Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2763806intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
29 Sep
SATI 269.792AFISARI
142.591VIZITE
129.427V. UNICI
1 Iunie 2009
vio intreaba:

Cum se face aluatul de pizza ca la restaurant? multumesc



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    1 Iunie 2009 18:40
    Cryss a răspuns:

    Ingrediente

    400 gr. faina,
    1 cubulet de drojdie proaspata
    4 linguri ulei,
    1 cana de cca 250ml apa calduta
    un varf de cutit de sare si unul de zahar

    Mod de preparare

    Turnati cana de apa in vasul in care framantati, dizolvati drojdia cat mai bine, adaugati lingurile de ulei si prafurile de sare si zahar, dupa care intregiti mixtura cu faina (mai degraba 'cat cuprinde' decat 400g ) adaugata in ploaie amestecand cu o lingura pana devine foarte greu de amestecat cu ea.
    In acest moment se framanta manual aproximativ 20 min!
    Dupa framantat se baga la frigider (nu congelator).
    Dupa 6h, timp in care deja a crescut, se poate folosi, dar este la fel de bun si a doua zi.
    A se intinde aluatul foarte subtire si a se umple cu diverse (orice doriti intr-o pizza) dar umplutura sa lase aluatul sa respire, sa nu fie incarcat si tava sa fie bine unsa...

    ( http://www.comandapizza.ro/pizza/comanda/Aluat_Pizza )

    Mai ai si aici retete : http://www.lalena.ro/6-reteta-aluat-de-pizza-clasic.html

    http://www.retete-culinare.info/aluat-de-pizza/

  • 10 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 1 Iunie 2009 19:14
    maryana5 a răspuns:
    Ingrediente:grasime(ulei sau untura); apa; sare; faina
    "acum sa trecem la practica" rolling on the floor (din reclama cu Nestie oh go on ): intr-un vas se pune o cana de apa si o cana de grasime(ulei, untura) adaugi sarea si apoi torni faina cat cuprindehee hee. Se framanta bine pana se obtine o coca/aluat tare.Se intinde foaia apoi pui ingredientele pizzei (carnati, cascaval, ciuperci, ardei, castraveti etc. )si se pune la cuptor in jur de 20-25 minwinking
    p. s. nu uita de ketcup
    sper sa te lingi pe degetewinking

    xoxooo, mary peace sign
  • 1 Iunie 2009 19:34
    mikiscence a răspuns:
    Iti dau un aluat super...eu asa fac intotdeuna .iese delicios...fierbe un cartof si paseaza-l
    faina, drojdie, sare zahar piper, 5 lingurite ulei floarea soarelui si 5 lingurite ulei masline, cartoful pasat.si lapte cat cuprinde! eu pentru nu a astepta ore sa creasca.il bag la cuptor la 30 grade si in o ora. e perfect!
  • 2 Iunie 2009 21:01
    andreea_9905 a răspuns:
    Unele restaurante le primesc de dincolo gata facute, iar unele le fac normal, secretul este ca ei au cuptor special de pizza si fac blatul subtire normal ca le iese mult mai bun de cat cum il facem noi acasa...happy
  • 1 Iunie 2009 18:39
    Raspuns anonim:
    Exista paine speciala pentru pizza in hypermarketuri, de fapt blaturi pentru pizza.
  • 1 Iunie 2009 22:36
    Raspuns anonim:
    nu stiu daca ti-au spus amici tai de aici ca un aluat fraged si pufos are cateva secrete
    1 baga si margarina in aluat
    2 tine-l la frigi o orawinking
    foloseste reteta lu criss si inlocuieste uleiul cu margarina
  • 2 Iunie 2009 12:58
    Raspuns anonim:
    Daca doresti o reteta de aluat de pita iti recomant eu unul care consider ca e mai bun decit din restaurant retine 1\4 cub drojdie o cana de apa 100 ml de ulei 3 oua intregi un praf de sare adaugi faina amestecind totul cu telu astfel incit sa obtii un aluat fluid adica putin mai gros ca la compozitia de clatite acesta il torni in tava unsa si pui deasupra tot ce doresti toate tocate marunt apoi bati ouale si kecup si razi cascaval deasupra ese excelenta incearca si astepu sa mi dai raspuns daca ti-a placut reteta
  • 17 Martie 2010 15:29
    Raspuns anonim:
    Nu
  • 17 Iulie 2010 14:09
    Raspuns anonim:
    Nu stiu ca si eu vreau sa aflu astra
  • 15 Iunie 2013 14:47
    Rihanna112 a răspuns:
    Simplu
  • 31 Mai 2012 17:06
    biiancaB a răspuns:
    Si ai incercat vreun blat?