anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut un atac de panica apoi a inceput durerea de inima.
Imi puteti da si mie un sfat? Multumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lioana a răspuns:

Ia aspirina daca ai. Sau Aspenter. Si mergi la medic sa te consulte.

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sa mergi la medicul de familie si sa i spui si lui ce ti s-a intamplat, ăsta ar fi singurul sfat pe care ti l pot da si eui si toti de pe TPU, vizita la medic este foarte importantă, nimeni in afară de medic nu i ti poate da tratament adecvat, atacul de panică este cauzat de ceva de un șoc de o emotie puternica nu il faci asa stind la un suc cu fetele, deci un medic vede face analize depisteaza cauze, exact ca si cu o masină numai in servis auto o poate diagnostica un mecanic după ce o vede o verifica o consultă nu pe vorbe la telefon, vino sa o vad asa o sa spuna mecanicul adu masina sa o vad, exact asa trebuie sa mergi si tu fizic in cabinetul medicului de familie sa te vada sa te consulte sa discute cu tine, iar mai apoi el va gasi o solutie te va trimite la alti medici specialisti, psiholog psihiatru daca este mai grava situatia, neurolog, si ei toti vor scrie in fișele lor observatii concluzii si diagnostice reale, ce varsta ai esti fata sau baiat? Multa sanatate.

| Violleta2022 a răspuns:

Sufla intr-o punga goala!

Atacurile de panica se pot confunda usor cu durerile de inima, deci nu te speria din atata nimic... doar sufla intr-o punga de hartie, din ce in ce mai ra si criza va trece.

| Violleta2022 a răspuns:

NU lua aspirina sau alta medicatie pentru atacul de panica, ca-i doar o criza mentala, nu o problema serioasa in corpul tau.
Aia trece cu autosugestie sau sufland intr-o punga pana te linistesti.

| Dismally a răspuns:

Ce fel de sfat? Daca ai avut un atac de panica e normal sa ai si ceva durerei de inima, nu cred ca ai nimic. Daca se mai repeta poti merge la un cardiolog.

| Fantaspirit a răspuns:

Durerea de inima este greșit interpretată de un om care a suferit un atac de panica,este un simptom somatic al anxietății/atacului de panica,în realitate nu se întâmplă așa ceva. Trebuie sa identifici ce probleme ai de ai ajuns la o astfel de situație daca ai mai avut,daca ai o viață plină de stres, griji excesive, probleme de orice natura care ar putea genera o astfel de reacție, din senin mi greu sa cred că sa declanșat deși se întâmplă când cineva are problema cu glanda tiroida. Când te mai "doare inima" pune puțin zahăr într-un pahar cu apă și beal repede, daca se mai intampla sa faci un nou atac de panica ar trebui sa consulți un psiholog sau psihiatru fiindcă îți va afecta serios calitatea vieții și cu timpul vei face tot mai frecvent de o intensitate mărită și persistenta fata de cel întâmplat recent.
Ieși des și fă mișcare, plimbate 30 de minute pe zi, socializează, fa sport, mănâncă sănătos, dormi la ore fixe și minim 7-8 ore,evita stresul,fumatul, excitantele, cola, pepsi, cafeaua in exces, însingurarea. Multa sănătate îți doresc.

| liliana77any a răspuns (pentru Fantaspirit):

Am avut o zi grea la munca cu certuri.

| Fantaspirit a răspuns (pentru liliana77any):

Of sărăcuța de tine, ai grija de tine și nu te mai consuma cu toți proștii/proastele, că tu ești sensibila și tot tu suferi puiuț happy
Când faci un atac de panica inspira profund 5 secunde și expira tot atâtea, și din nou de vreo 4-5 ori.

| gabrielcosmin1989 a răspuns:

Un atac de panica poate fi o experienta tulburenta si poate fi insotit de simptome fizice intense, cum ar fi durerea de inima. Este important sa stiti ca atacurile de panica nu reprezinta un risc pentru sanatatea inimii si ca durerea de inima poate fi cauzata de tensiunea si anxietatea cauzate de atacul de panica.

Eu va sfatuiesc sa va adresati unui medic sau unui psiholog pentru a obtine un diagnostic si un tratament adecvat. Acestia vor putea evalua situatia dvs. si va vor oferi sfaturi si tratamente pentru a gestiona simptomele.

Exista mai multe modalitati de a gestiona atacurile de panica si simptomele asociate:

Terapia cognitiv-comportamentala (TCC) poate ajuta la identificarea si gestionarea gandurilor si emotiilor care pot contribui la atacurile de panica.
Relaxarea prin tehnici de respiratie si meditatie poate ajuta la reducerea anxietatii si tensiunii.
Exercitiile fizice regulate, o alimentatie sanatoasa si un somn adecvat pot contribui la imbunatatirea sanatatii mentale si fizice
Unele medicamente, cum ar fi antidepresivele sau medicamentele pentru anxietate, pot fi utilizate pentru a trata simptomele de panica.

Este important sa nu va autodiagnosticati si sa nu evitati sa cereti ajutor atunci cand simtiti ca va este greu sa va controlati simptomele.