Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172326intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Oct
SATI 273.895AFISARI
167.100VIZITE
151.106V. UNICI

Ce inseamna aslo?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns Castigator si Recomandat de TPU
  a răspuns:

  ASLO este o analiza (anticorpi anti-streptolizina O) care detecteaza prezenta anticorpilor indreptati impotriva streptococului beta hemolitic de grup A. Un ASLO mai mare decat valoarea maxima admisa este martorul unei infectii cu streptococ, fara a preciza daca este veche sau noua, activa. De aceea, valoarea ASLO are relevanta doar urmarita in dinamica, la analize repetate: daca ASLO scade, infectia este veche, vindecata, exista doar martorul infectiei, anticorpii acestia nu ofera imunitate; daca ASLO creste infectia este activa si necesita tratament cu penicilina si moldamin si eventual indepartarea focarului (amigdalectomie, de obicei).

 • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Aslo=analiza ce gaseste in sange anticorpii antistreptococici numiti si antistreptolizine.Aceste rezultate sint exprimate in unitati ASLO/ml ser.
 • a răspuns:
  Exista un microb care foarte frecvent produce amigdalita.
  Acest microb este streptoco beta hemolitic grup A
  Streptococul are mai multe parti componente pe care organismul le percepe si lupta impotriva lor, acest microb descarca in corp unele substante care de asemenea sunt percepute de organism, una dintre aceste substante se numeste streptolizina (prescurtat SLO)
  Organismul fabrica soldati impotriva microbilor sau a virusilor, acesti soldati pe care ii face organismul pentru a se apara se numesc anticorpi, in cazul streptococului beta hemolitic, organismul face anticorpi atat impotriva segmentelor acestui microb cat si impotriva substantelor pe care le descarca microbul.
  Anticorpii pe care organianismul ii face pentru a lupta impotriva streptolizinei se numesc anticorpi anti streptolizina ( prescurtat ASLO)
 • a răspuns:
  Simplu: Aslo inseamna infectie cu un streptococ (nu neaparat faringiana) care necesita antibioterapie (Moldamin, penicilina etc)+consult cardiologic deoarece infectia cu streptococ iti poate da cardita (inflamatia miocardului) reumatismala si afectarea valvei mitrale cu stenoza mitrala + consult reumatologic pentru tratarea unui eventual reumatism articular acut (vad ca ai ceva simptome articulare) + consult nefrologic (poate da si glomerulonefrita cronica si insuficienta renala in final), si daca mai caut poate mai gasesc si alte afectari.
 • a răspuns:
  Este un microb care foarte frecvent produce amigdalita.
 • Raspuns anonim:
  Un microb care provine de la o raceala puternica
 • Alte raspunsuri
 • a răspuns:
  Aslo indica gradul de infectie din organism, boli de inima dar si reumatismul.