Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172357intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Oct
SATI 273.895AFISARI
167.100VIZITE
151.106V. UNICI

Cate zile inainte si dupa ciclu nu poti ramane insarcinata?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Teoretic, ciclul menstrual e compus din 28 de zile:primele 9 zile(care includ si menstra) fac parte din perioada nefertila, urmatoarele 9 zile fac parte din perioada FERTILA, ultimele 9 zile sunt nefertile. Dar, asta e valabil in cazul unui ciclu menstrual REGULAT.

 • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Nu exista nici o zi cu risc zero, adica perfect sigura. Daca ai menstruatii perfect regulate (adica in 6 luni consecutive ai maxim o zi de abatere - in toate 6, nu in fiecare cate o zi), atunci poti folosi metoda calendarului. Au risc minim primele 5 zile din momentul in care iti vine menstruatia si ultimele 5 zile pana la o noua menstruatie. Adica 10 zile consecutive, centrate de prima zi de sangerare. Nu conteaza cat dureaza sangerarea, cu risc minim sunt doar primele 5 zile, indiferent daca sangerezi sau nu in ele. Si mare atentie, metoda e valabila numai pentru cicluri perfect regulate, cu durata peste 24 de zile.
 • a răspuns:
  10 inainte 10 dupawinking
 • a răspuns:
  Poti ramane insarcinata, insa nu asa usor! Acesta perioada difera de la femeie la femeie, iar daca tu vrei sa te distrezi fara griji du-te la ginecolog sa iti calculeze aceste zile.
 • Raspuns anonim:
  5-6 zile sunt, teoretic, practic poti ramane in orice zi. Aveam o colega care ramanea si in timpul menstrei, depinde de perioada de ovulatie, nu toate femeile au ovulatia la tz zile.
 • a răspuns:
  1saptamana inainte si una dupa dar depinde si de organism bafta