| justitiarul a întrebat:

Cat de naiv poti sa fii incat sa crezi ca aici ai prieteni adevarati?
Dragi copiii,adulti,domnisoare blonde,brune sau roscate nu impartasiti secrete necunoscutilor pe net, ca risca sa devina publice atunci cand va asteptati mai putin.
Si mai ales poze! No, no! Bad thing!

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Copiii astia, saracii, cauta atentie oriunde o pot gasi. Parintii lor au cate 2 slujbe, se dau de ceasul mortii ca sa puna ceva pe masa si, dupa o zi de munca asidua, nu mai au energia si resursele sa-si asculte copiii.
Acesti copii se agata de oricine le da putina atentie. Iar, daca pentru asta nu trebuie decat un click, cu atat mai bine.
Cat despre domnisoarele blonde, capacitatea lor neuronala e de notorietate. Stii tu: de unde nu-i, nici d-zeu nu cere, nici dracu nu ia.

10 răspunsuri:
| aliceinchains a răspuns:

Ok, ai dreptate in mare parte. M-am convins ca asa este. Conteaza si de cine dai si exista posibilitatea ca persoana aia sa nu fie exact cum crezi tu ca e.
Dar, de ce "si mai ales poze"? Care ar fi riscul, sa spun asa, daca o persoana cu care vorbesti ar avea o poza de-a ta? Ce-ar face cu ea? O poza pe care poate ar putea-o gasi si pe facebook sau pe unde, sau pur si simplu una normala, nu compromitatoare, ca atunci e altceva. Dar sunt sigura ca majoritatea care isi dau vreo poza cu ei celor de pe net sunt obisnuite, deci nu stiu ce ar putea sa faca cu ea. Nici daca ai fi vreo vedeta, e doar o simpla poza.

| Esperança a răspuns:

Prieteni? Ce cuvânt mare ai spus! Abia dacă găseşti un prieten adevărat în realitate, darămite pe un site ca TPU!

| Pearl01 a răspuns (pentru Esperança):

Era vorba de prietenii virtuali, pe care nu-i cunosti in realitate nu te cunosc si faza e ca nici macar nu stii daca exista persoana respectiva....trist dar adevarat e ca foarte multi copii au "prieteni" pe internet, ei chiar cred asta si cel mai trist e ca nimeni nu-i controleaza sau poate ii controleaza dar ei se ascund si mai mult si nu tin cont de sfaturi.

| Esperança a răspuns (pentru Pearl01):

Am înţeles foarte bine despre ce era vorba!

| Wøodenpints a răspuns:

Ai pătit tu asta? Şi te surprinde?
Până la urmă internetul este o chestie unde străinii se pot întâlni, dacă încerci să faci pe internet ce faci şi-n viaţa reală o să fii dezamăgit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sora mea are o fata. Zuza, are vreo 14 ani, deci tocmai buna sa exploreze rubrica "Dragoste prin sex" de pe TPU rolling on the floor rolling on the floor
Noroc ca nu i-am zis de existenta TPU, am bagat pe blat site-ul la "Custom Block" in fire-wall-ul ei de pe google search (Sssst, sa nu ziceti asta la nimeni!)
Bine, deci ce ziceam... aaa, prieteni imaginari! Da, si eu cand eram mic aveam un prieten imaginar, vorbeam cu el in gand inainte sa ma culc. El era un fel de Yoda, iar eu un ucenic jedi gata sa apar omenirea de rautati. Ma rog, macar ce ma interesa pe mine din omenire, adica sa apar fetele de alti baieti ce vroiau sa le composteza, mno'.
Dar pe vremea mea nu exista faiz, sa ma laud cu pozele altora... eu chiar am fost membru al atelierului de foto scolar (alb negru si sepia) am vreo 2 dulapuri pline cu poze developate de mine.
Ce drequ' sar de la una la alta, nici nu ma pot concentra sa raspund la subiect?! o fi pus Yoda iar stapanire pe emisfera dreapta a infimului meu cerebel, drequ' stie... asa ti-e cu prietenii astia imaginari! Hai sa ma concentrez... unde eram? Aaa, am gasit!
Deci zuza aia de fata a lui sora-mea si-a tras cont de faiz (nu's de ce le da voie la zuze de 13 ani sa isi faca cont de faiz, tinand cont ca faizul e un site de fuTTinguri, ma depaseste!). Si bum! Ea si colegii ei de clasa, deci prietenii ei REALI, zilele astea se bat in a-si posta unul la altul pe perete poze cu ele goale de pe plaja de la Mamaia, de zici ca s-au nascut cu androidul in mana! Deja stie tot neamul ca a inceput sa-i dea tatele, deci ne pregatim de nunta, eventual botez...
Maica-sa (sora-mea) e mandra, vad ca ii tot da like. Deh, e fiica-sa, normal ca e mandra de ea... Mie totusi mi-e cam jena sa-i dau like, sa nu se interpreteze laughing
Asta e! Nu conteaza cui dai pozele tale, ca e prieten real sau virtual, principalul e tu sa te simti bine in poza, ca doar de-aia o faci, nu? Sa o studieze tot globul.

| justitiarul explică (pentru anonim_4396):

Iar te-au cenzurat amicelaughing
Ti-am raspuns la intrebarea ta cu concediul si vreau detalii.

Raspunsul era:
Iar in concediu? raised eyebrows
OK.Pe care username mergi in concediu?
Nu te pup ma, las fetele sa te pupe. Oricum toate trag la tine chiar daca unele te urasc.

| Pearl01 a răspuns:

Interesanta teorie...pai eu cred ca fiecare isi asuma lucrul asta, iar cei care nu o fac inseamna ca nu stiu, iar daca nu stiu risca sa fie ridiculizati. Acum faza cu prietenii pe net, da e o situatie jenanta modul in care a evoluat lumea si internetul pentru ca daca vorbesti cu cineva pe internet si iti place, gata esti prieten(a) cu el/ea. Nu zic ca nu poti fii, insa implica riscurile sale de care trebuie sa fim constienti. Mai poti oprii pe cineva de la socializare in ziua de azi?laughing Nu prea cred si nici nu prea are cine sa le explice unora ce e bine si ce e rau, dar mai ales sa tina cont de sfaturi. Asa ca... nu se prea poate face nimic; daca parintii nu-si pot controla copii, atunci cine? R: Nimeni happy

| justitiarul explică (pentru Pearl01):

Frumos raspuns!
Totusi cred ca majoritatea ar trebui sa isi ordoneze prioritatile.In sensul ca un contact mai accentuat cu adevarata lume, i-ar face pe multi sa constientizeze ca "nu tot ce zboara se mananca". Prea a devenit lege nescrisa socializarea virtuala! Daca n-ai facebook nu existi straight face Curata aiureala!
Cate domnite se photoshopeaza ca sa arate de fapt ce nu au, nu ce au! Calitatile nu se descopera virtual!
Ca sa nu mai vorbim de pericolele la care se expun multi(majoritatea copii si nu numai)dand detalii personale despre viata lor, unor necunoscuti cu care pot discuta luni sau chiar ani pe net.
Iar parintii cu cap bineinteles ca isi pot controla copii, insa majoritatea sunt prea ocupati sa o faca.De ce sa il scoata pe copil la o piesa de teatru sau film, cand acesta poate sta lipit ore in sir de PC, iar el ca parinte sa faca orice altceva decat sa se ocupe de copil?
Generatia facebook e o generatie pierduta.Dar asta nu o sa se vada acum ci peste ani!

| Pearl01 a răspuns (pentru justitiarul):

Corect! De-accord... faza cu profilele de socializare, nu ai nu existilaughing mi se pare o totala tampenie si lipsa de imaturitate, dar ce putem face noi daca asa e noua mentalitate? Putem schimba cateva persoane modul in care gandeste, traieste lumea de azi? Toata lumea e dependenta de internet, unii mai mult, altii pana la modul obsesiv. Eh acum si tu cu domnitele care se pozeaza in toate pozitiile si apoi le pun pe internet, e o competitie intre elelaughing Care sta mai pozitionata, photoshopata etc ca alta. Putem noi sa le oprim sa se mai pozeze sau sa nu le puna pe internet? Nope. Parintii de multe ori NU stiu ce fac odraslele lor si noi ceilalti dam vina pe ei. Ok, nu au nici o scuza ca nu-i controleaza stii cum e cu increderea asta, nu prea poti sa mai incredere in ziua de azi nici in copilul tau si tocmai de asta ar trebui sa fie vigilenti cu ceea ce fac copii lor, dar cum spui si tu prea ocupati, cu ce? Nu stiu.
O alta chestie adevarata pe care ai spus-o, expunerea identitatii pe internet. Este foarte periculos pentru ca internetul nu e nici de cum lapte si miere, exista fel si fel de obsedati, care abia asteapta copii nevinovati(din lipsa de informare, educare etc) sa-si faca prezenta. Trebuie sa fim mai sceptici, sa ne informam si nu in ultimul rand sa fim constienti de pericolele ce se acund dincolo de ecranul calculatorului.

Întrebări similare