Jaoponia nu este comunista. Este o tara democrata si este singura tara din lume condusa de un imparat. Imparatul este simbolul Japoniei. Are parlament bicameral iar cabinetul este format din prim ministru si ministri de stat. Tarile care sunt conduse in exlusivitate de Partidul Comanist sunt; China, Corea de Nord, Laos, Vietnam si Cuba.
Aiurito iti spun sistemul de guvernare Japonez, iti enumar tarile comuniste si tu imi dai stupid, macar ai avut curiozitatea sa verifici cumva daca este adevarat ce am spus? Mare mai este gradina...
Japonia din cate stiu eu nu este o tara comunista ea avand totusi in frunte un imparat dar si un prim-ministru.China este cea mai mare tara comunista si printre singurele, in prezent.
Ai vazut sa iasa ceva bun pe piata din vreo tara comunista? Daca Japonia ar fi comunista, s-ar duce de ripa toate lucrurile bune pe care le avem de la ei. Deci, din fericire, nu e. Adesea imi place sa compar situatia lor cu a noastra. Ei au o tara saraca in resurse, si totusi, cu spiritul de organizare ce il au si cu munca (se stie ca la ei se moare din cauza muncii, a orelor prea multe state la job) au reusit ca in multe domenii sa se impuna pe piata internationala. Noi, avind o tara f bogata in resurse, cu prostia si cu lenea de la noi (lucruri mostenite de la comunisti), nu facem decit sa risipim ceea ce Dumnezeu ne-a lasat in tarisoara asta cu prisosinta.
Japonia este o monarhie constitutionala. Este condusa de un rege nu de un dictator. China este comunista in schimb!
Sub nici o forma nu e stat comunist. Uite, cu un simplu google search:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Japonia#Guvernul_.C5.9Fi_politica
Din cate stiu eu nu... Singura tara comunista care mai exista este Coreea de nord
Draguto, in ce clasa esti?
ori, mai bine, pe ce lume traiesti?
ai PC la indemana si intrebi asata?
Nu, este condusă de un împărat şi de un ministru am uitat cum îl cheamă, dar China e comunistă.
Nu, China si Korea de nord sunt comuniste! cred ca le-ai confundat! sper sa merit fundita
Nup... japonia este o monarhie constitutionala.
O monarhie constituţională este o formă de guvern monarhică ce face parte dintr-un sistem constituţional care acceptă un monarh ereditar sau ales în funcţie de şef de stat.
Astăzi, monarhiile constituţionale sunt combinate cu o democraţie reprezentativă.
Japonia din cate stiu eu nu este o tara comunista ea avand totusi in frunte un imparat dar si un prim-ministru.China este cea mai mare tara comunista si printre singurele, in prezent
China, Coreea de N si Cuba mai sunt tarile comuniste. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Sunt 5 tari comuniste, China(e comunista si nu mai bateti campi are un singur partic partidul muncitoresc), Vietnam, Cuba, Corea de nord si laos!
Am citit multe raspunsuri de aici si majoritatea au scus ca japonia nu e comunista, dar china si coreea de nord da... dar coreea de sud? este sau nu?