| elysavin a întrebat:

As vrea sa ma lamuriti și pe mine cu ceva dacă se poate deși am fost la medic îmi este teama sa nu devin ipohondra.
Acum 2 ani am fost operata de colecist pentru ca aveam 18 pietre iar in urma operației am rămas cu niște probleme. Ies la toaleta mai des decât trebuie de vreo 3 ori pe zi dimineața după ce mănânc. Medicul a zis ca e de la sucul biliar care se vărsa in stomac... ok. Problemele mele din prezent pe lângă aceea, sunt altele. De vreo 2 luni așa ma balonez după ce mănânc, am multe gaze și un disconfort abdominal in partea stânga. Un alt medic spune ca e colon iritabil. Am făcut endoscopie și am început de gastrita de reflux, am luat tratament dar simptomele acelea persista și îmi afecteaza viața de zi cu zi, stau și citesc chestii pe net, ma stresez doar cu asta, am uitat sa ma mai bucur de alte lucruri și am numai stări proaste. Am făcut și helicobacter și parazitologic in vara. Negative și mi s-a zis sa fac și colonoscopie. Nu ies la toaleta cu sânge, nu am alte simptome urate decât stări de anxietate, nu mai știu ce sa mănânc, ca am numai gaze, e totul aiurea, îmi ia cheful de orice și eu nu eram așa. Dacă ați trecut prin stări de genul dati-va o părere. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OctavianSps a răspuns:

Daca simti nevoia sa vorbesti cu cineva, macar sa iti mai ridici moralul, oricand sunt aici. In ceea ce priveste problema de sanatate, si eu am avut un inceput de ulcer perforat si desii nu am fost consecvent in privinta stricta a tratamentului, am reusit sa ma vindec eu avand de cand ma stiu obiceiul sa beau multe ceaiuri din plante si probabil asta m-a scos din problema. Imi pot imagina cum te simti si stiu ca te afecteaza psihic si emotional fiind un disconfort mare, dar te rog mult incearca sa te bucuri de lucrurile marunte. Eu sunt in general o fire deprimata iar zilele eram efectiv la pamant pana cand am vazut o floare galbena intr-un copac si pur si simplu m-a facut sa zambesc si sa pot duce ziua la capat. Iti doresc multa sanatate sper sa fi mai bine si nu uita, i'm here.

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Pentru a numai da gaze evită cartofii, fasolea, varza, astea fermenteteaza in stomac si produc gaze, corpul nostru are nevoie de mincare alcalină nu doar carne, fasole, cartofi, varză, maninca pește, evită daca poti sucurile acidulate pepsi cola astea produc si ele discomfort abdominal, dar tu problema gazelor o ai după ce te a operat? Ce varsta ai? Si de cîte ori faci treabă mare(caca) pe zi? Ca sigur colonul nu se goleste destul si de aceea apar gazele.

| Violleta2022 a răspuns:

S-a tulburat flora microbiana din stomac si anumite bacterii au proliferat, inmultitindu-se peste masura.
Gazele vin ca o confirmare a faptului ca ai bacterie nesanatoasa in intestine!
Te sfatuiesc sa incepi a luat probiotic de 3 ori pe zi.
Recoamnad Kefir (chefir) pe care sa-l bei inainte de fiecare masa principala, cu 30 minute.
Tratamentele naturiste si de schimbare drastica a microbiotei din stomac si intestine, sunt de lunga durata, uneori necesitand 1-2 ani, ca sa se repopuleze intestinele cu bacterie sanatoasa.
Va terbuii sa renunti la obiceiuri proaste de a manca si bea multe lucruri, precum: sucurile, berea, apa acidulata, dulciurile, tocaturile, afumaturile, carnatii si salamurile. Ca branza este acceptata numai telemeaua, in rest toate cascavalurile si alte brantezuri trebuiesc eliminate cel putin 1 an din alimentatia ta.
Fructele se mananca numai cu 3 ore inainet de masa, sau 3 ore dupa masa, fiidca fermenteaza in burta.
As recomanda sa elimini sucurile si orice alta bautura, fiind admise numai apa normala si ceaiurile de plante (sunatoare, menta, ghimbir).
Mai recomand Carbunele Medicinal Activat (de la farmacie), care te ajuta imediat sa-ti linisteti burta si gazele sau crampele.
Sanatate maxima!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O să primești multe sfaturi, de exemplu, e bună și băutura, beția, numai să te ții de ea.
Sfatul meu, dacă te ții de el.
Să treci treptat, pe dietă vegetariană.
Mai întâi miercuri și vineri, apoi luni miercuri și vineri, mai apoi să toată săptămâna inafară de duminecă, iar apoi carne și restul doar de sărbători, și apoi chiar deloc.
Apoi după 3 luni vei începe să ai rezultate.

| anonimg a răspuns:

Nu contează doar alimentele ci și modul și timpul de servire al acestora.
De asemenea contează și combinația de alimente pe care o avem la aceeași masă. Fructele trebuiesc consumate la o masă, iar legumele la cealaltă masă (mă refer la crudități). Deci dacă avem salată, nu mai consumăm fructe la masa respectivă, nici chiar după o jumătate de oră.
Nu se bea apă în timpul mesei. Doar cu o jumătate de oră mai înainte, și la o oră sau mai mult, după ce am terminat masa.
Nu se mănâncă repede.
Nu stăm la masă prea mult și nici nu mâncăm până nu mai putem.
Nu toate alimentele ne priesc. Chiar dacă îmi place mâncarea de mazăre, o consum în cantități mici și rar pentru că mă balonează.
Zahărul și orice este dulce provoacă fermentație în stomac. La fel și oțetul. De aceea salatele le consum fără oțet și fără acrituri. O picătură de oțet va face ca alimentele să fie eliminate prin fermentație, și nu prin digestie. Deci dacă zic că sunt "moartea mea" castraveciorii în oțet, păi așa și este -si la propriu și la figurat.
La fel și zahărul: provoacă fermentație. D-asta se și pune zahăr în putina cu prune, ca borhotul să fermenteze; și cu cât sunt fructele mai necoapte, cu atât se pune și mai mult zahăr -nu ca borhotul să fie dulce, ci ca să poată fermenta mai bine. Repet: zahărul provoacă fermentație.
Deci dacă ai consumat dulciuri sau oțet, să fi sigură că ai compromis masa respectivă.

Îți recomand cartea "Sănătate prin alimentație":
https://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie
La fel și "Dietă și hrană":
https://www.viatasisanatate.ro/dieta-si-hrana

Mai recomand și așa ceva:
https://www.daciaplant.ro/ghimbir-comprimate-3569.html

| WhiteLife a răspuns:

Ai incercat Carbocit? Nu vindeca direct cauza, dar daca e nevoie să mergi într-o vizită, sau ceva mai deosebit s-ar putea sa te ajute sa nu mai fi balonată.

| acerr a răspuns:

Tine un pic de post! nu manca lactate astea fac rau, 2, nu manca carne pentru ca timpul de digestie este f lung cateva ore 5, 6, bea ceai pentru colon sanatos, si daca toate analizele sunt ok nu stiu de ce iti faci problema? te balonezi de la mancare < cumpara carbune > stai linistita.

| EuAMG a răspuns:

Mergi la un psihiatru să îți recomande ceva pentru stările de anxietate și ai grija la dietă nu pare a fi ceva extraordinar doar dieta pare a fi cea mai mare problema

| elysavin explică:

Am citit ce mi-ati răspuns doar ca nu știu parca nici nu mi vine sa mai mănânc pentru ca mi-e teama sa nu am stări. nu mai am nici somn odihnitor ma trezesc noaptea ca am burta balon și încerc sa ragai. dimineața ma trezesc la fel cu senzația de stomac plin și balonat și nu am pofta de mâncare. ori mi am creat pe psihic ori nu știu dar nu mai îmi plac deloc stările astea.