Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173045intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Oct
SATI 299.651AFISARI
194.248VIZITE
177.427V. UNICI

Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa te poti pensiona pe caz de boala?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  Raspuns anonim:

  Sa fii bolnav...winking

 • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Salariatii care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca beneficiaza de pensie de invaliditate. Mihaela Kanovits, directorul Casei de Pensii a Muncipiului Bucuresti, spune ca "pot primi acest tip de pensie asiguratii care au avut de suferit de pe urma accidentelor de munca, bolilor profesionale si tuberculozei, bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca".
  Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face printr-o decizie emisa de medicul specializat, numit "medic expert al asigurarilor sociale".
  Beneficiaza de pensie de invaliditate si salariatii care au realizat pana la data ivirii invaliditatii cel putin jumatate din vechimea necesara.
  Pensionarii invalizi, indiferent de grad, sunt supusi revizuirii medicale la intervale de 6-12 ani. Plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul nu se prezinta la revizuirea medicala periodica. Salariatii care si-au pierdut capacitatea de munca in urma unei boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate daca au vechimea necesara. Pensia de boala se acorda la cererea persoanei indreptatite, a mandatarului desemnat de acesta cu procura speciala, a tutorelui sau a curatorului acestuia.
  Cererea de pensionare impreuna cu actele doveditoare se depun la casa de pensii de care apartineti.
  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-03-29/cum-se-stabileste-pensia-de-boala.html
 • a răspuns:
  sa ai pile la comisia de validare a pensiei :-P
 • Raspuns anonim:
  Sunt trei grade de invaliditate si conteaza in care grad esti.
 • Raspuns anonim:
  Daca nu ai inca varsta pentru a te pensiona definitiv, trebuie sa fii consultat in fiecare an de catre o comisie de specialitate care sa-ti prelungeasca dreptul la pensie pe inca un an.
 • a răspuns:
  Pe net probabil ca nu ai gasit mare lucru pentru ca, in prevederile legale, motivul pensionarii nu e "boala", ci "invaliditatea". Uite aici site-ul oficial al CNPAS : http://www.cnpas.org/portal/media-type/html/language/ro/user/anon/page/pensions.psml?weblog_name=pensions&subject_id=1107157752191&item_id=1107157752191.1110370064602