Poate ai bafta să nu fi în perioada fertilă! Multă baftă!
http://healthy.kudika.ro/......ua-zi.html
La mulţi ani!
Este un pericol foarte mare sa iei pastila de a doua zi daca ai doar 15 ani!
Dar ca sa iti raspund la intrebare : sunt 2 tipuri de pastile : Postinor - contine 2 pastile, prima se ia in cel mai scurt timp de la contactul sexual si a doua la 12 ore diferenta fata de prima si Escapelle - o singura pastila, se ia cat de repede poti.
La ambele trebuie sa nu treaca mai mult de 72 de ore de la actul sexual.
Ma repet ca e important : ESTI PREA MICA SA IEI PASTILA DE A DOUA ZI. S-ar putea sa iti faca rau.
Daca totusi o iei, daca cumva vomiti dupa ce ai luat-o, mai ia una pentru ca pe prima ai eliminat-o prin vomitat.
Costa in jur de 80 lei.
Mergi la farmacie mâine dimineată si cere pastila de a II-a zi. Sunt două pastiluțe. Una o iei în mai putin de 24h de la terminarea actului sexual, iar ce-a de-a II-a la 12h după ce ai luat-o pe prima.
Dacă nu mă însel, în prospect scrie că poti să iei prima pastila cu întârziere de până la 72h de la terminarea actului sexual, dar ideea e să o iei cât mai repede. Mergi la farmacie, explică situatia farmacistei si cu sigurantă va sti mai bine cum să-ti explice si ce să-ti dea. Stai linistită.
Ok multumesc mult mult
Dara denumirea pastilelor cum?
Pastila/pilula de a 2-a zi
Se numesc "Postinor-2".
Nu mai stiu. Aveau un trandafir desenat pe cutie. Dar întreabă farmacista că îti va spune.
Bună!
Cel mai bine e să mergi repejor da la farmacie, sau chiar la un doctor.
Nimeni nu e în stare să-ți dea un răspuns în acest sens, iar cazul ăsta nu e de glumă. Te sfătuiesc și insist să consulți medicul pentru sfaturi, pentru că ar fi trist să evolueze și să se ajungă la un avort, așa că nu te panica, și mâine la prima oră du-te la doctor.
Take care!
Mesc mult de tot dar la noi in Moldova nu-s asa medici ei cum aud as aceva; la o fata de 15 ani apoi deodata parinti cev de genul asta
Pentru inceput fa-ti un test de sarcina nu se ramane chiar asa usor insarcinata fa-ti intai un test de sarcina iar daca esti i-ati pastila de a doua zi si scapi de sarcina ne dorita
Astept raspuns curind si mai repejor va rog mult mult .....fonda
Daca faci sex asa atunci informeaza-te si vei stii sa te feresti.sa inteleg ca nu-ti place sex cu prezervativvvvv.e bine dar ai grija.adica e frumos si te simti super. daca ai ciclu regulat atunci foloseste calendarul si nu o sa mai alergi la farmacie, sau pe aici cerind sfaturi sau informatii.treb sa stii cei ala un ciclu regulat si ce este metoda calendarului si cum trebuie folosita. dupa xce stii aceste lucruri baga tare cit poti.mai ales daca iti place e pacat sa te feresti sau stai asa ca acum termin, stai asa ca imi dau drumul si etc.dai frate acolo pina la capat.ala e sex sa nu mai stii de tine. spor la treaba si fa cum am spus si nu mai asculta ce zic uina de prezervative de magarii.numai bine