| Mariaa321 a întrebat:

Imi puteti spune si mie niste boli digestive? Multumesc. Dau funda :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IonelaMariaPopimpms18 a răspuns:

SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL Generalitati Sindromul de intestin iritabil reprezinta o afectiune intestinala care determina dureri sau disconfort abdominal, crampe sau borborisme, diaree sau constipatie. Este o boala cronica, dar care poate fi ameliorata.
ENDOBRAHIESOFAGUL SAU ESOFAGUL BARRETT Termenul de endobrahiesofag este o notiune mai larga care tinde sa inlocuiasca notiunea clasica de esofag Barrett. Frecventa acestuia este de 10-15% la bolnavii cu esofagita de reflux severa. Se caracterizeaza prin transformarea metaplazica a epiteliului epidermoid, (scuamos de tip malpighian) care acopera normal esofagul.
Esofagita
Esofagita este o inflamatie acuta sau cronica a esofagului. Aceasta inflamatie este raspandita in intreaga mucoasa a tractului ce leaga gatul de stomac. Simptomele evidente ale acestei patologii sunt senzatia ascendenta de arsura a tractului gat-stomac si revarsarile acide de dupa masa.
LITIAZA BILIARA
Calculii biliari (pietre la bila) sunt o afectiune destul de frecventa, factorii de risc pentru aparitia lor fiind : sexul feminin, obezitatea, varsta peste 40 de ani, dieta hipercalorica sau cu foarte putine calorii, istoricul familial pozitiv. Cauze: Colesterolul, cea mai frecventa componenta a calculilor biliari este insolubil in apa.
INTOLERANTA ALIMENTARA
Intoleranta alimentara Intoleranta la un anumit aliment nu este legata de reactia sistemului imunitar al organismului, ci este cauzata de lipsa (transmisa genetic sau indusa de stres, boala) unei anumite substante (enzime) necesare digestiei.
PANCREATITA ACUTA
Pancreatita acuta este o urgenta medico-chirurgicala, ce se caracterizeaza prin inflamatia acuta a pancreasului, prin activare enzimatica n cascada ca un raspuns monomorf la numeroase cauze si care determina revarsarea de enzime pancreatice activate n tesutul pancreatic, n zonele vecine si, de asemenea, n circulatia sistemica, ducnd uneori la autoliza fermentativa.
GASTRITA
Etimologic, semnifica o inflamatie a mucoasei gastrice pe care doar la examenul direct endoscopic o putem remarca - inrosirea mucoasei, aparitia de hemoragii subepiteliale sau de mici eroziuni. Gastrita consta in afectiunea mucoasei gastrice reprezentata de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice.
ULCERUL
Ulcerul este o excavatie (rana care este profunda, peste 2 mm)la nivelul mucoasei gastrice sau duodenale (prima portiune a intestinului). Boala ulceroasa se intilneste la orice varsta, dar incidenta maxima este la tineri. Cauze Stomacul secreta acid clorhidric si pepsina; in acelasi timp exista mecanisme de aparare ale mucoasei impotriva agresiunii acide.
APENDICITA
Apendicita este inflamatia nespecifica a apendicelui vermicular. Initial inflamatia poarta un caracter serios, ulterior poate progresa pna la supuratie (flegmon si gangrena), implicnd peritoneul integral cu formarea peritonitei limitate, locale sau difuze.

3 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Gastrita, ulcer duodenal, reflux gastro esofagian, colita ulcerativa, colon iritabil, icter

| 3duffyduck3 a răspuns:

Buna. uite niste exemple de boli digestive: proctite, colite, diabet zaharat, hepatita A, hepatita B, hepatita C, fistule. Iti sunt de ajutor?