|

Cum se face aluatul de pizza ca la restaurant? Multumesc!

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ingrediente

400 gr. faina,
1 cubulet de drojdie proaspata
4 linguri ulei,
1 cana de cca 250ml apa calduta
un varf de cutit de sare si unul de zahar

Mod de preparare

Turnati cana de apa in vasul in care framantati, dizolvati drojdia cat mai bine, adaugati lingurile de ulei si prafurile de sare si zahar, dupa care intregiti mixtura cu faina (mai degraba 'cat cuprinde' decat 400g) adaugata in ploaie amestecand cu o lingura pana devine foarte greu de amestecat cu ea. In acest moment se framanta manual aproximativ 20 min! Dupa framantat se baga la frigider (nu congelator).

Dupa 6h, timp in care deja a crescut, se poate folosi, dar este la fel de bun si a doua zi. A se intinde aluatul foarte subtire si a se umple cu diverse (orice doriti intr-o pizza), dar umplutura sa lase aluatul sa respire, sa nu fie incarcat si tava sa fie bine unsa...

Mai ai si aici retete: http://www.lalena.ro/6-reteta-aluat-de-pizza-clasic.html

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Ingrediente:grasime(ulei sau untura); apa; sare; faina
"acum sa trecem la practica" rolling on the floor (din reclama cu Nestie oh go on ): intr-un vas se pune o cana de apa si o cana de grasime(ulei, untura) adaugi sarea si apoi torni faina cat cuprindehee hee. Se framanta bine pana se obtine o coca/aluat tare.Se intinde foaia apoi pui ingredientele pizzei (carnati, cascaval, ciuperci, ardei, castraveti etc. )si se pune la cuptor in jur de 20-25 minwinking
p. s. nu uita de ketcup
sper sa te lingi pe degetewinking

xoxooo, mary peace sign

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti dau un aluat super...eu asa fac intotdeuna .iese delicios...fierbe un cartof si paseaza-l
faina, drojdie, sare zahar piper, 5 lingurite ulei floarea soarelui si 5 lingurite ulei masline, cartoful pasat.si lapte cat cuprinde! eu pentru nu a astepta ore sa creasca.il bag la cuptor la 30 grade si in o ora. e perfect!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unele restaurante le primesc de dincolo gata facute, iar unele le fac normal, secretul este ca ei au cuptor special de pizza si fac blatul subtire normal ca le iese mult mai bun de cat cum il facem noi acasa...happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista paine speciala pentru pizza in hypermarketuri, de fapt blaturi pentru pizza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

nu stiu daca ti-au spus amici tai de aici ca un aluat fraged si pufos are cateva secrete
1 baga si margarina in aluat
2 tine-l la frigi o orawinking
foloseste reteta lu criss si inlocuieste uleiul cu margarina

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca doresti o reteta de aluat de pita iti recomant eu unul care consider ca e mai bun decit din restaurant retine 1\4 cub drojdie o cana de apa 100 ml de ulei 3 oua intregi un praf de sare adaugi faina amestecind totul cu telu astfel incit sa obtii un aluat fluid adica putin mai gros ca la compozitia de clatite acesta il torni in tava unsa si pui deasupra tot ce doresti toate tocate marunt apoi bati ouale si kecup si razi cascaval deasupra ese excelenta incearca si astepu sa mi dai raspuns daca ti-a placut reteta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Si ai incercat vreun blat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează