| suntdestept a întrebat:

Ce este glutenul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Condurache_Alexandra_1990 a răspuns:

Glutenul este o proteina lipicioasa care se gaseste in cereale ( grau, orz, secara etc). De obicei, este folosita in panificatie ca aditiv deoarece glutenul se „tine" de dioxidul de carbon eliberat de drojdie si ajuta la cresterea produselor de panificatie. Este ceea ce face aluatul elastic, pufos si frumos crescut. Glutenul mai poate fi gasit si in paste, bere, medicamente, pasta de dinti, inghetata, maioneza din comert, mezeluri. http://www.sportaholic.ro/ce-este-glutenul-si-cum-iti-afecteaza-corpul/

Întrebări similare