Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3106110intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
3 Mai
SATI 316.235AFISARI
158.606VIZITE
142.170V. UNICI

Cate zile inainte si dupa ciclu nu poti ramane insarcinata?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Teoretic, ciclul menstrual e compus din 28 de zile:primele 9 zile(care includ si menstra) fac parte din perioada nefertila, urmatoarele 9 zile fac parte din perioada FERTILA, ultimele 9 zile sunt nefertile. Dar, asta e valabil in cazul unui ciclu menstrual REGULAT.

 • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Nu exista nici o zi cu risc zero, adica perfect sigura. Daca ai menstruatii perfect regulate (adica in 6 luni consecutive ai maxim o zi de abatere - in toate 6, nu in fiecare cate o zi), atunci poti folosi metoda calendarului. Au risc minim primele 5 zile din momentul in care iti vine menstruatia si ultimele 5 zile pana la o noua menstruatie. Adica 10 zile consecutive, centrate de prima zi de sangerare. Nu conteaza cat dureaza sangerarea, cu risc minim sunt doar primele 5 zile, indiferent daca sangerezi sau nu in ele. Si mare atentie, metoda e valabila numai pentru cicluri perfect regulate, cu durata peste 24 de zile.
 • a răspuns:
  10 inainte 10 dupawinking
 • a răspuns:
  Poti ramane insarcinata, insa nu asa usor! Acesta perioada difera de la femeie la femeie, iar daca tu vrei sa te distrezi fara griji du-te la ginecolog sa iti calculeze aceste zile.
 • Raspuns anonim:
  5-6 zile sunt, teoretic, practic poti ramane in orice zi. Aveam o colega care ramanea si in timpul menstrei, depinde de perioada de ovulatie, nu toate femeile au ovulatia la tz zile.
 • a răspuns:
  1saptamana inainte si una dupa dar depinde si de organism bafta