| Crinamihaela a întrebat:

Buna vreau sa am un copil dar raman foarte greu insarcinata ce mi-ati recomanda? Eu am fost insarcinata dr am pierdut sarcina si ne dorim foarte mult un bb. Astept sfaturi.Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Ar fi bine sa faceti investigatii medicale pentru a vedea care este cauza acestor sarcini pierdute. O cauza frecventa a avorturilor spontane este sindromul antifosfolipidic. Mergeti la medic!
http://www.i-medic.ro/......ul-spontan

9 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Ti-as recomanda sa cumperi siropul natural,, branca ursului,, nu stiu ce face siropul asta dar in majoritatea cazurilor face minuni, cunosc doua femei care au facut tratamente cu injectii si tot ce se poate face pentru a putea ramane insarcinate dar fara efect apoi au auzit de acest sirop, una din ele are un baietel de aproape 2 ani iar cealalta trebuie sa nasca in aprilie, poate va functiona si la tine....mult noroc

| Anca95 a răspuns:

O vizita la un medic specialist ar fi cel mai indicat.Mult noroc!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

N-ai dat nici un detaliu despre pierderea sarcinii : cauze, controale suplimentare efectuate ( înainte şi după ), vârsta pe care o ai, la câte săptămâni ai pierdut sarcina, diverse probleme/diagnostice medicale ( care pot avea legătură ), eventuale investigaţii făcute ( teste de ovulaţie, ecografie, dozaj hormonal, etc. ), date calendaristice exacte,...

Dacă vrei, poţi să-mi trimiţi mesaj privat şi discutăm acolo aceste detalii ( fiind aspecte mai intime )!

Ca "metodă casnică" se poate calcula perioada ovulaţiei şi perioada cu fertilitate ridicată, folosind "metoda calendarului".

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin, dar e preferabil pe tot anul ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe saitul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

În perioada cu fertilitate RIDICATĂ, şi ( în special ) în perioada ovulaţiei, este indicat să faci sex de mai multe ori pe zi, cu ejaculare intravaginală.

Apoi, în special seara ( înainte de culcare ) să faci mai multe "numere" şi să NU te speli după actul sexual - să "păstrezi" sperma cât mai mult timp în vagin ( după actul sexual NU mai faci "plimbări" prin casă şi NU urinezi; doar te culci ).
Eventual, ca să nu pătezi lenjeria, se poate folosi un absorbant lipit pe slip.

Ştiu că NU este o metodă igienică, dar ar trebui să dea rezultate DACĂ o aplici consecvent timp de 3 luni consecutive!

Dacă, totuşi, după 3 luni în care ai folosit această metodă "casnică" NU rămâi însărcinată, atunci e posibil să fie ceva "probleme" medicale şi sunt NECESARE investigaţii amănunţite ( atât pentru tine, cât şi pentru partener )!

Eventual, pentru a determina mai EXACT ziua ovulaţiei, se pot folosi "Teste de ovulaţie"/fertilitate ( pe bază de urină, asemănătoare celor de sarcină; se găsesc la farmacie ) pe care să le faci din 2 în 2 zile, începând cu a 5 zi de menstruaţie.

Cam asta ar fi ( deocamdată ) - dacă vrei, mai putem discuta în privat, îmi trimiţi mesaj şi detaliile cerute...

Apoi, eventual, vedem dacă e nevoie şi de un control la endocrinolog pentru dozajul hormonal ( în funcţie de analizele/investigaţiile făcute de tine ).

Toate cele bune.

| Brâncuşi a răspuns:

Bună ziua, eşti tânără ai toată viaţa înainte mai încearcă altă variantă nu există, dar uneorii şi înfiatul are rolul lui, dacă vreţi să faceţi un bine asta ar fi bine să altegeţi este viaţa voastră, ai grijă de tine şi îţi doresc să naşti un bebe frumos.
Sărbători fericite!

| TudyCFR a răspuns:

Incearca pana reusesti si cand ramai insarcinata mergi si stai in spital 9 luni pentru a putea fi ajutata sa parcurgi sarcina cum trebuie.

| pisicutzamik a răspuns:

Buna,eu nu iti pot recomanda decat sa mergi la medic impreuna cu sotul tau sa faceti anaize si doctorul specialist iti va spune ce sa iei! mult succes

| AnaRadu a răspuns:

Heii.
Pai, si la o prietena s-a intamplat la fel. Poti sa te duci si la un medic daca iti doresti cu adevarat impreuna cu sotul si sa ii povestiti tot ce s-a intamplat. Cu siguranta o sa te ajute cu medicamente. Cum spuneam si unei doamne i s-a intamplat la fel a mers la medic si acum are o fetita dragalasa si foarte sanatoasa. Este o scumpa. Poti incerca si tu. happy. Si imi pare rau ce s-a intamplat. Sper ca fii norocoasa de data asta! Mult succes!

| tasmania a răspuns:

Daca esti din zona Craiovei, pot sa-ti recomand un doctor bun.