| ToxicG a întrebat:

Ce parere aveti despre Codul lui Da Vinci?

Răspuns Câştigător
| Calininio a răspuns:

Nu stiu cat de credibila e povestea in sine, dar arata modul in care lumea poate fi dusa de nas de biserica, sau cum biserica poate ascunde niste informatii foarte importante timp de mii de ani de ochii publicului.

| milan9 a răspuns (pentru Calininio):

Aşa-zisele "evanghelii" ale lui Toma, Iuda, Petru, cele contrafăcute, cele care nu sunt autentice, nu provin nicidecum din secolul I, precum cele autentice (ale căror autori sunt cunoscuţi şi confirmaţi)!

Evangheliile false au apărut după sute de ani de la încheierea canonului Noului Testament, de la scrierea Evangheliilor autentice! Cu siguranţă unele false evanghelii au fost făcute în mod special pentru a face lobby pentru vreo sectă sau pur şi simplu pentru unii sau alţii din opozanţii creştinismului, cei care îl doreau stins într-un sincretism confuz şi contradictoriu de teorii şi învăţături!

| milan9 a răspuns (pentru Calininio):

Biserica lui Hristos nu a ascuns nimic în istorie. De fapt, ea a prezentat lucruri care poate chiar nu era necesar să fie prezentate: scrierile şi învăţăturile eretice eretice apărute în primele secole au fost prezentate de Episcopul Irineu de Lyon, cu scopul precis de a fi cunoscute şi evitate, subliniind în acelaşi timp motivele ereziilor lor. Istoria menţionează că unul din textele enumerate ca fiind eretice a fost chiar aşa-zisa evanghelie a lui Iuda, text gnostic, diferit de creştinism, APĂRUT ÎN AFARA "GRANIŢELOR" CREŞTINISMULUI!

Acea aşa-zisă "evanghelie" a lui Iuda, nu s-a încadrat în perioada apostolică! Dacă tu scrii mâine un roman de dragoste, şi îţi mai iei şi pseudonimul "Iuda", este cineva obligat să-ţi includă opera în canonul Noului Testament? De ce nu, te-ai putea întreba... Pt. că vezi, există reguli stricte, precise, reguli care ţin de autenticitatea autorului, de perioada scrierii, de unanimitatea acceptării şi cunoaşterii textului şi învăţăturilor în toate, sau în majoritatea comunităţilor creştine (vorbim de acele timpuri în care a fost alcătuit canonul), reguli care ţin de identificarea precisă a autorului, compararea datelor concrete cu numele presupusului autor, recunoaşterea textului de către alţi autori contemporani, etc...

Ori acea falsă evanghelie, a lui "Iuda", trebuie să fie de fapt a altui fel de "Iudă", cu intenţii murdare direct îndreptate împotriva credibilităţii creştinismului, sau a vreuneia din sectele gnostice care făceau concurenţă creştinismului încă din perioada apostolică! A apărut târziu, în sec III- IV! canonul Bibliei era deja încheiat de vreo 200 de ani, aşa cum azi e încheiat de vreo 1800 de ani. Îmi pare rău, nici romanul tău nu mai poate fi adăugat... happy

Ţi-am mai spus, apostolii nu erau singurii care ştiau să scrie. Existau mulţi alţii, plus o serie întreagă de neprieteni...

| Calininio a răspuns (pentru milan9):

Evanghelia dupa Filip e un exemplu concludent. Si daca spui tu ca acele evanghelii "dupa Toma, Iuda, Petru" sunt false, atunci de ce sa cred ca evangheliile din actuala Biblie nu sunt la fel de false?

11 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Nu iese fum fără foc.
Chiar dacă are doar 10% adevar si restul ficțiune.

| LetsPutASmileOnYourFace a răspuns:

Oameni care zic " prosti " sau " multa imaginatie in acel film " ..Nu ii baga in seama, te rog sa te gandesti caci ei au trait toata viata lor intr-o minciuna. Si cand cineva vine si le spune de Cavaleri Templari sau Illuminati iti rad in fata, deoarece adevarul a fost ascuns de ochii nostri de multi multi ani, cine vrea a cercetat sa afle, cine nu, nu. Leonardo Da Vinci a stiut marele Secret, si incerca sa puna in picturile lui cat mai multe " indici " sa ne putem noi da seama care este acest Secret. Dar oricum, daca ai vazut doar filmul, te sfatuiesc sa citesti si cartea. Pentru ca filmul si cartea nu au aproape nici o legatura. Filmul zice poate 10% si cartea zice 90%. Deci.

| RAY a răspuns:

Ca sau facut milioane din minciuni si mereu se vor face

| dragos9234 a răspuns:

Prostie in mare parte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frumos film.bun regizor.multa imaginatie.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Pura fantezie.

Cand te indepartezi de Dumnezeu, si nu mai ai credinta, incepi sa vezi lucrurile (poate si din cauza diavolului) intr-un mod indoitor, aparent, unde intervine nesiguratatea omului, uitand de trecutul istoric si scrierile Sfintilor Parinti.

| ramonikkk a răspuns:

Dal dracu