anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stie cineva care este ultima medie la facultatea de litere din Iasi? Sau depinde de profil? Eu as vrea la engleza-germana. Trebuie sa dau admitere?

5 răspunsuri:
| Leea1234 a răspuns:

Nu se da admitere!
eu am dat la romana -franceza...si am intrat cu 7, 57(dar am intrat la cu plata)
la mine, daca tin minte bine... s-a aduntat media de la bac, cu mediile de la franceza si romana... din anii de liceu! parca... e mult de atunci!

| catthshshshs a răspuns:

La litere la Iasi NU se da admitere.Se intra pe baza de dosar.Depinde de profil media.Eu sunt la romana-engleza si sa stii ca ultima medie a fost anul asta pe la 6 si ceva (ultima de la taxa). Daca vrei sa vb mai mult pe mess, da-mi un mesaj privat cu idul tau si iti pot spune mai multewinkingwinking

| cyufulyky a răspuns:

Cautha pe nettongue sigur vei gasi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stie cineva care este ultima medie la facultatea de litere din Bacau? Sau depinde de profil? As vrea sa dau la engl-romana.

| maria_9569 a răspuns:

Facultatea de Litere a Universităţii "Al.I.Cuza" se numără printre facultăţile fondatoare ale celei mai vechi instituţii de învăţământ superior din ţară. In îndelungata sa evoluţie, ea şi-a făurit un renume deosebit prin elita profesorală care a predat în amfiteatrele sale formând nenumărate generaţii de intelectuali.

Prestigiul dascălilor s-a răsfrânt şi asupra emulilor, care, risipiţi în toate regiunile ţării sau chiar departe, peste hotare, într-un colţ de lume, n-au încetat să confirme calitatea învăţământului filologic ieşean.

Astfel, prin activitatea profesorilor de la Facultatea de Litere şi a celor care le-au fost studenţi, cultura română s-a îmbogăţit cu numeroase lucrări fundamentale, iar şcoala românească a avut mereu asigurat renumele prin schimbul de generaţii valoroase.

In vremea din urmă, în pofida multor dificultăţi, nu ne-am pierdut nici voinţa de a continua o tradiţie strălucită, nici încrederea în forţele proprii : Facultatea de Litere posedă, în continuare, un corp profesoral deosebit de valoros, iar, de mult timp deja, studenţii săi îi fac cunoscut numele în prestigioase şcoli străine.

Dacă, până nu demult, studenţii noştri erau pregătiţi să ocupe cu precădere posturi în învăţământ, acum, însă, oferta s-a diversificat : formăm profesori de limba şi literatura română, de limbi străine şi literaturi universale, dar şi traductologi şi interpreţi, jurnalişti şi specialişti în ştiinţele comunicării.

Există mulţi tineri care vin la Facultatea de Litere cu credinţa că au înclinaţii pentru filologie, alţii vin cu inima îndoită, temători şi ezitanţi, iar alţii vin doar să încerce. Dintre toţi aceştia, mulţi rămân în facultate : unii, într-adevăr, au ştiut de la început că vor reuşi, alţii descoperă că pot şi continuă. Sunt şi dintre cei care abandonează. Tuturor, în autentic spirit junimist, Facultatea de Litere le oferă şanse egale: "Intră cine vrea, rămâne cine poate!" Îi chemăm, însă, printre noi mai cu seamă pe cei îndrăgostiţi de lectură, pe cei cu chemarea cercetării lingvistice, pe cei cu reală vocaţie de jurnalist sau de interpret, altfel spus pe toţi cei animaţi de spirit umanist care simt că şcoala, cultura şi civilizaţia românească au nevoie de oameni împătimiţi profesiei.