| gogu220 a întrebat:

De ce se investeşte mai mult în crearea inteligenţei artificiale decât în combaterea prostiei naturale?

Răspuns Câştigător
| ibaal a răspuns:

Pai,aia artificiala e facuta o data si bine, sa dainuiascalaughing
pe cand combaterea prostiei naturale, perpetua fiind...e munca de sisifrolling on the floor
de ce s-ar complica cu asta!? laughing
De ce ar lua-o mereu de la capat cu sanse minime de izbanda cand au garantat succesul prin inteligenta artificiala?! laughing
nah...zic si eubig grin

14 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Parcă zicea un înțelept că inteligența e finită. Din păcate, numărul oamenilor e în creștere continuă.
Normal că se caută să creeze una artificială.

| Andreeush a răspuns:

Prostia naturală cum îi zici tu nu poate fi combătută

| Hammurabi a răspuns:

Pentru a nu fi afectați guvernul, primul ministru și PSD-ul.

| sofisis a răspuns:

Pentru ca prostia naturala nu poate fi combatura daca individul nu e de acord si nu depune eforturi in acest sent. Inteligenta artificiala tine de tehnica, inginerie, it ...si astea sunt stiinte cat de cat exacte. Nu tin de constiinta nimanui.

| Plato a răspuns:

E mult mai usor.

| Lioana a răspuns:

Prostia naturala e combatuta suficient prin sistemul de invatamant. Ce s-ar putea face mai mult? Daca omul nu vrea sa invete, nu invata. Degeaba investesti in el. In plus omul prost e muritor si ar fi o investitie cu efect pe termen scurt, apar alti prosti in locul lui. In schimb inteligenta artificiala ramane pentru totdeauna odata ce a fost creata.

| Zaygon a răspuns:

Pentru ca bani.

Inteligenta artificiala aduce bani. Ex1: multe taskuri devin automatizate si nu se mai platesc bani pentru lucruri banale.
Ex2: marketing si studiu de piata. Reclamele de pe Youtube/Facebook si asa mai departe sunt generate pe baza preferintelor tale si ai acolo un mic ai care invata si iti recomanda ce te-ar interesa/ce s-ar putea vinde. https://m.youtube.com/watch?v=R9OHn5ZF4Uo

Btw sa investesti in prostia umana e ca si cum ai incerca sa umplii un sac spart.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca Elon musk
Bagi idei stupide in mintea omului pãrând interesante si se investeste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

AI se bazează pe anumite principii: execută și nu simte. Adică AI (inteligenta artificiala nu este capabilă de a simte emoții) și pe când e mult mai rațională decât mintea unui om, poate aduce și progrese benefice. Și poți sa vezi din perspectiva unui om obișnuit care lucrează 8 ore pe zi. Un robot poate lucra chiar și 24/7.

Ce crezi ca e mai rentabil? O minte umană care și-a poziționat deja strategic cariera, are anumite atuuri sau AI? E mult mai usor sa manipulezi calculatoare, decât mintea umană. Pentru ca deja am început sa înțelegem cum funcționează AI. Desigur, peste câțiva ani, vom aduce progrese și in domeniul medicinei, psihologiei etc. Dar e cale lunga. Iar fără AI, nici științele de azi nu ar fi ajuns la punctul acesta de dezvoltare. Spre exemplu, acum mulți ani, se practica lobotomia in azile și psihiatrii, doar pentru ca nu înțelegeau de unde vine nelinistea pacientilor. Și lobotomia fie le aducea o durerea inimaginabila, fie ii omorau.
Sau poți sa iei ca exemplu diverse instituții: NASA, CIA (care are aproximativ 140 de proiecte AI pentru pilotaj, și diverse prototipuri), Pentagon etc.

Și ca sa fiu mult mai explicit: omul fiind capabil sa simtă emoții nu poate sa ia decizii dure. Imaginează-ți un robot mușcător care prinde infractori, criminali și toate cele. Așa ar mai merge treaba. Nu ar exista niciun second tought. laughing

| Paul754880338 a răspuns:

Pentru ca cele doua se sprijina una pe alta intr-o simbioza perfecta. Cu cat mai multa inteligenta artificiala, cu atat mai prosti(poate nu e cuvantul cel mai potrivit) devenim, cu cat mai prosti sunt cu atat avem mai multa nevoie de inteligenta artificiala. La sfarsit cand simbioza asta creeaza locuri de munca si ne goleste buzunarele lasandu-ne cu zambetul pe buze. Pai? Nu asta voiam, sa fim fericiti? Desigur! Mai fericit cu navigatia, decat cu harta (pe care oricum nu mai stim sa o folosim), mai fericit comunicand virtual decat real, mai fericit cu o masina care parcheaza singura decat cu abilitatea de o face neasistat... si multe alte exemple.

| QElenaBoghiu a răspuns:

Este mult mai simplu big grin

| CarcotasulVesel a răspuns:

Lul, asta e o intrebare PUR HIPER-REALISTA!
o sa recomand intrebarea
din pacate stiu raspunsul corect

1. SE INVESTESTE in prostia naturala, da, chiar se investeste in ea si NU in combaterea ei, pentru ca e nevoie de prostime, ca sa faca munca de jos (sa mature strazile) si ca, material didactic pentru doctori (doctorii incepatori trebuie sa isi faca mana pe ceva, si nu o sa faca asta pe un multimiliardar care apoi o sa rupa doctorii, spitalul, etc., ala o sa aiba NUMAI doctori de top)

2. se doreste SERIOS ca inteligenta artificiala sa ajunga la un nivel la care sa poata sa inlocuiasca prostimea, apoi v-a apare o "calamitate naturala", un razboi, o molima, CEVA care sa curete lumea nu numai de prostime ci de indezirabili in general, de care nu mai e "nevoie" dupa ce inteligenta artificiala poate inlocui intreaga munca de jos

hai ca am dat niste concepte, FOARTE PERICULOASE, sunt curios cand or sa imi sune mascatii la usa big grin

| DorelExpertu a răspuns:

E simplu.

Sa zicem ca vrei sa-ti construiesti o casa.

Ai doua variante,
Un teren cu groapa adanca de 100 de metrii
Un teren perfect drept

Ce vei alege?

E clar ca terenul drept.

Daca alegi groapa vei avea mult mai multa munca de depus pentru a face terenul drept.
Asa si cu prostii, e mai bine sa-i lasi in prostia lor si sa faci ceva mai destept din prima, decat sa stai sa pierzi timp explicandu-le ca-s prosti, incercand sa-i faci sa nu se simta prosti si de ce vrei sa fie ei destepti.

| Sindbad a răspuns:

Toate cele de mai sus sunt adevaratehappy