anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce mai continua logoreea asta politica? Presedintele deja a fost ales. Gata, mai lasati-ne sa respiram mai înfierbântaților!
Propun o petiție: Dl. Iohannis propun sa luați pe vreo 2-3 de pe-aici drept purtători de cuvânt ca le da entuziasmul pe nas si e păcat sa se piardă asa...
P.S. Nu vreți, mai bine, sa ne întoarcem la vechiul subiect: homosexualitatea si căsătoriile intre homosexuali?

Răspuns Câştigător
| LostInPark a răspuns:

Parca as lua o funda acum dupa ce Obama si-a scos dosistii de la naftalina.Era nevoie rochie de mireasa si preot in fata a doi poponari pentru ca ei sa isi poata continua viata de cuplu.Astia mananca rahat si spun de casatorii ca sunt inutile, in schimb lupta pentru cele ale unor gay si lesbiene.Hypocrisy level at his best...hai, funda!

35 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Propun pe NoName sefa la caprele prezidentiale, vrajitoare sefă si purtatoare de scârţâit de uşă.winking

| anonim_4396 explică (pentru Hombre):

Pai de asta l-a ales poporul. A fost o alegere mascata, de fapt pe ea au vrut-owinking.

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Aţi băut apă după Ponta?

| anonim_4396 explică (pentru Hombre):

Hombreee, unde ești omule? M-au luat liberal-democratii ăștia la întrebări si lovituri sub centura ca am alta opinie.
Treci la schimbul doi ca-mi cade capul pe tastatură si va ieși doar Zzzz... Se supăra si mai tare apoi.

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

Care liberali-democrati, acestia sunt comunsti fara sa-si de-a seama.
Naivi acestia care posteaza pe aici sub falsele lozinci "jos comunismul" "vin comunisti" "vin rusi" si alte rahaturi care i-au bantuit in cap la alegeri nu-si dau seama deloc caci toata clasa politica este intr-o lupta oarba pentru agonisire de averi si politica dusa de ei e cat se poate de dreapta, chiar foarte de dreapta numai ca e salbatica in draci si ii va lasa in curul gol. O sa-i vezi ca dupa ceva timp ca o sa ceara masuri socialiste dar atunci nu mai are in propietate nici closetul din fundul curtii si pe acela il vor vine de foame noilor capitalisti. laughing

| SkyPilot a răspuns (pentru Hombre):

O sa fie si peste Ponta, ca ala si-a luat doctorahatul ala al lui stand de capra in fata lui Nastase?

NOname
| NOname a răspuns:

Ca să moară unii ca tine de ciudă. tongue

| Alphawolf a răspuns:

Tu din ce motive ai pus intrebarea asta, din ce motive esti frustrat/a si ironizezi? Sa inteleg ca tu esti motivat/a, esti modelul perfect?

Hai sa ti-o spun pe romaneste - Sunt convins ca persoanele de genul tau, Hombre si alti negativisti l-au preferat pe Ponta, iar acum le da frustrarile pe nas.

Cine este constient cat de cat, nu-l acuza si ironizeaza pe Iohannis aprioric, speculativ si abstract, el poate realiza ca Iohannis a fost varianta mai buna... si singura cu sansa de a da o intorsatura Romaniei(sansa este in vigoare, inca valabila pana la proba contrarie). Cine este constient de mizeriile si nivelul de trai, situatia si pozitia Romaniei, se agata cu speranta si optimism de aceasta sansa. In schimb, cine este inconstient, nu poate vedea acea sansa, el o ironizeaza si-i pune piedici, o blameaza preconceput(fiind inconstient).
Au fost persoane care au strabatut sute de kilometri(eu 150), altele care au asteptat ore pentru a vota, insa acele persoane, nu sunt copii in gandire, ele au realizat ca pretul acelei sanse este mare, asfel s-au agatat de sansa(desi nu le-a fost deloc usor). La multe persoane nu le convine traiul si mizeriile din Romania, dar nici nu fac nimic... dimpotriva, au mancarimi la limba, pun piedici, imprastie pesimism(si nu numai).

| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

M-ai văzut pe mine încercând sa influentez in campania electorala așa cum au făcut multi pe-aici? Nici macar nu am intrat pe TPU din cauza asta, n-aș fi vrut sa fiu interpretata greșit. Si nu te mai da mare voinic si erou cu votul tau de la 150 de km, stiu pe cineva care a stat la rand însărcinată in ultima săptămână. Asta este. Sunt păreri diferite. Da ironizez, pentru ca este un val de entuziasm cu totul nejustificat. Asta are pe lângă el numai persoane de-alde Blaga si Basescu care l-au susținut in ce a făcut. Le este dator. Ce vrei? Sa nu vad asta pentru ca ai mers tu 150 de km? Ești chiar atât de redus încât sa ai pretenția ca toți sa observe lucrurile in felul in care o faci tu? Ți-am mai zis: spune-ti parerea si abtine-te de la alte comentarii. Nu sunt nu stiu ce puradeu de pe la religie de care va bateți voi joc de ani incoace. Credeam ca ți-am făcut asta clar odată. Nu m-am luat de persoana ta sau de cei care l-au votat, m-am luat de cei care tot stau si freaca pe alții la cap cu asta. Tu de ce iti permiti sa te iei de ce am votat eu? Știi ca asta este un drept prin constituite, nu? De ce o faci? Si nu am votat cu Ponta, am anulat votul. Pentru mine nu exista varianta asta pe care o expui tu: varianta mai buna din doua rele sau (hai sa nu fim rautaciosi) doua incerte. Ce ai expus si te bati cu pumnul in piept vine dintr-o gândire mediocra despre care am evitat sa îți zic, dar ai insistat. Nici macar nu ma interesează daca este gândirea ta sau ai adoptat-o de pe la alții. Nu e treaba mea, tu trăiești cu ea. In cele din urma, așa cum a meritat mersul la vot in ultima săptămână de sarcina doar pentru anula, la fel a meritat si să-ți aduc asta la cunostinta. Vezi-ti de treaba ta si nu-mi mai spune mie ce sa fac! Nu ești in măsură sa faci asta.





| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca incep sa inteleg. Tu esti motivat/a sa le tai craca, vezi viitorul, stii tu sigur ca entuziasmul lor nu e valabil, e prea prea, asfel vrei sa-i trezesti la realitate, sa le spulberi sperantele?
Aici nu e vorba de sperante religioase, aceste sperante au suport si motivare realistica. E cu totul altceva.

| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

Aha. Ok.
Bine, pa!

| scully a răspuns:

Pentru ca unii pur si simplu nu au nimic mai bun de facut, si din palavrageala inutila isi castiga existenta. Si oamenii care nu au nimic mai bun de facut decat sa le urmareasca palavrageala inutila, ii ajuta pe acestia sa-si castige existenta. E ca si ciclul vietii.
P.S. Orice subiect e mai bun decat mascareala asta politica.

| Fatamuntilor a răspuns:

Neeeee,tentatia e prea mare!
Eu, care in mod obisnuit nu fac politica a inceput sa-mi placa!

Mi se pare normal sa-ti spui opinia

Poate vom face o pauza pana la investirea noului presedintelaughing

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Fatamuntilor):

....si stii cum se spune: la politica, la dragoste si la fotbal se pricepe oricine....eu as zice si la religie laughing)

| anonim_4396 explică (pentru Fatamuntilor):

laughing

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Fatamuntilor):

''....si stii cum se spune: la politica, la dragoste si la fotbal se pricepe oricine....eu as zice si la religie''

Asta fiindca nu-ti trebuie foarte multe informatii si nici un IQ prea grozav ca sa ataci temele astea. Sunt subiecte facile si merg inclusiv la pascut sau la bodega.

| anonim_4396 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

laughing
sa stii ca nu zici rau.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu, dar nu mai zic nimic pen'ca tocesc tastatura de pomanawinking

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Merg din inertie, trag nadejde ca se vor opri in 2-3 saptamani. Momentan exista inca stiri care sa le alimenteze dezbaterile.
Eu nu mai vreau nici gay si nici religie, ca-s satul si de d-astea. Vreau si eu discutii pe teme economice (in special macroeconomice) si despre educatie (preferabil fara a dezbate problema religiei din scoli ci mai degraba probleme reale ale educatiei).

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Hai să vorbim despre educaţie. Pare o idee bună. Ce consideri tu greşit la sistemul educaţional? (înafară de lipsa părţii practice).

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

Pentru inceput, se pierde prea mult timp in licee si d-aia nimeni nu stie sa faca nimic dupa ce termina 12 clase. Se studiaza mult prea multe materii inutile de unde reiese mult prea mult timp aruncat aiurea. In mod normal, liceul nu ar trebui sa dureze mai mult de doi ani de zile, timp in care sa se studieze maxim 6-7 materii anual, materii care sa tina exclusiv de profilul ales. Daca eu aleg sa merg la profilul real (de exemplu) trebuie sa invat matematica, informatica, fizica, chimie, biologie si doua limbi straine. La ce am nevoie de materii precum limba romana, istorie, geografie, logica sau psihologie? Ar trebui ca dupa 8 ani de scoala generala deja sa-mi fi format cultura generala necesara iar de-acum eu sa ma pregatesc strict pentru viitorul meu, viitor care nu va include literatura sau sociologia. La fel si in cazul in care optez pentru un profil uman, ce naiba sa fac eu cu matematica sau fizica?
Nu este normal ca tinerii sa intre in campul muncii de abia de la 21 de ani. In ce tara civilizata mai satu tinerii pe banii parintilor pana la varsta asta? Dupa terminarea celor 2 ani de liceu, absolventii ar trebui sa aleaga o facultate (cine a luat examenul de bacalaureat) sau o postliceala. Cine nu vrea sa-si continuie studiile in niciun fel, sa mearga la munca de la 16 ani.
Apoi, stau si ma intreb cum este posibil ca un elev care a absolvit 8 clase sa nu fie in stare sa vorbeasca corect romaneste dar sa intre la un liceu ca Sfantul Sava? Pai ce-a facut ala 8 ani de zile? Cum de a putut ajunge un semi-analfabet la Lazar sau la Sava? De ce nu se mai da examen de admitere la liceu? De ce nu se mai da nici macar examen de capacitate, examen care sa fie corectat in alt oras, asa cum am dat eu pe vremuri?
Alta problema a mea este programul de lauza pe care-l au profesorii... Cum este posibil sa muncesti doar 20 de ore pe saptamana si asta in cel mai bun caz? Cum este posibil sa freci menta 4 luni pe an atunci cand elevii au vacante? Cum este posibil sa ai tupeul sa ceri salarii mai mari cand tu nu muncesti nici juma' de norma?
Si cate nu mai sunt, dar nu stau de unul singur sa atac toate subiectele astea.

| Alcyon a răspuns:

Daca oamenii au chef sa se bucure, lasa-i sa se bucure. Care-i problema ta pana la urma? Da, site-ul asta l-a sustinut pe Iohannis. Poanta n-a fost sustinut de Antene? Si nu inteleg de ce-ai bagat religia in oala asta... Ce daca unii dintre sustinatorii lui Iohannis de pe acest forum, sunt atei? Asta ii face raiosi sau idioti? Nu-mi place agresivitatea ta verbala. Denota o lipsa crasa de bun-simt. N-am de gand sa-ti mai raspund, fiindca esti in mod evident o persoana fara cei sapte ani de acasa. O zi buna.

| anonim_4396 explică (pentru Alcyon):

Atunci de ce răspunzi daca n-ai de gând?!
Voiși sa lovești si tot tu ma faci pe mine lipsita de bun simt?
Ai dreptate: mai bine taci.

| Teardrop a răspuns:

Dacă nu-ţi plac discuţiile politice nu le urmări, wtf...mai bine astea, decât alea despre religie sau masturbare (cele de genul "Dacă mă masturbez cu o linguriţă rămâ gravidă?")

| Teardrop a răspuns:

Încă din primele replici nu sunt de accord. Pentru specializare superioară pe un anumit domeniu există facultate, şi nu cred că un copil la 14 ani (vârsta la care majoritatea termină generala) este capabil să-şi aleagă domeniul în care vrea să lucreze toată viaţa. Din cauza atâtor modele negative, tinerii sunt uşor de influenţat în alegerea carierei. Şi aşa sunt mulţi tâmpiţi în ţară.

În clasele 1-8, copiii sunt mai mult interesaţi să se joace, şi nu înţeleg istoria aşa cum o înţelege o persoană deja mai matură. Necunoscând istoria repetăm aceleaşi şi aceleaşi greşeli. Cu cât ştii mai multă istorie, cu atât mai bine.

În toate ţările tinerii au dreptul să fie susţinuţi financiar de părinţi până la vârsta de 25 de ani. În Anglia devi major abia la 21, în Germania nu poţi lucra decât de la 18 (la noi în România se poate de la 15 cu acordul părinţilor).


Mi-e teamă că vorbeşti în necunoştiinţă de cauză. La intrare la Liceu, în clasa a 8a se dă o Evaluare Naţională. Elevii sunt repartizaţi în clase şi profile în funcţie de medie.

Nu ai idee cât e de greu să fii profesor, cu atât mai mult, cât e de greu să fii dascăl. Mai bine întrebi pe cineva care ştie.


Sistemul tău educaţional e extrem de comunist şi ar forma o ţară de sclavi şi muncitori necalificaţi, nu de intelectuali.

Din fericire, problema din ţară nu e sistemul educaţional. Marea problemă este, de fapt, sistemul medical. Acolo avem hibe, nu le educaţie. Nu degeaba medicii şi informaticienii ce-au învăţat în România sunt cunoscuţi peste tot în lume.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

''Simpt'' cumva miros de fata de profesor/profesoara? Sau ma insel? laughing Vad ca n-ai avut cojones sa-mi dai mie replica, i-ai dat-o lui whooofff.
Din cauza astora cu o mentalitate ca a ta, care se opun in permanenta ideilor benefice este sistemul educational in halul in care este. Se pare ca nu cunosti cum arata un sistem educational eficient, tu esti cea care vorbeste in necunostiinta de cauzawinking
Daca sistemul educational era asa de eficient, nu mai picau BAC-ul peste 50% dintre elevi si asta in conditiile in care subiectele din ultimii 10 ani au fost pentru semioligofreni.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

P.S: '' La intrare la Liceu, în clasa a 8a se dă o Evaluare Naţională. Elevii sunt repartizaţi în clase şi profile în funcţie de medie.''

Se poate intra la liceu fara a lua macar nota 5 la fiecare examen in parte de la testarea nationala? Testarea nationala se corecteaza in alt oras decat cel in care s-a desfasurat, lucrarile avand coltul sigilat? Sau se corecteaza in scoala unde s-a sustinut de catre profesorii scolii? Elevii care nu intra la licee au posibilitatea sa opteze pentru o scoala profesionala sau raman acasa pe banii parintilor?

Daca raspunsul la prima intrebare este DA iar la restul interbarilor este NU, atunci sistemul educational este departe de a fi unul performant si testarea nationala este egala cu 0.

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

N-am nici un profesor în familie
Nu-i că n-am avut cojones, oricum nu am, doar că nu puteam apăsa pe răspunde şi voiam să îţi răspund, tocmai ca să nu zici că n-am curaj.

Din cauza ăstora ca tine, cu idei fixe şi care nu sunt capabili să privească din toate punctele de vedere ne merge aşa cum ne merge.

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Da, se poate intra fără nota 5. Într-o clasă slabă la un liceu de căcat, de unde, oricum ieşi muncitor necalificat. Da, testarea naţională se corectează în alt oraş, toate se trimit la centrele din reşedinţa de judeţ (în general), cu profesorii din liceele dintr-un oraş corectând lucrările trimise de alt oraş.
Lucrările au colţul sigilat.
Tocmai ai demonstrat că nu te-ai interesat de sistemul educaţional da' baţi din gură. Frumos îţi stă.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

Tu imi vorbesti mie despre idei fixe? Serios?
Rezultatele (dezastroase) vorbesc de la sine, nici nu era nevoie sa mai adaug eu ceva. Tu cu cifrele in fata o tii pe a ta, parca esti Ponta.
Pana si Iohannis, presedintele ales vazut de romani drept un supererou considera ca sistemul educational actual e praf si propune investirea a zeci de milioane de euro in el :
http://www.ziare.com/......ni-1318896
P.S: N-am gasit nicaieri in regulament precizarea ca lucrarile ar fi corectate in alte orase sau macar in alte scoli de catre comisii formate din profesori separati. Te rog arata-mi si mie unde ai gasit treaba asta.

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Ştiu cum s-a întâmplat când am dat eu evaluarea naţională acum trei ani. O fost mare scandal cu transportul lucrărilor sigilate în maşini cu un jandarm în dreapta. Te rog să te informezi tu mai bine. Tu nici măcar nu ştiai că este sigilat colţul, aşa că n-am prea mari aşteptări de la tine.

Ioahnnis nu consideră că sistemul educaţional e praf. Nu ştii să citeşti. Consideră că avem nevoie de investiţii în educaţie. Salariile profesorilor, aparatura, manualele şi cărţile de care elevii au nevoie ar trebui să fie furnizare de şcoala. Mi-ai dat un articol da' nici nu l-ai citit.

"El a mai spus ca, in viziunea sa, "calitatea nu este cea mai mare problema, ea este o urmare a mai multor factori"."
"Este greu ca un profesor sa performeze, daca el nu poate intretine o familie cu salariul sau. Daca ambii membri ai familiei sunt profesori, cu salariul pot ajunge la nivelul de subzistenta. Este greu de crezut ca ei vor dori sa performeze foarte bine, daca societatea are o atitudine de usor dispret fata de dascali",

Cum am mai spus, sistemul gândit de tine este unul care ne-ar transforma în sclavi/muncitori necalificaţi nu intelectuali, şi e extrem de comunist.E prea devreme ca la 16 ani să termini şcoala şi să intri în câmpul muncii. De exemplu, eu la 14 ani nu ştiam ce vreau să fac cu viaţa mea. E adevărat, aveam câteva opţiuni, dar definitiv m-am decis abia în al doilea an de liceu.

De asemenea, în şcoala generală (de fapt, până pe la 15-16 ani copiii sunt tot copii. Chiar nu trăim într-o eră în care să fie nevoiţi să se maturizeze mai repede, aşa că ei sunt interesaţi să se joace, nu să înveţe sau să-şi formeze cultura generală. Puţin sunt cei care citesc. În plus, sunt unele concepte, atât în matematică, geografie, fizică, chimie şi mai ales istorie pe care doar la o anumită vârstă le înţelegi.

Ţi-aş fi recunoscătoare dacă ai fi puţin mai respectuos şi n-ai mai scrie pe tonul ăsta agresiv. Şi nu mă mai compara cu Ponta. Omul ăla e o lighioană.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

''Ştiu cum s-a întâmplat când am dat eu evaluarea naţională acum trei ani''

Lasa tu cum s-a intamplat acum 3 ani, ca s-au schimbat lucrurile de 7 ori de atunci. Sora-mea si frati-miu au avut lucrarile corectate in scoala, de exemplu... D-aia te-am si rugat sa-mi arati unde scrie ca lucrarile se corecteaza in afara scolii, nu sa vorbesti din amintiri, ca asta pot sa fac si eu.
Sistemul gandit de mine nu este deloc comunist, ba din contra in tarile europene dezvoltate se intra in campul muncii de la 18 ani (Belgia, Olanda, Danemarca, Anglia). Sistemul nostru educational este mostenit de pe vremea comuismului, cu multi ani pierduti degeaba pe banii parintilor si ne facand practic nimic.
In fine, discutia cu tine nu are sens pentru ca tu esti un fel de gica-contra.
P.S: Daca tonul meu nu-ti place este problema ta, nu a mea. Te respect inca prea mult avand in vedere ca sunt cu 8 ani mai mare ca tine. Nu te-am luat peste picior, nu te-am desconsiderat... Ce-ai vrea, sa-ti vorbesc cu dvs? laughing

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Da boss, la 18 ani, da' tu vrei 2 ani de liceu, să fim sclavi la 16 ani. În nici o ţară "civilizată" sau cum vrei să-i zici nu se intră în câmpul muncii la 18 ani. Peste tot se face mai întâi o facultate, dacă vrei să obţii un loc de muncă decent, ce nu se beazează pe forţa fizică.

Nu vreau să-mi vorbeşti cu dvs, vreau să nu mai ataci şi să nu încerci să-ţi mai impui punctul de vedere atât de agresiv, că îţi garantez că în ţările alea "civilizate" când se dezbate o problemă se foloseşte un ton neutru.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

In tarile civilizate, nici 30% din populatie nu are facultate. In Belgia de exemplu au facultate doar 25% dintre oamenii aflati in campul munci fiindca majoritatea posturilor nu necesita studii superioare, nu toata lumea poate sa fie Director. In plus, facultatea este foarte scumpa in occident, nu prea exista locuri subventionate ca in Romania. Numai la noi in tara se da cu mopu' sau se vinde la chiosc cu facultatea terminata.

''Da boss, la 18 ani, da' tu vrei 2 ani de liceu, să fim sclavi la 16 ani. ''
Asta este atitudinea ta fata de munca? Te consideri sclava daca muncesti? Pai atunci ce vrei sa faci in viata, trafic de droguri si carne vie? Intreb si eu de curiozitate.
Cum am zis in primul post, dupa terminarea liceului la 16 ani ar trebui sa poti sa alegi sa faci o facultate (3-4 ani de zile) sau o postliceala (2 ani de zile). Cine nu vrea sa-si continue studiile in niciun fel, pai scuza-ma dar asta inseamna rea vointa si atunci n-are decat sa mearga la munca necalificata. La 16 ani se poate munci cu juma' de norma fara nici un fel de problema.
'' că îţi garantez că în ţările alea "civilizate" când se dezbate o problemă se foloseşte un ton neutru. ''
Asa crezi tu? Se vede ca n-ai muncit o secunda in viata ta. Ti-am mai zis eu, nu societatea trebuie sa se adapteze in fc de doleantele tale ci tu trebuie sa te adaptezi la mersul societatii (care e departe de a fi asa cum visezi) altfel vei fi introvertita si vei avea frustrari tot timpul pe tema asta. Nu sunt nici primul si nici ultimul ''nebun'' de care te vei izbi. Oricum, mai ai timp sa te calesti. Si mai am o curiozitate, de unde esti?

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Nu mă consider sclavă dacă muncesc, dar nu doar postul de director necesită facultate. Lumea contemporană, civilizată are nevoie de economiști, arhitecți, ingineri, medici, matematicieni, astronomi, savanți, și refuz să cred că doar SUA poate scoate astfel de oameni.
Românii care nu au studii superiare fie muncesc în țară pe bani puțini și abia trăiesc de pe-o zi pe alta, fie muncesc în străinatate: Adună căpșuni în Spania, îngrijesc bătrâni în Italia, vopsesc case în Anglia, etc.

Pe lângă asta, românii cu studii superioare, mai ales medicii își găsesc de lucru prin străinatate, și la noi rămân ultimele scursuri, care, vorba ta, au făcut facultatea doar ca să aibă o diplomă (desigur, sunt și excepții)

Nu zic că nu e nevoie și de posturile care necesită munca fizică și de oamenii care să le facă! Ei sunt, de fapt, baza piramidei, fără ei lumea s-ar dărâma (deocamdată, până se va descoperi inteligența artificială capabilă să facă munca de jos).

Și nu, ai dreptate, n-am prea muncit, nu pe bani. Tot ce-am făcut până acum a fost voluntariat. Asta pentru că încă sunt la școală, și pentru că în orașul în care lucrez eu nu mă aganjează nimeni. Şi nici evaziuni fiscale nu vreau să comit (adică munca la negru). Mă ghidez după ideea "Be the change you want to see in the world".
De fiecare dată când am putut să ajut am ajutat, şi de fiecare dată când am putut să muncesc am muncit. Nu vreau să ai impresia că am crescut în puf, pentru că n-a fost aşa. Nu mi-au lipsit niciodată hainele sau mâncarea, da' nici nu mănânc caviar la micul dejun.
Refuz însă să blamez sistemul pentru inssucese. N-o voi face niciodată, nici n-am făcut-o vreodată (nici în cazul părinţilor mei, nici în cazul bunicilor sau al unchilor sau mai ştiu eu a cui). Dacă nu voi reuşi să fac ceea ce mi-am propus, va fi stric vina mea. Dacă unii au putut, înseamnă că şi eu trebuie să pot.
Poate că în timp îmi voi mai schimba ideile (de fapt, cu siguranţă o voi face) dar niciodată în viaţa mea nu voi da vina pe sistem sau pe societate, dacă voi eşua.

În legătură cu sistemul educaţional, eu cred că lipsa unui cadru didactic potent şi entuziast este marea hibă. Dacă te uiţi la ţări precum Japonia, vei vedea că salariile profesorilor sunt foarte mari.


În plus, prioritar sistemul educaţional, este cel medical, că ăla pute cu adevărat. Mor oamenii la cozi în spitale, şi nu e normal ca preţurile intervenţiilor chirurgicale şi a tratamentelor, măcar în cazul copiiilor, să nu fie acoperite de stat. Nu e normal ca spitalele să fie murdare, cu preţi plin de igrasie şi lenjerie de pat pătată. Ăsta nu-i mediu steril. Nu e normal ca atunci când mergi la doctor cu o radiografie să-ţi spună că ai cancer, când, de fapt, ai gaze -.-. Nu e normal să trebuiască să plătesc între 20 şi 50 de lei consultaţia la medicul de familie, fără programare (că doar nu mă îmbolnăvesc cu programare) şi pe lângă asta să-i mai dau şi şapgă. Nu e normală mita pe care o cer medicii în România. Una e să-i dai o atenţie şi alta e să-i dai sume exorbitante în Euro. Astea sunt cu adevărat problemele prioritare, nu faptul că întrăm în câmpul muncii la 20 de ani.

Pe lângă, nu e normal ca biserica şi popa să nu plătească impozit. Eu zic că averile mănăstirilor ar trebui secularizate din nou, da' asta-i altă poveste.


Nu m-ai izbit deloc. Îmi place să discut pe astfel de teme, însă, de asemenea îmi place să o fac pe un ton amical, chiar dacă nu avem aceeaşi idee. Şi dacă chiar contează pentru tine, sunt din Cluj, şi nu, nu mă trag din unguri. Dar nu văd motivul întrebării.