Bună, Robert.
Îţi las răspunsul aici, că poate îi va lămuri şi pe alţii, dacă va fi cazul.
Tu: "Văd că încă îți place să dai evaluări oricui nu ar fi de acord cu tine, sau dacă nu se potrivește cunoștințelor tale. Să știi că metodele tale actuale nu dau deloc roade în ceea ce intenționezi să obții ca rezultat. A da dovadă de imaturitate nu e cea mai bună soluție."
A da dovadă de imaturitate înseamnă să-i scrii un roman celui, care te-a contrazis la un moment dat printr-un vot pe bună dreptate (nu ştiu la ce te-ai aştepta după aşa afirmaţii: http://www.tpu.ro/......-viata-in/ /). Dacă nu vrei să fii contrazis, nu greşi sau mai bine retrage-te în munţi, că acolo e puţin probabil să dai de lume.
Tu: "Știu că te bazezi 100% pe empatie, dar trebuie să folosești măcar 25% logică, sau mai mult."
Ştii prost. Folosesc o empatie raţională, adică una care poate fi susţinută cu argumente logice.
Tu: "Eu am deja o săptămână de când sunt lacto-vegetarian. Pot spune că rezultatele sunt uimitoare și mă simt din ce în ce mai bine cu modificările pe care le fac ori în alimentație, ori în produse de igienă, ori medicină alternativă."
Mă bucur să aud asta. Este un prim pas destul de bun (cu accent pe "prim").
Tu: "Este de apreciat că ții la vaci, și eu țin, dar ideea ce-o am sigur te va încânta."
Îţi spun de acum, că încântată n-am fost, iar însăşi acel "lacto-" pe lângă "vegetarian" îmi spune că nu ţii la vaci, pe cât pretinzi.
Tu: "Vezi tu, eu vreau să-mi construiesc o casă cu bani ce-o să-mi strâng, și să am și vreo 10 arii de teren în care să-mi cultiv hrană naturală cu adevărat bio, nu ce scrie pe etichetă."
Aici toate bune şi frumoase.
Tu: "Ei bine, o să am și cel puțin o vacă și un bou ca să aibă urmași."
Animalele nu sunt nişte proprietăţi, nişte sclavi, ca să le deţii. Dacă mi-ai spune că vrei să ai o fermă-adăpost pentru animale, unde să le îngrijeşti de dragul lor şi până la adânci bătrâneţi, nu pentru vreun profit, atât cât îl obţii, te-aş bate încurajator pe umăr.
Tu: "Vaca am să o țin pentru lapte atâta timp cât nu are încă vițel născut"
Realizezi că lactatia la vaci, ca şi la femei, este o consecinţă firească a naşterii?
Tu: "iar când va avea, am să o las să-l hrănească și am să mă bazez pe laptele în plus ale vecinilor care, cu ceva noroc, să fie și ei lacto-vegetarieni, iar vaca lor să nu aibă tot la fel încă vițel."
Minunat, deci un caz miraculos şi pe la vecini.
Tu: "E destul de simplu: eu ofer hrană, dragoste și adăpost departe de prădători, iar vaca îmi dă din laptele ei."
Ai întrebat-o? Aţi semnat un contract, ceva?
Tu: "Am văzut în unele cazuri vaci de la lacto-vegetarieni să dea lapte de bunăvoie, și încă mult mai mult și mai bun."
Adică? Veneau vacile la ei şi le băgau ţâţă un gură?
Tu: "Eu prefer să fiu un exemplu pentru ceilalți și să le dovedesc că am dreptate fără să mă impun cu forța. Cel puțin, asta știu că îmi este benefic să consum și lactate fără să fac rău animalelor."
Chiar crezi că există aşa ceva? Dacă ţi-ar răpi cineva mama, sora, fiica sau femeia iubită şi ar transforma-o într-o fabrică de lapte, ţi s-a părea că acel cineva nu face rău nimănui?
Şi nu, nu îţi este nici necesar, nici benefic să consumi laptele matern de la o altă specie de animale, care este produs strict pentru puii speciei respective, la fel cum şi laptele matern uman este produs exclusiv pentru bebeluşii umani, atât.
Iar apropo de lăudatele tale "lactate degresate" - deci clar nu de la ferma ta minune -, poate ai fi curios de unde provin şi cu ce preţ.
http://youtu.be/UcN7SGGoCNI
http://youtu.be/FvppRx41YDU
Iar ca să-ţi răspund şi la întrebarea "Cum ar reacționa oare lumea dacă ar afla că pot crește masă musculară fiind lacto-vegetarian și fără să iau proteine-pardon, chimicale?", majoritatea oamenilor ar fi miraţi, suspicioşi, cu excepţia celor ceva mai informaţi, pentru care asta n-ar fi o surpriză.
Mă bucur că ţi-ai reconsiderat poziţia şi eşti hotărât să faci decizii mai empatice.
Aşa e. Norocul nostru că nu suntem nevoiţi să facem asta, existând nenumărate produse cruelty-free gustoase şi hrănitoare (chiar acum m-am întors de la cumpărături şi am frigiderul plin de bunătăţi ).
Este GREȘIT să crezi că omul poate supraviețui pe termen lung doar cu pâine și apă. Poți doar pentru o perioadă de până la câteva luni, apoi vor apărea efecte severe ale carențelor. Pâinea, deși stă la baza unei diete variate și echilibrate, nu o poate înlocui, sau poate decât dacă ar avea aditivii necesari, dar n-ar mai fi doar o pâine goală atunci.
P.s.: in poza nu se vede deloc masa musculara... trapez zero, piept plat, umeri plati...
Sigur ca pui muschi peste noapte... muschii se pun in ani de zile, vegetarianule
Legi 30 kg de tine la 95 kg greutate corporala cand faci tractiuni? Si sa le faci complete, evident, bratele perfect intinse
Stiu ca poti, Voevoda (campionul mondial la skandneberg in 2004 ) e vegan si omul e doar muschi ( la un antrenament, 3 oameni trageau cu ambele maini de mana lui si tot i-a dat ).
Doar ca nu-mi doresc sa traiesc fara carne
Nu am probleme de genul, la tara taiam gaini...si am fost si la vanatoare, cu unchiul meu. Am impuscat un iepure pe care eu l-am curatat de alice ( + blana eu i-am taiat-o... era sange peste tot ).
Chiar nu am probleme de genul.
Deviem de la subiect... subiectul era ca se pot face muschi fiind vegetarian si nu te-am contrazis ( chiar ti-am dat exemplu un fost campion mondial ). Doar ca e alegerea fiecaruia, nu distrug mediul daca consum carne.