| Paulaskumpha a întrebat:

Acuma cateva zile am postat aici ca dscs pot ramane gravida etc, si ce credeti....bebe la bord, am 16 ani, si vreau sfaturi ce atiface daca ati fi in locul meu? Sa fac avort? Apropo de afla ai mei oe mine ma omoara iar pe iubitul meu il baga la puscarie, ce sa fac?

16 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Parintii tai nu te vor omori,ca nu ca sa te omoare te-au crescut.
In afara de asta,sunt singurii care te pot ajuta,asa ca spune-le imediat,lor si tatalui copilului.
Si decideti ce e de facut, impreuna.
Sexul nu e un sport inconstient, e jocul oamenilor mari, capabili sa-si asume raspunderi.
Pacat de tine, dar acum e prea tarziu.

| Zenithf a răspuns:

Eu as zice ca dreptul la viata e sfand, dar mai bine nu ma bag. M-am "fript" cu una, care tot cum o vrut ea o facut, si pe mine m-o durut degeaba.
Cat sufera niste luptatori pro-viata sa salveze niste vieti, doar ei stiu. Cat sufera niste suflete, acolo unde ar trebui sa fie in siguranta, dar sunt smulse fara mila si zdrobite, doar Dumnezeu si ele stiu.
Dar ce tot zic, ca imi racesc gura de pomana? pardon, degetele, tastatura...

| DNSK a răspuns:

Vai de mine..vai de mine! nici nu stiu ce sa-ti zic. avortul se face pana-n 3 luni. si chiar daca ai vrea sa-l faci, trebuie sa mergi cu mama sau tata de mana! ca niciun medic nu ti-l face fara vreun tutore. esti copil.ce s-a intamplat cu tine? de ce ai vrut sa cresti inainte de vreme? TPU nu te poate ajuta. vorbeste cu mama ta ca alta solutie nu ai. fapta-i deja comisa, suporti consecintele si asta este. alta cale nu ai. nu te gandi sa ascunzi sarcina sau sa iei toate pastilele ca doamne fereste apar complicatii si te vor ingropa ai tai. asa cum atunci in pat ai fost un om mare, fii si acum si spune-le parintilor ce se intampla cu tine

| AtateaConditii a răspuns:

Daca as fii in locul tau as face avort dar daca as fii in locul meu l-as pastralaughing. Pentru ca am niste parinti care nu m-ar omorî pentru nimic in lume.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca as fi eu tatal copilului (am 21 de ani), probabil as fi de parere sa-l pastrezi, ma consider in stare sa tin o familie, asa 'la urgenta'.
Dar problema e ca unul ca mine nu se 'joaca' intr-o fata de 16 ani, si mai ales, nu neprotejat. Si dupa o vreme sa zica si "aa. stii, iubi, cred ca m-am terminat 'putin' in tine. Da n-are nimic!". Drept urmare, probabil prietenul tau s-ar ocupa de copilul vostru, asa cum s-a ocupat de siguranta relatiei voastre.
Singura solutie este sa vorbesti cu parintii tai, ca sa luati decizia corecta. Din moment ce spui ca prietenul tau ar putea merge la puscarie inseamna ca e major, deci nu ar trebui sa-ti faci griji pentru el. Da-mi voie sa-ti spun ca e un prost. Nu degeaba e incadrata fapta drept corupere de minori, ar fi trebuit sa gandeasca el pentru amandoi, si se pare ca nu-l duce capul nici pentru el.
Discuta cu parintii tai, prietenul tau oricum nu cred ca e capabil sa te ajute cu ceva, doar cu pensie alimentara, pentru ca e obligat, daca tu si parintii tai alegeti sa pastrati copilul.

| neutrino a răspuns:

Daca este adevarat ceea ce spui, numai parintii tai te pot ajuta, chiar cu riscurile de rigoare de care vorbesti.

| sofisis a răspuns:

Daca in 27 aprilie ti-a venit menstra ....cam cat de sigura esti ca esti insarcinata? Ca de pe 4-5 mai pana acum nu prea aveai cum sa depistezi o sarcina.

| cristimihailov a răspuns:

Este major?

| Phoenixstar02 a răspuns:

Sa vorbesti in primul rand cu tatal copilului, ca doar nu l-ai facut singura! Apoi cu parintii, asumati-va impreuna consecintele faptelor voastre.

Eu personal nu sunt de acord cu avortul, dar mai departe decizia va apartine. Numai mare grija, orice decizie iei implica consecintele fizice si psihice, asa ca alege cu mintea si numai dupa ce ai analizat toate variantele.

| Alcyon a răspuns:

Decizia din pacate iti apartine. Eu probabil ca nu l-as pastra, fiindca stiu cat de greu se cresc copiii. Am cunoscut niste fete care au facut bebelusi de foarte tinere, si au avut mari probleme din cauza asta. Nu-ti mai poti continua studiile, deoarece trebuie sa ai grija de bebe, mai apoi n-ai unde sa te angajezi (mai ales pe criza asta, ca si-asa nu-s locuri de munca), nu mai ai timp de tine, de iesit cu prietenii... nu mai vorbesc etc. Practic, pana se mai mareste copilasul (asta insemnand in urmatorii 5-6 ani) esti legat de el. Sfatul meu e sa discuti cu parintii. Nu mai amana, pentru ca avortul se face doar in primele 3 luni. Prin urmare, e bine sa te grabesti.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Paula,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Hαppiηеss a răspuns:

Ti-am citit intrebarea anterioara, ai avut contact sexual neprotejat pe data de 4 mai, astazi suntem in 13 mai, un test de sarcina arata un rezultat corect daca este facut dupa aproximativ 21 de zile de la contact.
Tu cum ai realizat ca esti insarcinata dupa doar 9 zile?
Eu zic sa nu te grabesti cu concluziile, daca ai facut un test de sarcina acesta ar putea fi eronat fiindca a fost facut prea devreme, mai asteapta cateva zile si apoi mai fa-ti inca un test sau doua ca sa fii sigura.
Si oricare ar fi rezultatul, sper sa fi invatat ceva din asta!

| girlpoisson555 a răspuns:

Tu nu trebuie să faci nimic din ce spunem noi, e viața ta, nu a noastră. Trebuie categoric să vorbești cu părinții tăi având în vedere faptul că ești minoră. Trebuia să gândești de 5 ori înainte treaba asta. happy

| Robert_Muset_1993 a răspuns:

Depinde cum iti vezi viata. Daca vrei sa fii mai libera fa avort. Nu recomand ca un copil sa creasca alt copil. Si mai ales fara tata.

| IIDinaII a răspuns:

Părinții tăi vor afla neapărat. Este aproape imposibil să ascunzi așa ceva și, în plus, ei sunt singurii care te pot ajuta cu adevărat. Părerea mea este că nu ar trebui să pui întrebări de genul: "Să fac avort?" pe internet deoarece cîte răspunsuri atîtea păreri vor fi. Tu trebuie să asculți doar părerea părinților tăi pentru că doar ei vor ști ce e de făcut.
Peace.

| BiancaHvr a răspuns:

De ce nu te-ai protejat?