anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mai este cineva care nu intelege viata?
Adica de ce lumea este asa cum este? De ce in zilele noastre practic nu contezi, esti doar un om mic, printre miliardele de fiinte de pe pamant care nu stiu de existenta ta.
Este doar o aberatie de-a mea, dar nu cred ca ma regasesc printre aceasta lume. Oare sunt singurul care crede asta? Sa nu ma intelegeti gresit, dar nu stiu, asa gandesc. Chiar ma gandesc daca mai gandeste cineva ca mine in acest sens.
Nu stiu cum sa trec mai departe peste greutatile vietii, in sensul ca, chiar daca le trec, dupa apar altele, si incotro ne indreptam? Adica in final nimic nu mai conteaza.
Cred ca imi trebuie o explicatie religioasa, sau nu neaparat. Doar sa imi spuna cineva de ce trebuie omul sa treaca prin aceasta viata. Sunt sigur ca inainte, acum mi de ani, era mult mai frumos, lumea se intelegea mai bine, nu ca acum. Poate si din cauza asta am mentalitatea asta.

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

E strict parerea ta... Eu unul ma consider foarte important. in primul rand pentru mine, apoi pentru familie, apoi pentru prieteni, etc... Si asta e frumusetea vietii, sa o traiesti asa cum e. Nu exista numai lapte si miere peste tot. Daca ar fi toti bogati si n-ar avea probleme/griji/nevoi, unde s-ar ajunge? "Raiul" nu e pe pamant.
Totul se rezuma la bani. Chestiile alea, ca banii nu conteaza si nu stiu ce, sunt vrajeli. Daca n-ai bani te lasa si nevasta, esti dat si afar din casa si mori si de foame deci...
Cu mult timp inainte era mai frumos, pentru ca pe pamant erau mai putini oameni, si majoritatea erau prosti bata, n-aveau educatie. Acum lumea a evoluat, omenirea a evoluat, majoritatea sunt din ce in ce mai destepti, isi pun noi probleme, noi intrebari, prevad oarecum viitorul, si se tem de ce va urma... Inainte oameni de rand traiau oarecum intr-o "cutie" cu viata de zi cu zi, munca, mancare, somn iar munca mancare somn, copii joaca, scoala care se duceau, joaca iar si tot asa...
N-au fost multi oameni rasariti in istorie comparativ cu multimea de prosti.laughing
Si cum sa te gandesti ca esti doar un om mic printre miliardele de fiinte de pe pamant care nu stiu de existenta ta? Tu stii de existenta tuturor? Ma indoiesc.laughing Daca esti anonim asa e. Fa-te mare star, actor, cantaret, si te va cunoaste mai multa lume.

| sabin89 a răspuns (pentru Ineys):

"Cu mult timp inainte era mai frumos, pentru ca pe pamant erau mai putini oameni, si majoritatea erau prosti bata, n-aveau educatie"
Cum așa? În condițiile în care oamenii sunt proști bâtă și n-au educație, este mai frumos?

| Ineys a răspuns (pentru sabin89):

Pentru ei da. Un prost e mai fericit decat o persoana inteligenta.

| sabin89 a răspuns (pentru Ineys):

Și eu aș vrea să fiu fericit. Știi vreo metodă cum aș putea să mă prostesc? laughing

| Ineys a răspuns (pentru sabin89):

Na. nu stiu. laughing Ai ratat sansa asta... din pacatelaughing.

6 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Citeste Conversatii cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch.Vei intelege multe.Si nu, nu e vorba in ele de niciun fel de religie.E altceva. Spor

| sublime89 a răspuns:

Nimeni nu intelege complet ce e viata, sau ce suntem noi oamenii. Asta nu inseamna ca nu putem afla. Problema e ca pentru asa ceva e nevoie de timp, probabil mii de ani. Daca ai ghinionul sa existi intr-o perioada in care nu avem inca aceste raspunsuri, trebuie sa te impaci cu acest gand, si sa incerci sa deslusesti cat de mult poti din aceasta lume, si sa tragi macar cateva conluzii partiale. Religia a aparut acolo unde omul nu a avut raspunsuri, ca sa umple spatiile goale din cunoasterea noastra. Problema e ca a facut asta aplicand metoda gresita. In loc sa se uite la dovezi si sa traga concluzii bazandu-se pe acestea, a facut exact contrariul, adica a tras concluziile inainte sa analizeze dovezile. Tocmai de aceea a aparut mai tarziu conflictul dintre stiinta si religie, pentru ca stiinta a venit cu dovezi clare care au subminat anumite credinte religioase (geneza biblica, de exemplu).
Ce ai spus in legatura cu societatea de acum cateva mii de ani, nu e adevarat. Vietile lor erau foarte grele, chiar daca suprapopularea era ultima dintre grijile lor. Speranta de viata era in jur de 35-40 de ani, poate chiar mai putin. Bolile faceau ravagii, razboaiele la fel, si vietile lor erau in general grele. Lupta pentru supravietuire era acerba, si conditiile de trai grele. Nu aveau confortul nostru, si tot accesul la tratamente medicale sau la informatie pe care-l avem noi. Ne putem considera norocosi ca traim acum, chiar daca suntem ca si furnicile pe aceasta planeta, si desi suntem deja peste 7 miliarde, nu dam semne ca ne-am opri din tendinta de crestere a populatiei. Ca indivizi suntem mici si neinsemnati in toata lumea asta mare, dar niciodata in istoria noastra nu am avut ocazia de a trai vieti mai interesante si semnificative decat acum.