| Speedmafia a întrebat:

Ati avut astm bronsic? daca da cum ati trecut peste?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MariaChrii a răspuns:

Tratamentul trebuie sa permita pacientului sa duca o viata normala in ciuda bolii de care sufera, adica sa efectueze toate activitatile dorite si bineinteles sport. Medicul se va stradui prin intermediul tratamentului sa mentina o functionare optima a plamanilor.

Tratamentul astmului consta in:
- evitarea inhalarii de alergeni
- tratamentul inflamatiei bronsice
- tratamentul spasmului bronsic.

In practica, evitarea alergenilor consta mai ales in inlaturarea animalelor care provoaca reactii alergice, folosirea unei huse pentru saltea precum si alte masuri pentru reducerea cantitatii de praf in camera. Aceste masuri permit deseori tratarea astmului cu o minima cantitate de medicamente.
Orice persoana astmatica trebuie sa aiba la indemana medicamente care sa provoace o dilatare bronsica rapida, numite bronhodilatatoare. Acestea trebuie inhalate de fiecare data cand apar probleme respiratorii. Ele actioneaza in cateva minute. Unele bronhodilatatoare sunt folosite pentru obtinerea unei dilatatii mai indelungate a bronhiilor (preparate cu durata lunga de actiune) si nu trebuie inhalate decat de doua ori pe zi. Bronhiile raman astfel dilatate in permanenta.

Alte medicamente utilizate in tratamentul astmului sunt antiinflamatoarele - in principal inhalatoare pe baza de corticoizi, uneori asociati cu inhibitori de leucotriene. Inflamatia fiind la baza tuturor simptomelor astmului, este foarte important ca aceasta sa fie tratata corect si durabil, reducand ulterior necesarul de medicamente. Preparatele pe baza de corticoizi reduc orice tip de inflamatie. Se folosesc in tratamentul unui numar mare de boli, dar, pot provoaca unele efecte secundare nedorite. In cazul plamanului este vorba de un organ in contact cu exteriorul si de acest lucru se poate profita. Inhalarea corticoidului face ca acesta sa ajunga direct la nivelul organului tinta; astfel se pot folosi doze foarte mici de cortizon, ceea ce scade riscul aparitiei fenomenelor secundare.

Cand tehnica inhalarii este corecta si dozele sunt adaptate nu exista in mod normal efecte secundare. Dupa fiecare inhalare poate fi utila clatirea gurii si a gatului.
Inhibitorii de leucotriene actioneaza in special asupra substantelor declansatoare ale crizei de astm. Se administreaza sub forma de comprimate si sunt foarte bine tolerate. Administrate in acelasi timp cu corticoizii permite reducerea cantitatii acestora din urma.

2 răspunsuri:
| Speedmafia explică:

Meris!

Întrebări similare