| Gafsfsh a întrebat:

Am și eu câteva întrebări :
1.Care ar putea fi cauzele unei dereglări hormonale? Stresul și starea foarte accentuată de supărare ar putea reprezenta cauze?
2.Care este diferența dintre lichidul pre-ejaculator (acel lichid pentru lubrifiere) și "picătura plăcerii "
3.Care ar fi ipotetic șansele unei sarcini în cazul unui contact sexual protejat fără ejaculare și în care prezervativul nu s-a rupt,în perioada fertilă? Menționez că înainte aveam puțin lichid pre-ejaculator pe mâna,acesta era uscat inainte de a atinge prezervativul, ar trebui să fie vreun motiv de ingrijorare?
4.Dereglarea hormonala poate afecta ovulatia și perioada de fertilitate în vreun fel?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

1,) Dereglarile hormonale se datoreaza STRICT unor cauze DOAR de natura MEDICALA deci NU POT fi provocate de : stres, oboseala, apatie, depresie, raceala, etc. Cauza principala a dereglarilor hormonale o reprezinta functionarea incorecta sau deficitara a GLANDELOR ENDOCRINE care NU vor mai produce hormoni la timp sau in cantitatea necesara, printre acestea fiind : TIROIDA, HIPOFIZA sau glanda PITUITARA (care produce cei 2 hormoni feminini, progesteron si estrogen), glanda FOLICULARA, OVARELE, etc. 2. ) Este vorba de acelasi lichid, doar spus cu alte cuvinte. 3.) In cazul intretinerii de contacte sexuale PROTEJATE consumate fara incidente, formarea unei sarcini teoretic este 0 (ZERO) indiferent in care moment al ciclului menstrual este intretinut contactul sexual. Lichidul preejeculator NU contine spermatozoizi, deci nu trebuie sa ai nici un motiv de ingrijorare. 4. ) Dereglarea hormonala este UNICA/SINGURA cauza sau motiv care poate afecta atat OVULATIA deci si perioada fertila, cat si MENSTRUATIA si de fapt absolut intregul ciclu menstrual. Multa sanatate!

| Gafsfsh explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult pentru răspunsul tău!
Am citit mai multe articole despre lichidul preejaculator iar părerile erau foarte împărțite cu privire la existența spermatozoizilor sau nu, dar din moment ce era uscat mă gândesc că nu ar trebui să am motive de ingrijorare.
Într-adevăr am probleme cu tiroida, mă gândesc că asta ar fi o cauză, am să mă duc la medic pentru un tratament.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Gafsfsh):

In acest caz trebuie sa te prezinti la un cabinet/sectia de ENDOCRINOLOGIE pentru a ti se efectua setul complet de analize endocrine si doar pe urma sa te prezinti cu rezultatele obtinute la un medic ginecolog pentru ca acesta (in colaborare cu endocrinologul) sa poata stabili cat mai precis originea dereglarii prin depistarea cat mai precisa a organului bolnav pentru a se actiona in vederea indepartarii focarului, a cauzei care provoaca boala. Este strict necesara o astfel de abordare pentru ca interventia sa nu se indrepte doar asupra efectului provoacat ci prin tratamentul adecvat si necesar de urmat sa se rezolve definitiv sau sa se imbunatateasca pe cat posibil aceasta afectiune. Sanatate!

| Gafsfsh explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc frumos! Chiar mă ajută această informațiehappy

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

1. Da;
2. Niciuna;
3. Cam zero;
4. Da.
==========
Cică iar am scris prea multe majuscule... așa că mai scriu și ceva cu litere mici:
fiți-ar capu-al naibii de program stupid!