Isi face praf digestia si nu numai. Hai sa vedem ce zice internetul...
==============================================
Prima faza a intoxicatiei cu Paracetamol: apar simptome generale, nespecifice, persoana in cauza simtindu-se rau. Pot aparea greata, varsaturi, dureri abdominale, ameteala. Hipoglicemia poate cauza transpiratii reci, tremor, palpitatii, dureri de cap. Aceste simptome pot dura aproximativ 24 de ore dupa care se remit spontan.
A doua faza a intoxicatiei cu Paracetamol apare in aproximativ 24-48 de ore de la supradoza si se manifesta cu dureri in hipocondrul drept (sub coastele din partea dreapta) si epigastru + dovezi ale insuficientei hepatice: icter (coloratie galbena a pielii, nucoaselor si sclerei), modificarea timpilor coagularii si cresterea transaminazelor (AST, ALT).
A treia faza a intoxicatiei cu Paracetamol apare in 3-5 zile de la evenimentul initial. In aceasta faza insuficienta hepatica se poate remite insa la cei cu o afectiune hepatica preexistenta poate progresa catre hepatita fulminanta aceasta din urma cauzand tulburari severe de coagulare, encefalopatie, sindrom hepatorenal. Hepatita fulminanta are o rata a mortalitatii de pana la 70%.
Am zis clar ca NU am ganduri sinucigase
Ajungi la spital si iti pierzi ficatu, in loc sa mori o sa te faci de ras ca ultimul ratat. Nu ai tu acces la o metoda de sinucidere care este peste 90% eficienta nici macar 50%. Sunt multi care raman cu sechele, am vazut statistici. Asa ca ia-ti gandul de la asta ca nu merge
Am zis clar NU AM ganduri sinucigase
anonim_4396 întreabă: