| maryaxdba a întrebat:

Am o problema deci de vreo 4-5 zile.mi se umflase maseaua.destul de tare vizibil, dar mai ales cand punram masea se simtea destul de mare si extinsa.Am luat Augmentin, s-a mai desumflat putin...si.vad ca acum tot mai e si ma doare rau. Funda, ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Mda, asta înseamnă să vă "auto-trataţi", aşa "de capul vostru" sad

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la măsea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un DRENAJ ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

Toate cele bune.

2 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Pai nu trebuia sa intrerupi tratamentul pana nu se dezumfla de tot, iti dai seama ca acolo e puroi si tu daca ai luat cateva zile si ai intrerup, nu faci altceva decat sa capete rezistenta acel virus si e mai rau

| SasaSasa2000 a răspuns:

Deci, incearca oki sau Algocalmin, vezi ce mai gasesti pe acolo, acum sau facut multe medicament. sper ca te-am ajutat.