| Frumushica20001 a întrebat:

TpU! Ma doare foarte tare in gat si imi vine cateodata sa tusesc... Niste leacuri babesti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

Propolisul este bun. Dar iti las si linkul acesta, pentru a te informa concret...
http://www.terapii-naturiste.com/retete/tincturi/tinctura_propolis.htm

Si suplimentar acesta:
http://www.ultraviolet.ro/articol/remedii-naturale-pentru-durerea-in-gat

Bafta.

| Reiki a răspuns:

Ceai de lamaie. O lamaie cu coaja, intepata cu cutitul de multe ori se pune la fiert intr-un litru de apa (cu zahar). Se fierbe pana ramane jumate de litru de apa si lamaia este fiarta incat se zdrobeste cu furculita.
Sau, daca preferi ceai de cimbru. Are gust placut si rezolva si eventuala febra.

| Casandra a răspuns:

Grgara cu ceai de musetel, su cu apa cu sare

| geogas a răspuns:

Pai fii atenta:Mai intai incearca niste picaturi de propolis pe care la culcare ti le torni in gat 15-20 pic! Ceai mult de Echinaceea si... Odihna! Funda+Vot?

| LoL2000 a răspuns:

Hei buna ia un Tamtum verde sau un faringoseptwinking asta am luat si eu acum 30 de min ca ma durea in gat si ma simt deja mai bine happy

Răspuns utilizator avertizat
| EuTeAjutÎnPermanenta a răspuns:

Toamna da semne ca se aproprie de sfarsit. Mai rupem o fila din calendar. Aceasta perioada de trecere spre iarna este o incercare serioasa, pe care trebuie sa stim sa o depasim. Inceputul lui noiembrie reprezinta perioada de varf a guturaiului si a racelilor, deoarece organismul este inca in curs de adaptare la sezonul rece, alimentatia incepe sa fie saracita, starea de buna dispozitie (cel mai bun medicament) este in scadere, iar trecerea de la zile insorite la frig creeaza socuri in urma carora sistemul imunitar devine foarte vulnerabil.
de Gina Munteanu

Utilizand farmacia naturii, este foarte posibil sa nu mai fie nevoie sa apelam la medicamentele costisitoare si care adesea nu au nici un efect, punandu-ne la adapost organismul de capriciile vremii si mentinandu-ne in forma maxima.

Iata in continuare cateva ajutoare naturale, comori de sanatate, scoase la lumina de prin camarile toamnei.

Hreanul - sinusurile congestionate si nasul infundat se vindeca fara gres daca punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o basma rosie. Hreanul se tine 5-30 de minute pe frunte si la radacina nasului. Cei cu o piele foarte sensibila vor tine mai putin cataplasma, altfel pot aparea inflamatii serioase. In tratamentul gripei si al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece daca respiram normal, pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare. Ca tratament rapid al sinuzitei, acest leac nu are concurenta. O cura de 5 zile in care facem aceasta aplicatie de 1-2 ori pe zi elimina rapid aceasta afectiune.

Maghiranul - se administreaza sub forma de infuzie: la o cana de apa clocotita se pun intre o lingurita si jumatate si patru lingurite de pulbere de maghiran; se lasa vasul acoperit 15-20 de minute, dupa care se strecoara. Indulcit cu miere, ceaiul se bea intotdeauna fierbinte. La 10-15 minute vom transpira, eliminand din abundenta toxine, in timp ce sinusurile si caile respiratorii superioare se vor descongestiona. In faza de coctiune, inainte de declansarea bolii, se bea cate o cana de ceai la 20-40 de minute, timp de cateva ore. In cazul cand gripa s-a declansat, ceaiul se va bea numai in afara perioadelor de febra, cu aceeasi frecventa, timp de o zi.

Busuiocul - administrat tot sub forma de ceai fierbinte cu miere revitalizeaza rapid organismul si ne invioreaza, ajutandu-ne de asemenea sa stopam procesul gripal in orice faza a sa, dar mai ales in faza de debut. Se bea foarte cald, inghitind lent si lasandu-l sa alunece pe gat, abtinandu-ne sa mancam in timpul tratamentului. O doza de soc consta in 6-7 cani cu infuzie de busuioc indulcit cu miere, se bea la intervale de 15-30 de minute una de alta. Ceaiul se prepara prin punerea a 1-2 tulpini florifere de busuioc la o cana de apa clocotita si lasarea la infuzat timp de 15 minute; daca apare febra, se adauga si 1-2 lingurite de menta la o cana de ceai.

Macesul - vitamina C naturala este unul din cele mai eficiente si verificate remedii pentru a rezista la frig si pentru a invinge raceala. Macesele sunt de departe cea mai importanta sursa de vitamina C, dintre plantele cunoscute. O portie de o lingurita de macese pe zi, atunci cand suntem sanatosi si efectuam efort in limite normale, ori doua-trei lingurite de pulbere de macese (Rosa Canina), atunci cand suntem bolnavi ori trebuie sa depunem eforturi mari in frig sunt mult mai eficiente decat orice pastila vitaminizanta. Se recomanda macesele luate in aceasta doza in tratamentul gripei si guturaiului, ca adjuvant in infectiile bronsice si pulmonare, precum in orice boala care produce febra

Baie de picioare cu temperatura progresiva - bagati-va picioarele intr-un lighean cu circa 1, 5 litri de apa calda (35 grade C), adaugand progresiv apa fierbinte, pana cand atingeti temperatura finala de 40 grade C. Durata baii este de 10-15 minute. Picioarele se sterg si se incalta sosete groase. Baia progresiva poate fi facuta zilnic.

Bai complete cu ace de pin (sau esenta) - temperatura din camera de baie sa fie de 18-21 grade C, iar temperatura apei din cada de 35-38 grade C. Durata baii sa nu depaseasca 20 de minute. Se adauga 150 g de ace de pin oparite intr-un saculet pe baie de aburi sau 10 picaturi de ulei de pin (se gaseste la Plafar). Dupa baie, obligatoriu, urmeaza odihna la caldura in pat, vreme de o ora. (Nu faceti niciodata baie cu stomacul plin. Evitati baile calde daca suferiti de varice, iritatii si infectii ale pielii, tulburari de ritm cardiac.)


Natura are leac pentru toate simptomele bolilor respiratorii, precum raceala si gripa, care apar odata cu racirea vremii. Astfel, starea de sanatate precara poate fi usor remediata pe cale naturala, de cele mai multe ori chiar fara medicamente.
Exista plante care previn si trateaza o categorie larga de tulburari de sanatate asociate racelii: dureri de cap, tuse, febra, nas infundat, usturime in gat, ameteala, oboseala puternica etc. Acestea se pot utiliza atat in stare naturala, cat si sub diferite forme, insa cele mai cunsocute si folosite raman: ceaiurile, siropurile, infuziile si cataplasmele.

Iata deci cateva exemple de leacuri tamaduitoare din farmacia verde, foarte eficiente si fara efecte secundare, care te pot ajuta sa scapi de raceala:
Usturoiul. Aceasta planta ramane fara doar si poate cel mai bun remediu in prevenirea guturaiului. Usturoiul este cunoscut ca fiind cel mai bun antigripal, benefic atat in perioada de convalescenta, cat si in momentul in care simtiti ca raceala va da tarcoale. Pentru a preveni imbolnavirea, mestecati cate o jumatate de catel de usturoi de trei ori pe zi, la mesele principale. Insa, daca deja ati contactat virusul, zdrobiti cinci catei de usturoi, amestecati-i cu zece lingurite de miere si luati din acest preparat cate o lingurita, de mai multe ori pe zi.
Ceaiurile caldute din diferite plante medicinale. Teiul, musetelul, socul, ciubotica cucului, patlagina, levantica, cimbrul, isopul, pelinul, papadia, echinaceea, radacina de cerentel sunt doar cateva dintre plantele medicinale extrem de eficiente pe care le puteti prepara sub forma de ceai, infuzie, sirop etc. Un efect asemanator il au si cataplasmele cu mustar sau cartof crud care, aplicate pe piept, au actiune benefica in astm bronsic.
Citricele. Pentru a preveni si trata afectiunile sezonului rece, specialistii recomanda o dieta zilnica bogata in citrice. Ce poate fi mai bun decat un suc natural de fructe din portocale, lamai, grapefruit. In acest mod, iti vei face plinul de vitamine, A, C, selenium etc care au un rol important in refacerea celulelor. Seleniul ajuta la eliminarea radicalilor liberi, limitand astfel efectele lor negative precum imbatranirea prematura a pielii.


Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/......i-260.html