| JusTPauL a întrebat:

Ce fac ateii de Paste?

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce faci tu de pastele catolic asta ca exemplu

| sublime89 a răspuns:

Pentru atei nu exista "Paste". Sunt suficient de rationali incat sa-si dea seama ca toate zilele sunt la fel, si doar oamenii sunt cei care inventeaza sarbatori din dorinta de a-si face anul mai putin monoton.

| Liviu a răspuns:

MNo,eu mis ateu, deci sa te luminez.Eu ma duc cu niste prieteni care is crestini,sa facem 'pastele' o sa fie distractiv, o sa le intru in rol ca sa nu se simta jigniti big grin Voi ciocni cu ei, si cam atat, eu cu tovarasi mei ne intelegem happy in felu urmator.Ei respecta faptul ca is ateu, eu respect faptul ca ei sunt crestini.Mergem impreuna,discutam, vorbim, ciocnim, dar nu incep eu cu polemici sa ii fac sa se simta prost, sau ei pe mine happy Vezi tu, e un compromis.Cred ca o sa mergem si pe la biserica blushing Vaiii, sper sa nu se repete faza cu lumina aprinsa de la tigare si data la tarani mai departe blushing (Ci face omu la bautura blushing laughing) )

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru Liviu):

Da dar asta nu inseamna ca esti supus si prefacut? prietenii tai ar mai fi asa tovarasi daca ai avea curaj pana la urma sa iti sustii punctul de vedere? din cate zici tu o faci din frica de a fi pedepsit.

| Liviu a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

De fapt ei stiu ca sunt ateu,insa de ce sa le stric chefu? De ce sa le aduc aminte ceva genu " Ba stii, eu sunt ateu, nu ciocnesc, sau... ba stii, nu cred ca e adevarat cu hristos a inviat sau chestii " Sar simti si ei prost happy si alta data numai mar invitawinking got it?

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru Liviu):

Pai daca nu ai face-o poate ai afla cum sunt ei cu adevarat.

| danutzu96 a răspuns:

Am niste colegi atei si ei nu sarbatoresc Pastele. De fapt nicio sarbatoare crestina.

| Darkmagic a răspuns:

rolling on the floor Buna intrebare!
Ateii nu fac nimic nici de Pastele catolic, nici de cel ortodox, nici de Craciun, St. Mary sau in oricare alta sarbatoare religioasa.
Profita si ei de zilele libere alocate de statul respectiv sarbatorilor religioase, (isi fac totusi cadouri) big grin se duc la munte, la mare, la ocean, incing niste gratare...si gata! big grin
Daca ateii contau in vreun fel pe planeta asta, big grin isi organizau PROPRIILE sarbatori si/sau zile libere, dar dupa cum observi in realitate, ateii nu "exista" decat pe internet, in viata reala nu se suporta si nu sunt capabili sa se intalneasca macar 100 fata in fata, sa bea o bere...

Ai auzit vreun "grup" de atei sa tipe vreodata-n lumea asta: "Noi vrem la munca de Craciun, ca suntem liber cugetatori!"? laughing
Cam astia sunt "ateii"... "Uniti" in cuget si-n simtiri...pe TPU. big grin

In fond, TOT o "credinta" au si ei: "ca NU EXISTA o divinitate", in opozitie cu religiosii, altfel nu i-ai vedea agitati la acest capitol umpland "Religia" cu intrebari semi-stupide.
Un ateu cu toti neuronii in creier, ar discuta CEL MULT despre religie, ca despre un oarecare curent filosofic...la "Stiinta si filosofie", caci ASTA E pentru ateu religia, un curent filosofic.
Cum din pacate pentru stirpea lor, "marii atei" de pe TPU nu prea au habar de Stiinta...intreaba si comenteaza la Religie chestiuni de genul: "Adam avea buric?"... big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Darkmagic):

"PROPRIILE sarbatori"... nu exista asa ceva.
"fata in fata, sa bea o bere"... o pot face cu oricine oricand.
"vrem la munca de Craciun"... dar de ce am face asa ceva? Esti constient ca religiosii au cele mai multe zile libere nu? Un hindus spre exemplu in Rromania, pe langa sarbatorile crestine are si zilele sale importante libere.
"o "credinta" au si ei"... faceapalm.
"CEL MULT despre religie"... pai despre asta se discuta.
"curent filosofic"... religia nu e un curect filozofic.
"la "Stiinta si filosofie""... religia n-are ce sa caute la stiinta si filozofie.

Totusi, as putea sa spun ca religia si filozofia se pot lua de mana deoarece in prezent, ambele sunt inutile.

"nu prea au habar de Stiinta"... e irelevant ce stiu alti atei legat de stiinta. Ateismul n-are legatura cu stiinta. Un ateu poate sa greseasca TOT in legatura cu stiinta iar pozitia lui tot ramane in picioare. Ateismul tine doar de existenta zeilor.

"Adam avea buric?"... uite ca-ti pun eu o intrebare mai buna

1 - Isus a avut liberul arbitru.
2 - Adam si Eva au avut liberul arbitru.
3 - Isus a fost tentat si nu a cazut in pacat.
4 - Adam si Eva au fost tentati si au cazut in pacat.
5 - De ce in locul lui Adam si Eva acel zeu nu a pus un Vasile si o Maria care la fel ca Isus, nu ar fi cazut in pacat?

| Alcyon a răspuns (pentru Darkmagic):

Ti-as da funda laughing Ateii de pe TPU sunt niste indivizi extrem de frustrati, care gasesc un soi de satisfactie (lamentabila as zice) in a face misto in cel mai grosolan mod cu putinta de "prostii aia de religiosi". Daca n-as fi cunoscut atei si in lumea reala, acum as avea o parere extrem de proasta despre ei.

| Holiday a răspuns (pentru Darkmagic):

"In fond, TOT o "credinta" au si ei: "ca NU EXISTA o divinitate" "

Pe principiul asta voi aveti mii de credinte, pe langa "exista spiridusul meu", aveti credintele ca "nu exista spiridusul 1, 2, 3....pana la cati naiba au fost inventati"
Asa ca mai usor cu credinta de gen "nu exista".

"despre religie, ca despre un oarecare curent filosofic..."

De cand e religia curent filosofic?

""marii atei" de pe TPU nu prea au habar de Stiinta..."

Doar pentru ca in general credinciosii habar n-au de stiinta nu implica automat ca ateul trebuie sa aiba. Nu asta e diferenta dintre credincios si ateu.

"intreaba si comenteaza la Religie chestiuni de genul: "Adam avea buric?"

Intrebarile simple sunt cele mai deranjante pentru voi ca nu puteti bate campii fara sa spuneti nimic de fapt.

"Profita si ei de zilele libere alocate de statul respectiv sarbatorilor religioase, (isi fac totusi cadouri) big grin se duc la munte, la mare, la ocean, incing niste gratare...si gata!"

Da. Plus ca profitam si de inventarea colivei, pana la urma unora chiar ne place coliva si chiar competitia cu ciocnitul oualelor poate fi distractiva.
Cat priveste cadourile, acelasi lucru poate fi spus si despre crestini, nu are nici o legatura Iepurasul cu povestea spiridusului crestin. Iar acum e o chestie comerciala, nicidecum ceva religios.

"nu sunt capabili sa se intalneasca macar 100 fata in fata, sa bea o bere..."

Probabil ca si festivalurile berii sunt tot de sorginte crestina mai nou, si berea care curge valuri, si muzica "satanica" de pe acolo si fetele pe jumatate dezbracate care danseaza si se preumbla pe acolo tot crestine sunt...noi profitam de zilele libere cauzate de voi, voi profitati de alte oportunitati pe care in teorie spiridusul vostru le condamna. Simplu, nu?

| drutzix a răspuns (pentru Darkmagic):

Singurul lucru pe care il au in comun ateii este faptul ca nu cred, e normal sa nu se inteleaga intre ei pentru ca nu au o ideologie comuna sau un sistem de dogme.
Ateismul nu e o credinta este doar negarea pozitiei teiste. Tu spui Dumnezeu exista (crezi in el desi nu poti dovedi ca exista) iar eu raspund Nu te cred (si nici nu-mi prea pasa) doar unul din noi are o credinta si nu sunt eu. Daca spui ca ateismul este o credinta pentru ca se bazeaza pe negarea teismului atunci deschizi usa la tot felul de tampenii ca de exemplu: A nu juca fotbal este un sport pentru ca se bazeaza pe ne-jucat fotbal.
Ca sa raspund si la intrebare. Eu sarbatorile le petrec cu familia pentru ca ei sunt credinciosi si nu vreau sa fiu eu nesimtit si sa ii bat la cap cu cat de mult nu cred eu in Dumnezeu (ei stiu ca sunt ateu) sau alte chestii penibile si ei ma respecta astfel incat sa ma lase in pace (win-win). Si eu zic sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa recunoastem odata ca sarbatorile crestine au fost importate (nu toate) pentru a facilita convertirea 'paganilor'
PS: Crestinismul si-a pierdut sufletul atunci cand a fost implementata ca religie oficiala si obligatorie.
PPS: Darkmagic tu ce faci de ziua Muncii? Iesi in strada si ceri sa muncesti pentru ca nu e sarbatoare crestina?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimic special.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Profita si ei de ziua libera a crestinilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Beneficiaza si acestia de zile libere. Probabil. Mai exista si oameni care lucreaza de Pasti fiindca asa le cere meseria, chiar daca sunt religiosi/credinciosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce facem si in restul anului

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt puși de părinți sau de neveste să ajute la mâncare sau la vopsit ouă.

| Shiko a răspuns:

Salată de Boeuf.