| Vektor a întrebat:

Am gasit ceva despre originile mariajului in urmatorul link:
http://bigthink.com/......of-divorce

Imi place cum se termina textul:

"Marriage is no longer needed for children to survive, so do we still need marriage?
Perhaps that is an issue we should address another day."

Mi-ar place sa dezbatem acest subiect si sa citesc parerile voastre despre Casatorie.
De ce mai avem nevoie de casatorie? La ce foloseste? Din punct de vedere religios, de ce mariajul este vazut ca ceva sfant si de ce nu s-ar putea si fara ca acei oameni sa fie casatoriti?
Copiii pot fi afectati negativ daca parintii sunt necasatoriti?
De ce se face asa mare tam-tam pe casatoria intre persoane de acelasi sex? Adica acea foaie de la primarie si biserica iti da un drept anumea ca nu inteleg? Poate aceste persoane sunt cu mult mai credincioase si mult mai bune decat multi crestini sau alte persoane de culte diferite.

Ca de exemplu parintii, toate neamurile si toti prietenii ce au peste 35 ani ma dispera cu aceeasi intrebare "Tu cand te insori?" si daca le raspund ca eu nu vreau sa ma insor...incepe nebunia - ca tu nu vrei sa fii in rand cu lumea, ba ca nu am cunoscut persoana potrivita, etc.

Frumos ar fi un dialog fara jigniri! (un ps. ca o mica gluma - crestinii sa se abtina de la jigniri)

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Căsătoria în sine nu este neapărat necesară într-o relaţie. Se poate trăi, iubi foarte bine şi fără astfel de contracte.

Birocraţia, însă, o face avantajoasă sau chiar necesară, aproape obligatorie, în anumite situaţii: creditele bancare (pentru achizionarea bunurilor comune); asigurările medicale (care în unele cazuri pot acoperi intreaga familie, dacă o poţi dovedi cu acte); vizitele la spital, care în unele situaţii sunt permise doar membrilor familiei (poţi trăi cu persoana iubită ani de zile şi să nu-i poţi fi alături când are mai mare nevoie de tine, să fii desconsiderat, dat la o parte, ca şi cum nici nu ai exista - reguli tâmpite); soţii nu pot fi obligaţi în instanţă să dea declaraţii unul împotriva celuilalt; în caz dacă partenerii sunt din ţări diferite, obţinerea mai rapidă a vizei + cetăţeniei şi posibilitatea de a locui în aceeaşi ţară; afacerile comune; anumite avantaje pentru eventualii copii; etc.

Dacă nu ar exista aceste inconveniente birocratice (în cazul unei relaţii nelegalizate...ce aiurea sună, ca şi cum altfel ar fi ilegală, mă rog), căsătoria ar fi doar o formalitate, un moft, un tradiţionalism social (poate pe undeva romantic, dar inutil) şi atât.

0 răspunsuri: