| Dunamis a întrebat:

Care ar fi scopul si finalitatea acestor dispute interminabile intre "atei" si "religiosi" la categoria religie? Cine spera ca se va ajunge vreodata la o pozitie comuna? Si care sunt motivatiile voastre pentru polemica? De ce se permit atatea derapaje?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
27 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Crestini,atei,suntem OAMENI si avem dreptul la parareri diferite.
Nu se poate ajunge la parare diferita, e DEMOCRATIE.
Totul e sa nu se ajunga la jigniri.
Bine macar ca ne despart calculatoarele alfel s-ar incige batalii mai ceva ca in luptele lui Stefan Cel Mare cu turciihee hee

| Dunamis explică (pentru Fatamuntilor):

Eu nu am contestat dreptul la opinie. Ma interesa de unde incrancenarea si de ce derapajele. Pentru ca, daca te uiti, la jigniri se ajunge MEREU aici. Nu puteti discuta si fara sa va luati de par?

| Dunamis explică (pentru remus1007):

"Iti spun din experienta ca cei mai multi sunt tari in gura numai la umbra tastaturii" - bine zici.

| cristimihailov a răspuns:

E ca in politica. Fotbal sau orice altceva de genul asta.

Stii cum se zice: pentru a ajunge in varful untelui exista mai multe poteci. Unele mai scurte, mai accidentate, unele mai lungi, altele intrerupte, altele merg in jurul varfului... etc.

| mentholinks a răspuns:

Din cauza necunoasterii si a neintelegerii si de partea unora si de partea altora. Asta genereaza conflictul. N-ai cum sa ajungi la o pozitie comuna fiindca fiecare crede ca are dreptate si, daca reuseste sa-l convinga si pe celalalt de acelasi lucru in care crede el, crede ca i-ar face un mare bine.

| Kaleo a răspuns:

Crestinii de aici au falsa impresie ca pot ajuta cu ceva. Doar dupa un timp se dumiresc. Dar nu ajung nicaieri, pentru ca "ateii" de aici sunt 90% trolli. Pe de alta parte "ateii" sunt un studiu de caz ce merita luat in calcul pentru o lucrare de diploma de pentru o anumita specializare...

| Dunamis explică (pentru Kaleo):

E, nici chiar asa... nu cred ca, de ambele "tabere" nu exista si oameni rezonabili.

| Kaleo a răspuns (pentru Dunamis):

Exista.

| Dunamis explică:

Tu asa ai facut? happy

| Dunamis explică:

Bravo. Atunci mi-ai putea raspunde la intrebarea pe care i-am pus-o lui inferno?

| Dunamis explică:

Scuze am dat reply tot la mine... happy Iaca intrebarea:

Bleakk a spus ca omida si viermii sunt in mod evident "o consecinta a evolutiei". L-am intrebat cum a ajuns la concluzia asta, pentru ca mi se pare o informatie fortata, nicidecum atat de evidenta. Evolutia va fi obiect de studiu multi ani de acum incolo, nu exista ceva atat de "evident "in ea. Omul nu mi-a raspuns, ci l-a pus pe unul, "inferno" (mare om de stiinta pe aici) sa ma insulte. Cand i-am reprosat asta si i-am cerut sa-si justifice pretentiile, m-a mai insultat o data si a dat ignore. Inca il astept sa ma insulte si fata in fata, lasul.

Te intreb si pe tine, daca impartasesti opinia lor: unde si cine a demonstrat asta?" (adica faptul ca „omida si viermii sunt consecinte ale evolutiei").

Site-ul asta are la baza exact lucrul asta - cei care nu stiu sa afle de la cei care stiu. Eu nu le stiu pe toate, doar un ratat cu SCIENTIA pe badge poate sa creada asa ceva despre sine. Prin urmare vreau sa invat, dar asta nu inseamna ca pot sa accept argumente de gen "este asa pentru ca este evident, sa mor eu daca nu..."

| Dunamis explică:

Tu ai vazut CE am intrebat eu? Adica tu ai impresia ca finalitatea este "sa respectam stiinta"? Prin urmare cel care pune intrebari sau se indoieste nu "o respecta"? Trebuie sa stii ca fata conflict si diferente de opinie, stiinta nu ar fi ajuns pana aici. Chiar si cei care se indoiesc (mai ales daca dovezile sunt inca in curs de identificare) isi au rolul lor. Polemicile exista. Ele nu sunt in sine rele. Eu contest incrancenarea asta idioata si derapajele, nu faptul ca se discuta, chiar si in contradictoriu. Iar ce face inferno si altii ca el nu are NICI O LEGATURA cu a "respecta stiinta" si nici partenerii de discutie.

| Dunamis explică:

Nu sunt sigur ca inteleg ce vrei sa spui de fapt. Prin urmare tu crezi ca o finalitate posibila este salvarea natiunii de sub influenta nociva a celor cu interese economice si a vanzatorilor de iluzii? Iar modalitatea corecta pentru asta este prin non-argument si prin insulta, cam cum procedeaza omul de stiinta de TPU, maestrul SCIENTIEI, marele si inegalabilul inferno?

Te rog cu insistenta sa nu mai folosesti pluralul cand te referi la mine. Eu nu sunt in gasca nimanui. Nu am spus nicaieri ce cred, inca o data. Am intrebat si asta este o atutudine corecta. Am respins parerile personale ce au pretentia sa fie tratate ca argument stiintific si asta nu este. cred, o dovada de cretinitate.

Fiecare dintre noi are nevoie sa invete. Eu nu am problemele psihice ale aluia incat sa cred ca voi rezolva aici dilemele stiinficice nerezolvate de mii de ani. Si nici nu imi permit sa imi numesc ratati bunicii, parintii, colegii si prietenii (multi de altfel) care au aderat la o credinta religioasa.

| Dunamis explică:

Nu are nici o legatura ce spun eu cu ce spui tu. Eu am mers pe rationamentul tau, pentru a ne lamuri cu privire la ce incerci sa spui si tu raspunzi cu „Oricat de nesuferiti ar parea dorugar inferno si gaia au dreptate". Au dreptate cu privire la ce?

Eu am avut o singura disputa, cu inferno, care – te rog sa te uiti - a fugit la momentul in care trebuia sa si demonstreze ca are dreptate, dupa ce m-a insultat ca am avut tupeul sa ii pun la indoiala argumentele inexistente. Nu stiu ce spun gaia si dorugar, se poate sa aiba dreptate uneori si alteori sa nu aiba; fiecare dintre noi poate avea sau nu dreptate, in functie de o discutie sau alta. Nimeni nu are dreptate mereu in detrimentul altora, care nu au dreptate niciodata...

| Dunamis explică:

Pai daca nu au cu cine discuta... de ce ar discuta singuri? laughing

Si, prietene, cine vorbea aici despre dreptatea celor trei? Incep sa am o banuiala ciudata... Dar ma cenzurez, cu efort. happy

| Dunamis explică:

Alexandrupopescu, imi pare rau, bro, eu nu sunt inlocuitor pentru Zyprexa sau Rispolept. Te rog sa iti reiei tratamentul. Si ia-o usor, relaxeaza-te, totul va fi bine, totul va fi bine, totul va fi bine, totul va fi bine... happy

| Dunamis explică:

Sigur, prietene. Esti sanatos. Nu trebuie sa te justifici... Iar tratamentul e pentru raceala si gripa – preventiv. Totul va fi ok, calm down… happy

| Dunamis explică:

"iti multumesc oricum." - In conditiile de fata... cu mare placere! happy

| Arjunaa a răspuns:

Oare cand ne-om trezi la realitate si vom vedea ca religia e una(institutie bazata pe profit) si credinta in Dumnezeu e cu totul altceva! Urmariti cu atentie si materialul video http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Craiova/Stiri/Afaceri+cu+sutana

| Dunamis explică (pentru Arjunaa):

Bai Arjunaa, tu ai vazut ce am intrebat eu? Ce buna lu soacra imi dai link-uri cu popi? Ai impresia ca sunt popa? laughing

| Dunamis explică (pentru Dunamis):

Bleakk a spus ca omida si viermii sunt in mod evident "o consecinta a evolutiei". L-am intrebat cum a ajuns la concluzia asta, pentru ca mi se pare o informatie fortata, nicidecum atat de evidenta. Evolutia va fi obiect de studiu multi ani de acum incolo, nu exista ceva atat de "evident "in ea. Omul nu mi-a raspuns, ci l-a pus pe unul, "inferno" (mare om de stiinta pe aici) sa ma insulte. Cand i-am reprosat asta si i-am cerut sa-si justifice pretentiile, m-a mai insultat o data si a dat ignore. Inca il astept sa ma insulte si fata in fata, lasul.

Te intreb si pe tine, daca impartasesti opinia lor: unde si cine a demonstrat asta?" (adica faptul ca „omida si viermii sunt consecinte ale evolutiei").

Site-ul asta are la baza exact lucrul asta - cei care nu stiu sa afle de la cei care stiu. Eu nu le stiu pe toate, doar un ratat cu SCIENTIA pe badge poate sa creada asa ceva despre sine. Prin urmare vreau sa invat, dar asta nu inseamna ca pot sa accept argumente de gen "este asa pentru ca este evident, sa mor eu daca nu..."

| bleakk a răspuns (pentru Dunamis):

Bine mai Dunamis, poate am plecat de la o premisa gresita (sau nu), faptul ca "omida si viermii sunt consecinte ale evolutiei", dar asta nu inseamna sa tradezi evolutia si sa spui ca "ie naspa".

| Dunamis explică (pentru bleakk):

Bleakk, nu tradez nimic dragule. Orice este posibil. Dar nu prin frauda se ajunge la adevar.