| IulianC85 a întrebat:

Bună ziua stimați avocați, mă poate lămuri și pe mine cineva cu deviza asta data de instanță care nu o contest și regret amenzile luate sub influența alcoolului. O perioadă mai neagră după un divorț cu copil șamd. Faptul este consumat, organe ale poliției și-au făcut datoria, au procedat corect, vina îmi aparține! Decizia suna așa :
"Dispune înlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale în cuantum de 22.348 lei dispuse prin procesele-verbale indicate în actiune, cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unui număr de 300 de ore de activitate în folosul comunitätii în cadrul Primăriei Sectorului 2 Bucuresti".
Întrebare este : anulează acele amenzi dacă prestez muncă 300 ore ar fi 1 luna jumate zilnic 8-10 ore? Și important de reținut este specificat în cadrul primăriei, înseamnă în interiorul primăriei sau pot fi repartizat de cadrul primăriei unde doresc sau au nevoie, exemplu parcuri, spitale sau strada …? Faptul ca sunt plecat din 2021 în Anglia anul trecut nu am fost deloc acasă la familie și intenționam să merg vara asta, dar nu știu dacă am timpul necesar să prestez muncă și să pierd jobul din străinătate, se poate transforma orele acelea în zile cu executare? Dacă vin în vacanță pot elibera mandat de aducere în fața organelor mai pe șleau, ce probleme pot întâmpina de la aeroport, domiciliu pe cursul vacanței? Totodată cu înțelepciune accept decizia dar nu știu cum să o execut în ce circumstanțe să nu pierd jobul actual, pot prezenta dovezi ca nu locuiesc pe teritoriul României cu contract muncă, rezidenta taxe fiscale șamd? Se poate amâna această decizie? Va mulțumesc dacă mi-ați explica cu răbdare pas cu pas și fără să fiu criticat! Cel puțin am bunul simț să recunosc ca am fost un cretin, idiot sa iau amenzi pe băutură, muzica și tulburarea liniști publice. Pe "vecini " chiar mi-e rușine să îi mai privesc în ochi după episoadele negre după urma divorțului, partaj și custodia. Săptămână frumoasă vă doresc și apreciez răspunsul unui specialist!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca citeai atent raspunsul meu si prevederile citate atunci aveai raspunsul la o parte din intrebari.
1.Nu se pot transforma orele in zile, sigur ca poti munci 8 ore pe zi dar asta inseamna 37 zile si jumatate.
2.Pentru asta nu se va emite mandat de aducere.
3.Este tardiv acum dar incearca sa platesti si cine stie, poate se rezolva.
4.Cred ca se va prescrie, daca nu te intorci in Romania cativa ani.
5.Nu vad nici o varianta legala, alta decat prestarea muncii.
Munca dispusa a inlocuit sumele datorate, asa ca nu mai datorezi nimic.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu ti-ai platit amenzile, s-a incercat executarea silita si nu s-a reusit, tu stii mai bine motivele si atunci a fost sesizata instanta de judecata pentru inlocuirea amenzilor cu ore de munca in folosul comunitatii.
Solutia este corecta si legala, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
"ART.39^1.
(1) În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.
(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este supusă recursului.  
(4) Urmărirea punerii în executare a sentinţelor se realizează de către serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază s-a săvârşit contravenţia, în colaborare cu serviciile specializate din primării."
Recursul trebuia facut in termenul prevazut in hotarare, daca il faci peste acel termen se va respinge ca tardiv.
De altfel nici nu cred ca vei castiga, chiar daca il faci la timp, hotararea de inlocuire a amenzilor este temeinica si legala, asa cum ti-am citat mai sus.
Primaria va stabili in ce locuri trebuie sa muncesti.

| IulianC85 explică (pentru Ioandelasal):

Aș aprecia dacă ați face o revizuire la întrebările mele și le voi repeta în odată nicidecum nu am pomenit de recurs să fie cazul să răspundeți ca nu credeți ca îl câștig întrucât nu am specificat așa ceva și am acceptat decizia instanței. Întrebările erau :
1.Nu mai locuiesc pe teritoriul României din 2021, sunt în Anglia cu job rezidentă contract etc, dacă vin în vacanță este evident ca în concediul de la vară 2 săptămâni nu acoperă cele 300 ore probabil 1-2 luni, nu pot rămâne să le prestez și să pierd jobul de 3 ani din Anglia. Poate transforma orele în zile cu executare?
2.Pot application vreun mandat de aducere în fața organelor?
3. Pot plăti când ajung tardiv?
4. Mai exact cum credeți ca se va termina decizia dacă nu mai locuiesc și nici nu intenționez să mă întorc în viitorul apropiat în România din cauza traiului.
4. Este specificat în cadrul primăriei nu pentru primărie ceea ce deduc ca o silabă sau un punct, virgula schimbă radical discuția!
5.ce variantă credeți ca aș putea aplica? Plata tardivă, se prescrie după un anumit termen? Nu aș vrea să mă trezesc săltat pe aeroport pentru o găinărie nu este ceva penal sau cu executare dar doresc să remediez într-un fel cinstit. Le-aș fi prestat cele 300 ore fără nici un dubiu dacă eram în țară. Și dacă le prestez acea sumă se șterge din ANAF, taxe impozite amenzii, bănuind dacă a fost transformată în muncă? Mulțumesc?

| Ioandelasal a răspuns (pentru IulianC85):

Daca citeai atent raspunsul meu si prevederile citate atunci aveai raspunsul la o parte din intrebari.
1.Nu se pot transforma orele in zile, sigur ca poti munci 8 ore pe zi dar asta inseamna 37 zile si jumatate.
2.Pentru asta nu se va emite mandat de aducere.
3.Este tardiv acum dar incearca sa platesti si cine stie, poate se rezolva.
4.Cred ca se va prescrie, daca nu te intorci in Romania cativa ani.
5.Nu vad nici o varianta legala, alta decat prestarea muncii.
Munca dispusa a inlocuit sumele datorate, asa ca nu mai datorezi nimic.