| norberto a întrebat:

Aceasta este o intrebare pentru atei. voi, fiind atei cum credeti ca s-a format universul?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Asta e o teorie pe care am auzit-o, dar nu este ceva cert.
Adevarul este ca nu se stiu cauzele.

44 răspunsuri:
| norberto explică (pentru martzian):

"Nu-i asa ca era mai simplu sa spui... NU STIU? " tare de tot. incercam de mult sa le explic la astia ca vorbesc in dodi si tu leai inchis gura. tare de tot.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Universul a existat dintotdeauna. Big-Bang-ul nu este altceva decât o trecere a sa dintr-o stare în alta.

| martzian a răspuns (pentru NicolaeComan):

Tare. Prin urmare hazardul si loteria cosmica - repetate again and again? happy

| Toluk19 a răspuns:

Creatie sau evolutie? Una e gresita, numai ca oamenii nu inteleg ca mintea omului e prea saraca pentru a stii asa ceva, doar priviti in jur si o sa va dati seama ca este creat, interesant evolutia s-a formeze asa de perfect universul, inca evolutia sa-ti dea ochi ca sa vezi, urechi sa auzi si ceva important este constiinta ca sa te intrebi > Cine sint eu? De unde vin? De ce anume aici sint pe acest pamint? De ce murim? Unde ma duc dupa moarte?

| Inferno a răspuns:

"pamanul care are o gravitatie perfecta pentru a mentine viata"
Fals, daca gravitatia era mai mica nu se intampla nimic rau, ca atmosfera sa nu mai fie atrasa e nevoie ca gravitatia sa mult prea mica, deci nu e asa.
Iar daca gravitatia era mai mare nu se intampla ce spui tu. Ce ai spus tu se intampla cand gravitatia este mult, mult, mult, mult prea mare.
Exista planete de mii de ori mai mari decat pamantul cu o masa de mult mai mare si nu se intampla asta.
In plus, viata s-ar fi adaptat la acea gravitatie.
Cum s-a format Pamantul?
Avem o nebuloasa. Acea nebunoasa se prabuseste sub propria ei gravitatie formand Soarele.
Restul gazelor si particulelor se misca prin univers. Particulele mici se lovesc intre ele si formeaza altele mai mari, acestea se lovesc de altele formand asteroizi.
Asteroizii se lovesc intre ei pana formeaza un corp suficient de mare incat sa aiba gravitatie propie. acesta atrage alte particule si meteoriti formand o protoplaneta, in final isi capata forma de teluroid (forma Pamantului).
Asta e.

| Inferno a răspuns:

Pana de curand nu se stia cum s-a format luna si se credea ca este imposibil.
S-au facut multe teorii, dar nici una corect.
Iar in prezent, in prezent, tot nu stim cum s-a format luna, dar avem o teorie.
O teorie ce pare valabila.
Nu putem stii niciodata sigur, dar putem deduce.
Este o deductie logica bazata pe dovezi.
Sa spunem ca am un bol. Sunt legat la ochi si arunc bolul pe jos, care se sparge.
Apoi esti dezlegat la ochi si privesti pe jos.
Vezi mai multe cirese, apoi te uiti in fata la o distanta de 3-4 m si vezi o cireasa.
Si te intrebi: Ce cauta acea cireasa acolo, daca eu am scapat bolul aici?
Apo faci o deductie logica cum ca cireasa a sarit acolo. Dar se gasesc unii oameni care spun ca deductia nu este buna si ca acea cireasa a fost de la inceput acolo.
Asta face si stiinta, iar crestinii sunt acei oameni care spun ca cireasa a existat de la inceput.
Este ca si cang gasesti niste cioburi si-ti imaginezi cum arata vasul, asta face stiinta.

| Inferno a răspuns:

Fals. Stiu eu ce spui, dar aia e alta teorie.
Acum ceva timp se credea ca luna s-a desprins din Pamant, chiar fiul lui Darwin a lansat aceasta teorie cand a vazut ca luna se indeparteaza cu 3, 8 cm de Pamant.
Atunci s-a dat seama ca trebuie sa fi pornit din acelasi loc.
Teoria spune ca luna practic s-a desprins. Ca sa intelegi: Avem un balon de sapun si din el facem doua. Acelasi proces spunea ca a avut loc si cu luna.
Dar daca se intampla asta Luna ar fi trebuit sa aiba toate straturile pe care le are si Pamantul, inclusiv nucleul de fier, deci aceasta ipoteza a cazut.
In prezent credem ca Pamantul a fost lovit de o protoplaneta care a spulberat DOAR mantaua Pamantului, din care ulterior s-a format luna.
Deci din cauza asta Luna nu este ca Pamantul, pentru ca este facuta NUMAI din mantaua Pamantului.
"Luna are o forta de tractie potrivita astfel incat nu derajeaza functiile pamantului!"
Luna este responsabila pentru inclinarea axei Pamantului la 20 de grade parca, sau nu mai stiu cate grade, luna este responsabila pentru maree. Si oricum luna nu are un efect constant asupra Pamantului pentru ca se indeparteaza de el cu 3, 8 cm pe an. Sa nu uitam ca luna este satelitul natural al Pamantului si nu poate avea o influenta considerabila asupra Pamantului. Da-mi un caz in care satelitul natural al unei planete influenteaza ata de tare planeta.
"Luna nu are miscare de rotatie in jurul axei sale!"
Din aceasta cauza este vizibila doar o parte a lunii, cealalta parte ramanand ascunsa, oricum miscarea de rotatii at fi influentat Pamantul foarte putin daca nu chiar deloc.

| petcumircea89 a răspuns:

Http://en.wikipedia.org/......_radiation
Big bang-ul nu mai este o simpla ipoteza, este o realitate.Cel putin stim ca a avut loc, celelalte aspecte raman sa fie demonstrate intr-un viitor mai mult sau mai putin apropriat.

| petcumircea89 a răspuns:

Mda...CUM POTI SA SPUI "parerea multor oameni de stiinta care au studiat indeaproape fenomenul si ipotezele care ar fi produs asa ceva" cand pentru asa ceva s-a luat premiul Nobel pentru Fizica, si in prezent este unanim acceptata.Nici macar nu ai citit articolul.Desigur ca sunt multe lucruri de lamurit, dar in prezent nimeni nu a venit cu o teorie care sa integreze mai bine ceea ce cunoastem pana acum despre univers.Nu are sens sa dicutam despre energii infinite si alte subtilitati, cand ignori dovezile puternice in favoarea teoriei, dovezi la care celelate teorii nu ai explicatii consitente.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns (pentru martzian):

Universul nici nu se sinchiseşte de ideile şi temerile noastre, de religiile pe care le-am creat pentru a ne da importanţă într-un univers în care suntem insignificanţi.

| martzian a răspuns (pentru NicolaeComan):

"Universul nici nu se sinchiseşte de ideile şi temerile noastre, de religiile pe care le-am creat pentru a ne da importanţă într-un univers în care suntem insignificanţi." - Vorbesti despre univers ca si cand ar fi ceva viu. Cum ar putea sa se "sinchiseasca"?

Totusi, ai incercat sa te gandesti vreodata cam care ar fi probabilitatea ca totul sa se formeze ceas, struna, din nimic? Eu as spune ca "0". Dar, si daca acceptam absurditatea teoriei tale, probabil ca numarul ar excede probabilitatea ca tu sa castigi la loto toata viata, saptamana de saptamana. happy

| florique a răspuns:

Ce legatura are formarea universului, legile fizicii quantice sau atractia gravitationala cu credinta intr-un zeu fie el Dumnezeu sau oricare altul din cei 2780 de Zei documentati de-a lungul istoriei?

Va rog nu mai amestecati lucrurile ce inca nu au fost total explicate cu religia! Lasati oamenii care le studiaza sa le explice in felul lor iar pe Dumnezeu sa fie Dumnezeu.

| Lowkee a răspuns:

''nimicul nu poate da nastere la nimic''.
Dumnezeu cum a aparut atunci? Nu din nimic? Atunci Universul de ce nu s-ar putea crea din nimic? Ah, si de unde stii ca s-a creat din nimic? De fapt, nici nu stiu de ce te-ntreb, evident ca habar n-ai, probabil din repulsie fata crestinism si de crestini convinsi.

| alyynutza a răspuns:

Eu mă, exită bang bang-u', ala cu nicleul, da nuții dumnazau, mă!