Da, poti sa te duci la farmacie si ceri pastila de a 2a zi care se numeste POSTINOR. sunt 2 pilule care le iei la o distanta de 12 ore. e bine sa mergi cat mai repede si sa ti le cumperi ca sa aiba un efect cat mai mare. insa ai grija, astfel de pastile se pot lua de 2 ori pe an, daca iei acum, nu mai poti lua decat peste 6 luni. deci ai grija si protejeaza-te datile viitoare. sper ca ti-am fost de ajutor
Aoleu!
Spune-i mamei tale, sincer mie mi-ar fi frica sa ii spun dar ar trebui sa ii spui
Si voi cu prezervativ la 1 leu luate din piata asta e nu ai ce face, ramai gravida ramai, ai un copil, va casatoriti sa fiti sanatosi.
Eu zic sa nu iei anticonceptionale pentru ca omori copilul si deja ai facut o crima, un pacat. Eu zis sa stai asa poate ca nu ai sa ramai.
Există contracepție de urgență, niște pastile pe care le poți lua în termen de 3 zile de la accident, mergi la farmacie și rezolvi problema. Mi s-a întâmplat și mie o dată.
Am uitat sa precizez cat costa, depinde de farmacie si de oras, in general e undeva intre 60-80 ron. sa nu te gandesti la avort deloc, in primul rand o sa ramai toata viata cu amintiri neplacute + ca un avort costa intre 300-1200 ron. mergi si cumpara-ti POSTINOR si se rezolva, apoi cand iti vine menstruatia, din prima zi a menstruatiei sa incepi sa iei anticonceptionale, insa ai grija sa le iei in fiecare zi la aceeasi ora, ca sa aiba un efect mare, si daca le iei din prima zi, atunci esti protejata 100% din prima zi...
Nu poti sa iei anticonceptionale decat in 1 zi de ciclu menstrual, asa se incepe cura cu ele, daca ti s a rupt prezervativul nu te ajuta anticonceptionalele cu nimic...pentru ca poate deja esti gravida! Trebuia sa iti iei o pilula de-a doua zi, Escapelle, Postinor! Aia trebuia sa iei!
Anticonceptionalele nu se iau dupa ureche.Aceste pastile sunt pe baza de hormoni si se iau in functie de felul organismului. Daca nu faci o vizita la medic pentru analize si pentru ati da el o reteta de anticonceptionale, nu ai cum sa le iei asa. Datorita lor(in situatia in care le-ai luat de la farmacie dupa ureche)exista riscul in primul rand de a ramane fertila(sa numai poti face copii, sau vei avea mari probleme in conceperea unui copil), iti va creste parul pe corp, ti se va ingrosa vocea...repet : sunt pastile pe baza de hormoni si luate fara acordul medicului se vor intampina niste probleme de sanatate.
Incurajator...adica nu stim sigur daca s-a rupt ceea ce e sigur este ca prezervativul a alunecat si pe pat am gasit o pata mare umeda.
vad ca stii multe despre asta. uite nu stim sigur daca s-a rupt prezervativul, asa am presupus pentru ca am gasit pe pat o pata mare umeda si mi-e atre frica. adica prietenul meu a spus ca a verificat daca a pus bine prezervativul i-ar dupa ce am terminat a spus ca nu era rupt(dar atunci ce e cu pata umeda de dimensiuni mari?)...nu stiu nici eu eu cred totusi ca s-a rupt
Ce aberatii scrii acolo cum sa ti se ingroase vocea sau sa-ti creasca par pe piele draguta, reactiile adverse ar putea fi gen: dureri de burta de cap, crampe, greturi, sa vomiti etc, adica dureri interioare, nu ca orbesti sau ramai paralizata...iar medicul ginecolog nu face decat sa-ti puna niste intrebari, de sanatate de alergie, chestii din astea, nu iti ia sange sau o bucata din inima sa vada ce ti se potriveste. de exemplu, logodnica mea ia de cateva luni anticonceptionale si nu are absolut nimic, si nu a fost la nici-un medic. si sa iti mai spun una contrar comentariului tau: am un prieten care e casatorit de 4 ani, si sotia lui a luat anticonceptionale acelasi fel timp de aproape 4 ani fara sa mearga la medic si nu a avut absolut nimic, a facut pauza odata pe an (Asa cum trebuie), si atat. toamna trecuta a intrerupt protejarea cu anti deoarece vroiau un copil, si in iarna a ramas insarcinata si peste 4 saptamani asteapta un baietel perfect sanatos. si inca ceva fertila=poti sa fii insarcinata; infertila=nu poti sa ramai insarcinata; macar atata de ai sti. succes la documentat pe net
Deci...pata aia poate fi de la tine: cand te exciti iti curge o cantitate mai mare de lubrifiant, insa e putin probabil sa fie asta cauza, pentru ca nu curge chiar atat de mult. deci raman 2 posibilitati, ori tu ai ajuns la orgasm si a curs lichid mai mult si a curs si pe pat, ori din pacate da...s-a rupt prezervativu. mentionez faptul ca un prezervativ se poate rupe chiar si de la un fir de par pubian, dar nu mereu si depinde ce fel de prezervativ folositi. eu unul ma bazez pe durex, sunt ceva mai bune si mai groase (greu de rupt). da-mi un mesaj privat cu idu tau ca sa iti dau mai multe detalii pe mess, trebuie sa avem o conversatie ca sa te pot ajuta.
Da as vrea sa-ti dau mesaj dar nu ma lasa pentru ca sunt noua. da-mi tu i-d tau de mess si eu te bag in lista
Bun.sa zicem ca ai dreptate.am gresit. puteai sa o spui altfel nu era necesar sa fii rautacios.Eu nu ti-am vorbit urat. Oricum, am zis ca exista riscul, nu ca e neaparat sa se intample asa ceva.
Imi cer scuze, sunt "pe stop" si din cauza asta am vorbit asa. (pe stop= nu prea am dispozitie buna, ca sa inteleaga tot omu)
Ok.Nu e nici un fel de problema.Am inteles, si intr-adevar asa cum ai spus tu, am citit si pe net.Informatiile pe care le-am zis eu, mi le-a spus un doctor. poate a omis sa imi spuna ce mi-ai spus tu, dar nu e deloc gresit O zi buna :*
Prezervativile au un lubrifiant care omoara spermatozoizii deci nu cred ca e vreo problema
Pfalei. am platit si 1- lei pe durex, erau valabile, si s-au spart 2 din ele.
Ar TREBUI să te CALMEZI, aici e vorba de "stresul" trecerii la "pasul următor" ( cum spui tu ) - riscul de a rămâne însărcinată, din ceea ce povesteşti aici ( şi ulterior ) este foarte MIC!
Apoi, recomand prezervativele DUREX, sunt o marcă foarte bună - NU folosiţi prezervative foarte ieftine, cumpărate de la "colţ de stradă"!
De asemenea, am observat că NICI măcar NU eşti SIGURĂ dacă s-a rupt prezervativul - DOAR ai găsit o "pată mare umedă"!
Acesta NU este un MOTIV pentru a lua "pilula de a 2-a zi"! Această pilulă/tabletă se ia DOAR în cazul în care ŞTI SIGUR că partenerul a EJACULAT în tine, în perioada cu fertilitate RIDICATĂ!
Apoi acea pată TREBUIA "mirosită", pentru a fi sigură că este lichid seminal ( puţin probabil ) - iar prezervativul "se VERIFICĂ" vizual ( pentru mai multă siguranţă îl poţi şi "umfla" uşor cu aer, ca pe balon - şi NU râde, că e o "metodă" foarte sigură )!
Dar, cel mai PROBABIL, respectiva "pată" provenea ( aşa cum spunea şi bibi5961 ) de la secreţia TA vaginală ( te-ai "udat" foarte TARE ), SAU era o simplă transpiraţie ( având în vedere şi căldura de afară, combinată cu efortul depus de voi )!
Eu ÎNCLIN spre ULTIMA variantă = transpiraţie!
Apoi, PROBABIL că la ora când îţi scriu acest mesaj, TU ai urmat DEJA sfatul de a lua "pilula de a 2-a zi" - sfat GREŞIT din MOTIVELE enumerate în acest răspuns!
Dar, sper că pe viitor să fi mai informată - motiv pentru care ţi-am dat acest răspuns COMPLET! În continuare îţi prezint PRINCIPALELE „informaţii" NECESARE unei educaţii sexuale minime :
1 ) Mai ales având în vedere că NU ai destulă experienţă sexuală – în situaţia în care NU folosiţi prezervativ ( acum am înţeles că nu ar fi cazul, dar vorbim în general ) - TU nu ai de unde şti că "nu a ejaculat în tine", SAU a putut ejacula de două ori ( odată în tine, şi a 2-a pe tine …, în exterior …)? Deoarece, chiar multe femei MATURE pot fi PĂCĂLITE de o ejaculare intravaginală, EVENTUAL urmată de o ejaculare externă - iar cum experienţa ta sexuală este REDUSĂ ( sau inexistentă ), se ridică MARI semne de întrebare privind acest aspect!
DECI, e foarte IMPORTANT ca să te PROTEJEZI de fiecare dată când faci dragoste/sex – şi asta, mai ales în cazul în care NU ai ciclu REGULAT!
Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.
2 ) În cazul în care nu folosiţi prezervativul, CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care POATE conţine spermatozoizi!
Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi POATE conţine spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!
Acum depinde şi de partener, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( dacă nu a ejaculat în tine ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!
3 ) În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale, să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru )!
Nu se ştie când ai nevoie de el...
Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.
Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.
Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.
Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp
Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html
4 ) De asemenea, RECOMAND o igienă IMPECABILĂ ( atât înainte, cât şi după ) - şi, NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!
Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat ) - pentru mai multă siguranţă!
Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!
Şi chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor )!
5 ) Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT, atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!
Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă tu ai ciclu neregulat ( şi NU şti exact când ai ovulaţia )!
Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!
6 ) Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!
Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!
Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet. „Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).
TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!
7 ) Metoda calendarului in cazul ciclului regulat :
Daca femeia are ciclu regulat, "ceas", este foarte usor sa calculezi zilele de fertilitate prin metoda calendarului. Sa zicem ca in fiecare luna ciclul tau dureaza 28 de zile. Ceea ce se stie relativ sigur despre ciclul menstrual este ca din ziua cand are loc ovulatia si pana la aparitia menstruatiei trec aproximativ 14 zile.
Deci, in cazul cu ciclul menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximativ in ziua a 14-a (28 - 14 = 14). In aceasta situatie, zilele in care exista sansa sa ramai insarcinata este intre ziua a 9-a si ziua a 16-a (4-5 zile inainte de ovulatie si1-2 zile dupa ovulatie).
De ce 4-5 zile inainte de ovulatie? Pentru ca spermatozoizii pot trai in uter si in trompele uterine pana la 4-5 zile. Si daca inainte de ovulatie cu 4 zile ai avut un contact sexual neprotejat, este foarte posibil ca unul dintre spermatozoizi sa fi supravietuit si sa fecundeze ovulul in momentul in care acesta este eliberat de ovar.
De ce 1-2 zile dupa ovulatie? Pentru ca ovulul traieste 24 de ore, timp in care orice contact sexual neprotejat poate duce la o sarcina.
8 ) De asemenea, în situaţia în care ŞTI SIGUR că partenerul a EJACULAT în tine, în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - există „contracepţia de URGENŢĂ" = "pilula de a 2-a zi"!
Din această categorie fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT )!
Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 95%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata. Daca la patru saptamani nu apare menstruatia, trebuie facut testul de sarcina. Pilula de a doua zi, ca si cele zilnice, nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
Efectele secundare ale contraceptiei de urgenta nu sunt atat de grave, cel putin in comparatie cu cele ale avortului. Pentru ca se administreaza doze mari de estrogen este foarte posibil sa apara greata, varsaturi, dureri de cap, dureri abdominale, sangerari vaginale, dereglari ale ciclului menstrual. Este necesar sa se combata greata si varsaturile, cu ajutorul medicamentelor antiemetice, pentru a nu fi eliminata pilula.
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.
Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Postinor2 poate fi administrat in orice zi a ciclului menstrual. Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.
Reactii adverse:
Greata apare la 25% din femeile care utilizeaza Postinor-2. Voma apare la 5% din femeile care utilizeaza Postinor-2. Sangerari neregulate in unele cazuri, dupa 2-3 zile, pot aparea spotting sau sangerari intermenstruale care, insa, dispar de regula spontan. Majoritatea femeilor vor avea urmatorul ciclu menstrual la timpul prevazut sau mai devreme. Daca instalarea menstrei se face cu o intarziere mai mare de o saptamana, trebuie efectuat un test de sarcina.
In cazul sangerarilor abundente sau prelungite, se recomanda efectuarea controlului ginecologic.
Alte efecte secundare sunt: tensiune in sani, cefalee, ameteala si oboseala.
Precautii:
Se va administra cu extrema precautie in cazurile de astm, insuficienta cardiaca, hipertensiune, migrena, epilepsie, tulburari ale functiei renale, diabet zaharat, hiperlipidemie, depresie si in cazurile de tromboflebita, boala tromboembolica sau accident vascular cerebral, existente sau prezente in antecedente. Preparatul poate fi utilizat exclusiv in cazurile de urgenta; el nu este recomandat pentru o utilizare de rutina.
Important!
Daca dupa ce ati luat pastila Postinor ati mai avut un contact sexual neprotejat, efectul de protectie a pastilei NU are actiune asupra acestui contact sexual.
Escapelle este un contraceptiv oral de urgenţă. Comprimatul Escapelle poate fi utilizat în orice zi a ciclului menstrual.
S-a estimat că Escapelle previne 84% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat.
Escapelle nu este la fel de eficace ca o metodă contraceptivă obişnuită, cu administrare regulată.
Dacă credeţi că aveţi nevoie de o a doua administrare a contraceptivului de urgenţă trebuie să luaţi în considerare utilizarea unei metode contraceptive cu administrare pe termen îndelungat.
Mod de administrare :
Trebuie să luaţi comprimatul nu mai târziu de 72 ore după ce aţi avut un contact sexual neprotejat.
Oral: Cpr. 1, 5 mg: doza unica de 1 cpr.;
cpr. 0, 75 mg: doza de 2 cpr., adm. la interval de 12 ore.
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.
Utilizarea Escapelle nu constituie o contraindicaţie pentru continuarea contracepţiei hormonale cu administrare regulată.
Nu se recomandă administrarea Escapelle la copii.
Deoarece datele disponibile referitoare la utilizarea medicamentului de către tinerele cu vârstă sub 16 ani sunt foarte limitate, nu se recomandă administrarea la această categorie de paciente, fără supraveghere medicală.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs; sarcina sau suspiciune de sarcina; inflamatii pelvine; infectii genitale; endometrita postpartum; avort septic in ultimele 3 luni; cervicita; cancer cervical, de san sau uterin; hemoragie uterina; anomalii uterine congenitale sau dobandite incluzand fibroame care deformeaza cavitatea uterina; conditii asociate cu cresterea sensibilitatii la infectii; afectiuni hepatice acute sau
tumori hepatice, afectiuni renale.
Atentionari:
Oral: Prudenta in astm, IC, HTA, migrena, epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala; voma sau diaree. Asocierea cu ampicilina, rifampicina, tetracicline, cloramfenicol, neomicina, sulfonamide, barbiturice si fenilbutazona. Intrauterin: Prudenta in ischemie cerebrala trecatoare; cefalee foarte severa; icter; cresterea marcata a TA; neoplasm hormono-dependent, incluzand cancerul de san; risc crescut de tromboembolie venoasa; afectiuni cardiace congenitale sau valvulare cu risc de endocardita infectioasa; alaptare.
Reactii adverse:
Greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, cefalee si senzatie de tensiune in sani.
De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).
De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămâi însărcinată!
9 ) În primul rând NU se iau tablete anticoncepţionale, aşa după "ureche" ( deci după bunul plac, că ai vreo prietenă care ia ) - RECOMAND un consult INIŢIAL la medicul ginecolog, care îţi va face "istoricul" afecţiunilor şi un control general al stării de sănătate, şi în funcţie de acestea îţi va prescrie un ANUMIT tip de tablete ( deoarece sunt foarte MULTE tipuri, şi ele trebuie individualizate în raport cu persoana care le ia )!
Apoi informaţiile despre aceste tablete, respectiv efectele adverse/contraindicaţiile DIFERĂ de la un tip la altul - unele nu au contraindicaţii aşa multe/stricte, în timp ce altele au o mulţime de posibile efecte/contraindicaţii - e foarte GREU să discutăm la modul GENERAL!
Pentru o informare generală despre contraceptive orale ( deoarece informaţiile sunt multe ) VEZI linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......eptive_988
TOTUŞI, eu NU recomand folosirea tabletelor anticoncepţionale, decât în cazuri foarte rare/limitate/speciale ( de obicei în afecţiuni medicale gen chist ovarian, etc. ) - şi asta din cauza MULTIPLELOR efecte NEGATIVE asupra organismului!
De asemenea, NU recomand folosirea contraceptivelor orale DECÂT în cazul în care ai o relaţie ÎNDELUNGATĂ ( cu partenerul, şi poţi avea "încredere" că nu te trezeşti cu alte boli cu transmitere sexuală )! În rest, în cazul relaţiilor "pasagere" sau cu semnul întrebării, se recomandă folosirea PREZERVATIVULUI!
Apoi, în locul pilulelor orale ( care se iau zilnic, până la venirea menstruaţiei/terminarea plachetei, şi care NU se folosesc pe perioade scurte ), RECOMAND folosirea unor ovule/creme spermicide - care au acelaşi rol CONTRACEPTIV, dar care au foarte PUŢINE contraindicaţii/efecte adverse!
ALTE informaţii despre CONTRACEPŢIE, metode diverse, etc. poţi găsi la linkul : http://www.seximus.ro/articole/spermicid.php
10 ) Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, faci 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) – iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!
În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul!
În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa macar 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa macar 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat. Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.
Te duci la farmacie şi cumperi 1 test de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele ) - au un preţ mediu de 10 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!
ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!
Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/
Cam asta ar fi … Mai sunt MULTE de discutat, dar „spaţiul" este limitat – dacă ai RĂBDARE, am să te ROG să intri pe profilul meu şi să citeşti răspunsurile date altor useri – de acolo poţi „învăţa" MULTE alte „chestii" IMPORTANTE pe viitor!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
Amaliaaaalala întreabă: