| olga_1524 a întrebat:



am 32 de ani, incerc de ceva timp sa raman insarcinata fara nici un rezultat. In luna decembrie mi-am facut toate analizele hormonale (sunt bune), in februarie am facut eu histerosalpingografie, sotul meu spermograma (totul e normal), luna aceasta prima inseminare artificiala, fara succes. Momentan iau tratament cu duphaston 2 tb/zi. Intrebarea ar fi la ce alte tratamente sa apelez sau ce altceva sa fac ca sa obtin o sarcina.
P. S. M-am logat pentru prima oara pe un astfel de forum si mentionez ca nu mai stiu incotro s-o apuc ca sa am un copil; sunt de-a dreptul disperata, de fapt disperata putin spus.
Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Dummi a răspuns:

Interesant caz

la ce varsta a aparut prima menstruatie si la ce varsta s-a stabilizat ciclul?
acum ai cicluri regulate? ce durata?
ai avut in ultimii cativa ani tulburari de ciclu mesntrual? ai hemoragii intre cicluri? cam cate absorbante/tampoane schimbi pe durata unei menstruatii, volumul secretiilor? mic/mediu/abudent?
ai folosit sterilet sau anticonceptionale pentru o perioada indelungata? cand?
ai avut cumva conceptie urmata de avort spontan? (vad ca ti s-a prescris Duphaston care e pentru mentinerea sarcinii)

ar trebui sa descrii complet istoricul pentru un raspuns mai exact

din datele pe care le-ai scris infertilitatea in cazul tau poate avea 2 cauze
1. disfunctie ovariana (46% din cauzele de infertilitate in general pe glob)
2. endometrioza (9%)
(3. boala tubara (38%) se exclude odata ce ai spuns ca histerosalpingografia e in regula)

infertilitatea defineste lipsa conceptiei in cazul relatiilor sexuale neprotejate repetate timp de 1 an.

incepem cu cea mai simpla - endometrioza - este dezvoltarea tesutului endometrial in alta parte decat in uter, oriunde(sic!) dar cel mai des intre rect si vagin cu rezultare de dispareunie, adica dureri in timpul actului sexual; ai? Patogeneza infertilitatii in endometrioza nu se cunoaste. Endometrioza de obicei nu se manifesta clinic, deci n-ai de unde sa stii daca o ai sau nu. Un sept rectovaginal gros poate fi semn de endometrioza. Tratamentul care consta in chirurgie conservatorie poate ridica sansa de conceptie de la 5-25 la 40-50% timp de un an.

disfuntia ovariana - poate fi tratata si sa va lua in considerare dupa ce au fost excluse ca si cauze boala cailor de evacuare a ovulului si endometrioza.

Mai e o chestie, nivelul de LH (hormon luteinizant) creste de cateva ori cu app 36 ore inainte de ovulatie. Exista (nu stiu daca in Romania) niste kituri prin care poti sa determini singura nivelul de LH prin testarea urinei si sa coordonati actul sexual calitativ sa coincida cu ovulatia.

Daca nu functioneaza se va evalua rezerva ovariana (de ovocite). Se va masura nivelul de FSH (hormon foliculostimulat) in ziua a 3 a ciclului, sau oricand in alta zi ca si raspuns la clomifen; un nivel mai mic de 10 UI/mL confirma o rezerva adecvata.

Mai vezi daca nu ai cumva ovare polichistice (Eco).

In disfunctia ovulatorie sunt urmatoarele metode de stimulare a ovulatiei (inductia ovulatiei)>
1. cu Clomiphene citrate - tratament de electie in sindromul ovarelor polichistice, chiar daca au un rezultat de 60%;
2. cu Gonadotropine in hipogonadism hipogonadotropic (si in ovare polichisitice). Desavantajul consta in posibilitatea sarcinii multiple 4-5-...8 embrioni odata dar aceasta se poate controla prin reductie (se injecteaza in inimile embrionilor mai mici o solutie care ii omoara, astfel ca sa ramana numai unul, cel mai mare)
3. GnRH pulsator - e cel mai bun si nu stiu daca e cel mai scump, probabil nici nu se gaseste in Romania. Foarte efectiv in amenoree hipotalamica

Nu renunta la ideea de inseminare artificiala.
Ai 32 de ani, e bine sa te grabesti cu conceperea. La varsta ta cu cat mai tarziu o faci cu atat mai dezavantajos pentru bebe. Dar inca nu e tarziu.


Bafta!

greece12
| greece12 a răspuns:

Olga,nu dispera.Mergi la magazinul naturist si cumpara branca ursului si napraznic,in toate formele existente(pastile,siropuri,extracte),preferabil de la Dacia Plant.Ia si tu si sotul tau, asa cum scrie in prospect, pentru fertilitate.Bea ceai de coada soricelului,dimineata si seara si,mai ales, nu te mai gandi! Stiu ca ti-e imposibil sa nu te gandesti la lucrul asta, stiu ca stai cu disperarea si lacrima in gat.Esti mult prea tanara sa recurgi la inseminare artificiala, totul va veni de la sine.Toata povestea asta si timpul care trece te innebuneste si te umple de stres.Acestia sunt marii dusmani, nu organismul tau sau al sotului.Calmeaza-te,ai incredere,aceste doua plante fac minuni, citeste si pe net, dar sa stii ca nu au prezentari complete.Luati-le cu incredere si speranta,totul va fi bine,straduieste-te sa gandesti pozitiv,zambeste mai des si inceteaza sa astepti cu sufletul strans. Abordeaza-ma oricand doresti,pot sa-ti raspund la destule pe aceasta tema, exista mesajul privat aici, pe site.Linisteste-te si totul va fi bine! Te astept cu noutati!

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Intreb numai de curiozitate, nu are cum sa fie o problema de RH, nu?
Am o prietena care a patit acelasi lucru ca si tine, a incercat vreo 3 ani, desi analizele ei erau ok si ale sotului ei la fel, pur si simplu "nu se lipea", medical nu era niciun fel de problema. Acum are un baietel superb.
Un medic mi-a spus ca inseminarea artificiala are sanse de reusita cam de 50%, de la a patra incercare incolo.
Nu dispera, roaga-te si... iubiti-va des.

| Cattalina a răspuns:

Nu cred ca te ajut dar daca pana la urma nu poti sa ramai insarcinata ar trebui sa adopti un copil happy... probabil e adevarat ca nu o sa il iubesti la fel de mult ca pe propriul copil, dar sunt multi copii care isi doresc o familie dar nu au aceasta sansa...

O zi buna...