Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171581intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 236.681AFISARI
150.908VIZITE
138.756V. UNICI

Ce inseamna OK? De la ce vine "O" si de la ce "K"? Vot + FundaUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  una din cele mai populare ar fi aceea că, în războiul civil din US la sfârşitul fiecărei zile se făcea un raport, iar când o unitate nu avea niciun mort se comunica OK, adică "0 (Zero) Kills".
  * altă variantă ar fi cea conform căreia OK este acronimul de la "oll korrect" ("all correct" ortografiat greşit)
  * OK sunt iniţialele unui nume, Oliver K. Acest Oliver ar fi avut o firmă de încălţăminte si dacă acestea erau bune se scriau pe cutie iniţialele OK. Dacă nu erau bune, se aruncau (asta mi se pare cea mai stupidă)

  Într-un final am descoperit că "Okay" este un cuvant prezent în dicţionarul limbii engleze şi înseamnă ceea ce toata lumea ştie deja : aprobare, confirmare, acord sau ca adjectiv, acceptabil, adecvat, în regulă, plus alte cateva intelesuri pe care le poti afla accesand dictionarul.

 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Nu se ştie cu siguranţă provenienţa cuvântului. Cel mai probabil este acronimul de la „oll korrect" („all correct", ortografiat greşit). O versiune destul de populară dar probabil neadevărată este următoarea: în războiul civil din U.S. când o unitate nu avea nici un mort se comunica „0K" („zero kills") de aici „OK".
  Dar…
  Pătruns cu uşurinţă în limbă, arhicunoscutul O.K. este omniprezent. Poate fi auzit în orice conversaţie, înlocuind tot mai des adverbul românesc "bine". Toată lumea îl foloseşte, astfel că el apare pe parcursul dialogurilor aproape ca un lait-motiv, menit să acoperă bâlbâielile şi enervantele "ă"-uri care suplinesc lipsa de dicţie a interlocutorilor. Îl folosesc puştii de grădiniţă pentru a-şi confirma prezenţa la joacă după somnul de după amiază, îl folosesc adulţii pentru a-şi da acordul în legătură cu o anumită problemă, îl folosesc şi bătrînii la jocurile de table sau cărţi, prin parcuri. Ce mai? O.K. este în top. Prea puţini ştiu însă care este provenienţa acestei expresii. Primii emigranţi din Lumea nouă au întîlnit-o la câteva triburi de amerindieni, care foloseau, pentru afirmativ, cuvântul "okeh". Alte surse afirmă că, din punct de vedere etimologic, OK provine de la englezescul "oll corect", scris cu "ca".

  Cea mai interesantă ipoteză este cea potrivit căreia celebrul O.K. provine de la iniţialele lui Otto Kraus. Acesta a lucrat la fabrica de automobile a lui Henry Ford, pe post de controlor tehnic de calitate. Orice maşină care ieşea de pe banda de montaj era considerată bună, doar dacă Otto Kraus îşi ştanţa iniţialele undeva pe caroseria ei, adică dacă îşi dădea OK-ul. Dacă luăm în considerare prima variantă, şi dacă America ar fi fost descoperită ceva mai devreme, dialogul dintre Mircea şi Baiazid, imaginat de către Eminescu în Scrisoarea III, ar fi arătat cu totul altfel. El putea să decurgă, aproximativ, în acest fel:
  ...

 • a răspuns:
  Nu se stie exact sunt mai multe variante http://en.wikipedia.org/wiki/Okay
 • a răspuns:
  Vine de la okay.e un cuvant englez, care este exact ce intelegem prin OK
 • a răspuns:
  In razboi demult la sfarsitul luptei englezii faceau bilantul
  0K = o killed ( o morti ) de aici vine aceasta treaba...

  glumesc tongue
 • a răspuns:
  Ok este pe limba engleza, iar pe romana inseamna "bine". Intelegi? fundita?:d
 • a răspuns:
  Aaaaaaa...ok inseamna bine in engleza