1 minut, insa in genere sub 30 secunde)

4). Optimizare moto de cautare – nu suntem multumiti de modul in care functioneaza si il vom rescrie de la zero in saptamanile urmatoare. Deocamdata insa l-am facut sa mearga asa cum se poate

5). Afisare  a unui numar limitat de “funde” in pagina profilului, din motive de incarcare. Vom limita si afisarea in zona de prieteni, saptamana viitoare

6). Rezolvarea unor probleme de securitate ale site-ului. Apropo de asta va rog sa cititi cu atenti urmatoarea fraza:

Sunt foarte multi utilizatori care au o parola foarte foarte usor de ghicit. Asta este modalitatea cea mai simpla de a sparge un cont. Daca sunteti in aceasta situatie noi va recomandam sa va alegeti o parola cat de cat sigura. Celor care au o parola extrem de simpla li se atrage deja atentia in conturile lor si nu mai sunt lasati sa posteze pana nu si-o schimba.

7). Foarte multe functionalitati in sistemul de administrare: acestea nu sunt vizibile direct, insa ne ajuta pe noi sa mentinem o curtatenie mai buna / sa reactionam mai rapid impotriva celor rau-voitori. Aici, avem nevoie si de atentionarile voastre. Si va multumim din suflet celor care ne semnaleaza nereguli.

8). Mici optimizari la incarcarea paginilor

Ce vrem sa rezolvam saptamana viitoare:

– stergerea automata a raspunsurilor

– refacerea sistemului de notificari pentru a fi mai eficient (inclusiv o componenta pe site)

– buton de reply in cadrul raspunsurilor

– alte functionalitati in admin pentru a putea avea o viteza de reactie mare.

De asemeni, de saptamana viitoare speram sa venim si cu alte tipuri de imbunatatiri, care vor fi anuntate la momentul respectiv.

Pana atunci va multumesc tuturor pentru intelegere, pentru observatii, pentru sugestii, pentru idei, pentru critici, pentru voie buna, pentru atitudine pozitiva, pentru dorinta de a face bine. Si va urez un weekend frumos.
Catalin T.

117 thoughts on “Update saptamana aceasta (5-9 septembrie)

  1. @Elasexygagica Logic că nu nimeni îţi va răspunde la contact chiar după o secundă . !
    Acele persoane au o viaţă , muncă , nu-s roboţei 😀
    Când o să îşi facă timp Administratori TPU îţi va răspunde .!

  2. Azi am auzit la tv ca si la liceeni li-se vor da teste de DICTARE la inceputul anului! Catalin, TPU ce face cu raspunsurile pline de greseli de limba romana? Daca unul scrie ca vai de mama lui,altii vad si isi zic si ei ca asa trebuie sa scrie!Nu mai zic se scrierea cu k,tz,sh,etc! Pe alte situri sunt moderatorii cei care corecteaza greselile gramaticale! Aici greselile …raman de-a pururi!Daca nu stergeti postarile acestea analfabete,macar corectati-le! In felul acesta vede si nepriceputul cum se scrie corect! Pentru ca oricine da o cautare pe google poate avea in fata un raspuns de pe TPU plin de greseli! Ce exemplu!!!

  3. @Elianna
    aici nu e vina siteului ca 80 % din site e semi-analfabet….
    pana la urma ce sa corectezi ? …sa le corectezi prostia ?
    asta le e nivelul ..ce sa il mai ascunzi !
    Intr-un fel chestia asta imi aduce aminte de bacul din anii trecuti …toata lumea stia ca elevii sunt bata ,si tocmai de asta nu le-au pus camere ,le-au dat un examen mai usor ,examinatorii puteau fi mituiti mai usor ..etc
    De ce sa te ascunzi dupa deget si sa indulcesti lucrurile cand asta le e nivelul ? ..mai bine asa ..sa vada toata lumea ce analfabeti sunt in romania

  4. @Elianna;@Apache
    Despre ce scrieti voi aici? Cand i-am sugerat administratorului acestui site sa corecteze greselile din sigla TPU si din FAQ, mi s-a raspuns ca ei (nu stiu care “ei”) considera ca asa e corect, cum e acum, cu trimitere (drept argument suprem) la filmul rusesc “Gara pentru doi”.
    Bine ca nu era “Gara pentru una” sau (Doamne fereste!) “Gara pentru unul”.
    Ce pretentie poti avea de la niste copii care au cu totul altceva in cap, mai putin scoala? In primul rand, de ce vorbim despre elevi? Vad si utilizatori trecuti de 50 de ani (cel putin asa sustin ei) care scriu dezastruos. Am vazut chiar unul, de 54 de ani si nu stiu cate zile, care primise o multime de voturi (folositor, amuzant si inteligent) atunci cand, atentionat cu privire la numeroasele greseli, a raspuns ca el se grabeste atunci cand scrie si oricum nu il prea intereseaza aspectele gramaticale ale postarilor lui.

  5. @petruclaudiu78 (107):La cei maturi nu mai este nici o speranta,mai ales la varsta aia! La copii se mai poate face ceva!Acum!

  6. Elianna, nu acum pe bune, vrei un post la noi la IT Departament?
    Ca avem o problema. La noi in mesaje cand scriem schimbat(cum naiba sa zic ca sa nu ma autocorecteze)orul de viteze, apare automat schimbat-orul (na, ca m-a corectat!). Rad norvegienii de noi! Daca pe TPU e normal sa se intample asa la rubrica Auto-Moto, noi suntem o corporatie serioasa, pe Lire Sterline. Te bagi?
    Trimite-mi un CV, cu poza, bust, spate, etc (fata nu, te gasim noi din buletin)

  7. @Poneiul Troian:nu am decat o poza se sus! Creeed ca pot face si una de jos in sus,cu oarecare efort!
    Eh…acum de cand mi-ai facut reclama pe TPU,este coada la usa mea sa ma angajeze! Ziceai ceva de Norvegia? Acolo esti?

  8. Nu, din fericire, sunt multinationala, multiplecat de acasa, mai prin America de Sud. Dar integrat UE pana-n gat!
    Bine, lucrez si cu scotience, dar astea-s naspa, nu rad decat la bancurile lor (pe care eu nu le inteleg). Mie imi place umorul englezesc, dar am inteles ca ei sunt certati intre ei, ca in bancurile cu unguri versus moldoveni. Cu norvegienii in schimb n-ai treaba, iubesc romanii la fel de mult cum iubim noi suedezele. Te bagi?

  9. @MidnightLady: Desi poate parea ciudat, la munca nu apuc sa raspund pe blog (desi si asta tot munca ar fi). De aceea o fac in timpul liber. Sper sa apuc sa raspund in seara aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.