Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173189intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Oct
SATI 299.651AFISARI
194.248VIZITE
177.427V. UNICI

As vrea si eu sa stiu in cat timp trece bubatul... dau funditaUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Salut, bubatul trece in 2 saptamani depinde de corpul tau. Iti doresc sa te faci bine. Astept sa mi dai fundita.

 • 1 răspuns RSS raspunsuri)
 • a răspuns:

  -Rubeola este cunoscuta in denumirea populara de pojarel, bubatul mic sau pojarul mic. Spre deosebire de pojar, este mai putin „zgomotoasa", cu contagiozitate mai mica, multe forme fiind inaparente ( 30- 50 % din totalul cazurilor) si complicatii foarte rare la copil. Rubeola la copil se manifesta sporadic, frecvent la sfarsitul iernii si primavara. Este o boala a copiilor de varsta scolara, de maxim 10 ani.

  Cum se manifesta rubeola?

  -Spre deosebire de pojar, are un debut insidios, mimeaza o usoara „raceala", febra este de obicei scazuta (rar 39 - 40 de grade Celsius). Starea generala se caracterizeaza prin indispozitie, durere de cap, poate curge nasul, dureri in gat si gat rosu. Specific acestei boli este inflamarea ganglionilor din regiunea gatului sau a tuturor ganglionilor. Eruptia nu este specifica.

  -Deseori apare asocierea: inflamarea ganglionilor cu eruptie (initial pe fata apoi trunchi si membre). Eruptia poate fi sub forma de mici puncte sau pete rosiatice, roz palid sau intens. Petele pot semana cu eruptia de pojar sau scarlatina.

  Tratament rubeola: Antitermic, lichide multe si repaus la pat.

  Atentie!

  1.Contagiozitatea este cu 6-8 zile inainte de eruptie si cel mult 7 zile dupa aparitia acesteia.
  2.Vaccinarea: vaccin antirubeolic la 15 luni si fetitele daca nu au facut boala se pot vaccina dupa varsta de 11 ani.