anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi dau seama ca o iluzie poate sa ne faca sa credem ca traim in paradis, desi traim in infern..Imi dau seama ca o iluzie poate sa ne modifice trairi, pareri foarte simplu. Aceasta iluzie provine din viziunea noastra sau modul in care interpretam lucrurile dar si din influenta celor din jur care este, poate, pentu majoritatea mai puternica..Fiecare dintre noi traim in propria iluzie si singura metoda de a o sparge este moartea, insa orice lucruri cand se sparg creeaza cioburi si s-ar putea sa ne taiem dupa din cauza lor. Dumnezeu face parte din acea iluzie, viziune a voastra? Credinta va face sa sariti direct in acele cioburi sau sa le evitati?

12 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Studierea si aplicarea principiilor biblice ajuta o persoana sa inteleaga ca Dumnezeu si Biblia nu sunt o iluzie.

| cristimihailov a răspuns:

Lasa-ma sa te intreb diferit, pentru ca ai puterea sa alegi prin liberul arbitru.

Daca consumi kcat sau mancare sanatoasa, la final nu tot trebuie sa speli farfuria?

Iar spalatul farfuriei, in mod metaforic, nu se traduce prin a iti asuma consecintele actiunilor tale?

Exista o lege a cauzei - efectului. Nu prea ai cum sa o sari. Pentru ca orice faci este cauza a ceva si efectul a altceva.

Insasi a nu face nimic, inseamna sa faci ceva... si anume nimic.

| Alcyon a răspuns:

Important nu e sa crezi in Dumnezeu, ci sa-l ai pe Dumnezeu in tine. Daca-l ai in tine, automat lumea devine paradis, indiferent de conceptiile religioase sau ateiste pe care le ai.

| anonim_4396 explică (pentru Alcyon):

Ar fi frumos sa fie asa simplu happy Insa daca nu ai credinta automat nu il ai in tine nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vaaaiii.te-ai jucat cu vorbele, ai ajuns la orgasm verbal, si te astepti deja sa ne vezi cazui pe spate? vei avea de asteptat un raspuns.nu fiindca nu exista.intrebarea nu merita atentie.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu ma asteptam la foarte mult. Ignoranta si limitele astea nu permit multora sa judece mai profund.

| CommonSense a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmmm, ai intr-un fel dreptate. Raspunsurile pentru intrebari de genul nu vin insa din exterior, ci din interior.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pai frate, in afara de ce ai scris, nu puteam sa deduc tot ce ai gandit in legatura cu subiectul.cuvintele nu pot reda intrutotul trairile si vorbaria multa incalceste mai mult decat desluseste, in special aia fizoloficeasca.deci chestia cu gandirea profunda, nu este tocmai potrivita fiindca daca eu gandesc ce fiinte or fi traind in groapa marianelor, se cheama ca gandesc destul de adanc.nui ase?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Credinta, e data de proprile noastre strari mentale, deci ca atare o consider o iluzie.
Dar sa revin la subictul intrebari, consider, ca in fata realitati mortii credinta nu ajuta cu nimic, ca tot mort ajungi ori ca crezi, ori ca nu crezi.

| DeusCorrupti a răspuns:

Religia te face să uiți de viața asta, ganditu-te la cea de după.

| anonim_4396 explică (pentru DeusCorrupti):

Nu este adevarat. In primul rand ce am spus eu este relativ adevarat..Si este si una din marile probleme filosofice."Frumusetea este data de lucru sau de ochii privitorului?"..Imi dau seama ca viziunea fiecaruia are o importanta foarte mare si aceasta ne modifica conceptia fiecaruia..Atat viziunea cat si lucrul. Deci noi vedem realitatea dar intr-un mod care deviaza mai mult sau mai putin de aceasta..Eu nu am religie..Am doar o viziune luciferica, nu paradisiaca...Aceste probleme le pun doar din lipsa de ocupatie, imi mai pierd timpul..Este si interesant.Dar trebuie sa apreciem foarte mult aceasta viata, fara sa incercam sa deslusim misterul ci sa il lasam asa cum este..asemeni unui mare modernist al natiei noastre a carui conceptie o apreciez.dar sa o apreciem intr-un mod in care sa ii vedem adevarata valoare..Nu putem sa ajungem insa in viata asta la cea mai mare fericire. Fericirea este una mare dar nu absoluta..Cum este cu preotii "prea fericitu' "..nu..nimeni nu este prea fericit..Insa putem fi fericiti printr-o comuniune a noastra cu cei din jur.

| DeusCorrupti a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e ceva ce se deduce foarte usor logic, rezumand intr-un singur cuvant jumatate din răspunsul tău este opinia.
Opinia diferă de la individ la individ, este logic.
Fericirea absolută... păi sunt de acord că atâta timp cât există alți factori pe langa fericire, ea nu poate exista.