TPU Blog

… Ne-am dat seama ca se apropie sfarsitul verii de cand ati inceput sa va panicati ca nu v-ati facut temele de vacanta si-ati inceput sa vanati rezumate. Stim cate caiete ati avut de umplut cu exercitii (si n-ati prea facut-o), stim cate pagini de citit, cati catei v-au mancat caietele si cate si mai cate.

Si-apoi a inceput scoala. Statul pe net toata ziua, filmele si iesitul cu prietenii n-au mai avut cum sa va ocupe atat de mult timp ca, deh, niste profesori va pun la treaba si va dau teme pentru acasa. Le tinem si noi isonul si va zicem: sunt teme pentru acasa, de facut de voi, ca sa va intre niste chestiuni mai bine-n cap. Rezolvarile mura-n gura de aici n-or sa va ajute cu nimic.

Schimbam regulile jocului pe TPU.ro: mai rapid si mai abitir ca niciodata, intrebarile cu teme sunt sterse. Impartim cu muuuuuulta darnicie suspendari pe termen limitat si nelimitat. Bonus: ii tragem de urechi si pe cei care raspund la asemenea postari cu rezolvari.

Asadar, daca vreti sa ne ajutati, ne puteti trimite oricand pe contact@tpu.ro link-uri spre profilul utilizatorilor care incearca sa-si faca temele aici sau le puteti raporta intrebarile. 10 cu felicitari pentru cine va face asta 🙂

Alexandra – TPU

15 thoughts on “Dragi elevi…

  1. Amuzanta descriere!Si toate pitipoancele de 14-15 ani care vor sa faca sex sa se duca la biserica,nu aici sa intrebe prostii.

  2. Cred ca ar trebui inventat un sistem mai rapid si mai simplu decat scrisul la “contact”!
    Azi dimineata, din 50 de intrebari de pe prima pagina, 38 erau cereri de rezolvarea diferitelor teme. Va dati seama cat timp ar pierde cineva ca sa dea atatea linkuri la contact? Cam o juma’ de zi!
    Am raportat dimineata de-am facut basici la mouse. Degeaba! Presupun ca trebuie multe…foarte multe raportari ca sa dispara temele.
    Deci, nu va faceti iluzii ca-si va pierde cineva timpul dand pomelnice de linkuri la Contact.

  3. Buna seara!
    Ati facut foarte bine ca ati introdus aceasta metoda.
    Sper sa dea rezultate.
    Toti elevii ar trebui sa stie ca reusind numai prin eforturile proprii vor avea mai mult de castigat si rezultatele vot fi pe masura,plus de asta ai mai multa satisfactie , cand stii ca ai facut un lucru cu manuta ta, nu cu a altora.
    O seara excelenta va doresc!

  4. O initiativa foarte buna. Zilnic apar zeci de intrebari de genul acesta. Copiii in loc sa stea cu cartea in mana, stau cu tastatura si cauta un raspuns aici.
    Stau si ma intreb daca acei elevi sunt pur si simplu lenesi sau intr-adevar nu pot cere ajutor profesorilor, parintilor sau colegilor. Tind sa inclin spre lene si mi-ar faca place daca m-as insela.

  5. Vad ca nu a aparut mesajul meu anterior, asa ca il scriu din nou. Alexandra,daca ai facut asa o treaba radicala,sa introduci la “raporteaza” si rubrica “teme” ca sa vada elevul ca asa ceva este interzis si este de raportat.
    Ca sunt sigura ca toti puturosii se intreaba de ce le dispar intrebarile de pe site!

  6. Mda, asta n-o sa-i determine pe clopotzei sa puna mina pe carte, dar poate in cele din urma or sa priceapa ca nu sintem aici sa ne dea noua temele lor, ca ei sa aibe mai mult timp pentru golaneala si pitziponceala. Chiar devenise penibil sa vezi ca la stiinta si filozofie apare un puturos si-ti posteaza enuntul temei, culmea, exact asa cum apare in caietelul lui “se da multimea numerelor…, sa se determine…”.

  7. Nu mi se pare o idee buna,din contra cred ca este stupida ! Nu voi sta sa despic firul in patru in legatura cu articolul de mai sus,insa-mi sustin punctul de vedere in legatura cu ideea voastra,incercand sa motivez lucrul asta :1.Nimeni nu este obligat sa raspunda la temele celor ce-si posteaza mesajele,si astfel cei ce intreaba isi vor cauta raspunsul in alta parte sau vor incerca sa-si raspunda ei singuri sau pur si simpu nu-si vor rezolva tema ! Am observat ca multi din cei ce le raspund la cei cu teme, ai cam ia peste picior pe acestia,si astfel, la multe dintre aceste mesaje, nu exista raspunsuri ! 2. Cine garanteaza ca cei ce interpreteaza intrebarile ca fiind teme,fac interpretarea corecta si nu gresesc ??? Acum cateva zile am pus o intrebare la”tpu”ce nu mai aparea,drept pt.care m-am pus in contact cu ei ptr. a vedea despre ce este vorba ! Dupa un schimb de mesaje cu ei,intr-unul dintre ele mi se spunea ca ar fi vorba de o tema,le-am explicat ca nu este vorba de asa ceva si respectiva persoana a inteles si m-a lasat sa postez intrebarea ! Pana acum, am doua intrebari puse,una din ele fiind cea care nu ma lasa sa o postez si o alta(asta a fost prima mea intrebare)ce mi-a fost stearsa intre timp,sper ca nu din cauza unei eventuale interpretari… Din raspunsul dat la cele 2 intrebari,reiese ca multe persoane nu stiau raspunsul corect,ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca cei ce au raspuns gresit din diverse motive,au mai invatat ceva sau si-au reamintit, cu ocazia asta, care este de fapt raspunsul corect ! Concluzia mea este, ca cei ce vor sa-si posteze temele sa fie lasati sa faca lucrul asta,ptr.ca oricum exista o posibilitate foarte mare sa nu li se raspunda,iar libertatea in a-si scrie tema pe acest site,sub forma de intrebare,nu trebuie ingradita, mai ales datorita faptului ca se poate interpreta ca fiind tema, ceva ce in realitate nu este !

  8. cu tot respectul, mi se pare un lucru idiot.
    nu mai folosesc TPU de un an sau ceva, dar pur si simplu simt ca trebuie sa adaug ceva.
    o sa compar situatia asta cu politicienii care in loc sa rezolve probleme actuale precum unde se duc bani europeni sau lucruri importante, ei stau sa sanctioneze lumea cu haine pe balcon sau alte lucruri puerile. nu vi se pare ca ar trebui sa se concentreze pe ce e mai grav? asa si este.
    asa ca in situatia asta, eu zic sa nu mai va obositi mana pretioasa sa dati report la copii care posteaza aceste intrebari. o sa ziceti ca trebuie sa inteleaga singuri. sunt si eu eleva si stiu cum cateodata atat de alienata e lectia, ca nu gasesti nimic in carte/nu ai manual la materia aceea (se intampla, jumatatea copiilor de la mine din clasa nu au mai avut parte de manuale de istorie si tehnologie.), si nu au din pacate un frate sau o sora mai mare sa ii indrume sau parintii care bietii de ei nu pot fi pe tema cu toata gramatica limbii franceze s.a.m.d.
    calmati-va, nu incurajez sa li se dea totul de-a gata la astfel de intrebari, ci sa le explicati, fratilor. daca unii de pe aici au facut studii pe tema aceea sau sunt clase mai mari si stiu sa explice, de ce sa nu incerce sa le arate cum functioneaza, ca ei sa stie ce sa scrie singuri?
    nu stiu daca exista, dar probabil ca nu si nu stiu cat de eficient e, dar ati putea sa faceti o sectie pentru teme, idk.
    si acum problema actuala nu sunt pustanii confuzi ca au un prof aiurea la fizica, ci numarul mare de copii care cred ca sunt amuzanti daca posteaza intrebari evident formulate cat sa sune cat mai idiotic despre sex si altele. exemple: vreu sa fa c sex cu jsutin bieber!!! credeti ca am vreo sansA???, deci am facut secs cu o paine, credeti ca raman insarcinata si nasc niste mici franzele?
    intelegeti idea. la acelea sa va obositi sa dati report, in loc sa le incurajati prin a ii lasa sa zboarde pe campii cu aiurelile astea de intrebari, si a descuraja ,,luminarea,, altora.
    ce e mai bine acum sincer, sa te preocupe scoala si sa fii ingrijorat ca nu stii cum sa faci un exercitiu, sau cum sa ti-o pui cu tipii de la one direction? voi decideti.
    ca sa inchei, nu am postat niciodata intrebari despre teme, avand din fericire un frate mai mare. ca sa nu ziceti ca vreau eu sa ii apar. ca si cum daca esti un suporter de-al lui obama, trebuie sa fii.. obama. mmda
    pace sii voi decideti in ce directie vreti sa indreptati TPU.
    xox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.