anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

O depresie (netratata) poata sa conduca la o boala neurologica grava?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Depresia duce la nebunie, afecțiune psihiatrică.
Pa, pa.

| doctoressa a răspuns:

O depresie netratata duce la o forma mai grava de depresie. Depresia este o afectiune psihiatrica, nu neurologica.
http://www.i-medic.ro/......a-femeilor

| martzian a răspuns:

Exista o legatura stransa intre depresie si instalarea anumitor probleme de sanatate, cum ar fi cele cardiovasculare, pulmonare, Parkinson (la cei mai in varsta), afectiunile tiroidiene etc. Depresia si slabeste sistemul imunitar. Din pacate ea poate avea si efecte mult mai grave, cele psihiatrice, culminand cu tentativele de suicid.

Totusi, ar trebui sa facem diferenta intre tulburarea numita depresie si episodul depresiv. Simptomele depresiei (stare depresiva prezenta toata ziua, pierderea apetitului sau bulimie nervoasa, insomnie / hipersomnie, energie scazuta, oboseala, stima de sine redusa, dificultati de concentrare, dificultati de luare a unor decizii, sentimentul pierderii sperantei) se urmaresc de obicei pe o perioada de un an.

Episoadele depresive sau starile depresive temporare (sindromul depresiv lejer) nu sunt neobisnuite in adolescenta, spre exemplu, si cu totii putem trece pe acolo mai mult sau mai putin.

Uneori ele sunt mai serioase si atunci se numesc episoade depresive majore. Pentru ca un EDM sa fie diagnosticat, trebuie sa apara cel putin cinci dintre urmatoarele simptome, intr-o singura perioada de 2 saptamani si sa fi reprezentat o schimbare in raport cu starea anterioara:
1. Stare depresiva prezenta toata ziua (tristete fara motiv aparent).
2. Diminuarea interesului pentru majoritatea activitatilor - toata ziua.
3. Pierdere sau crestere in greutate (desi nu exista un regim alimentar)
4.Insomnie sau somnolenta aproape zilnic.
5.Agitatie sau lentoare psihomotorie.
6. Oboseala sau pierdere de energie in fiecare zi.
7. Sentimentul lipsei de valoare, culpabilizarea excesiva.
8. Diminuarea capacitatii de gandire / de concentrare.
9. Ganduri morbide care se repeta, idei sinucigase care se repeta (fara plan precis) tentativa de suicid sau plan de sinucidere.

Pot aparea tulburari de somn, de alimentatie, dificultati de concentrare sau de atentie.

Simptomele de mai sus nu trebuie sa fie explicabile prin doliu, boala, etc.

Formele particulare ce apar in mod frecvent in adolescenta sunt depresia de inferioritate si cea de abandon. Mai sunt si situatiile cum ar fi tristetea, proasta dispozitie, dispozitia depresiva sau temerile, fricile, etc.

Daca suspectezi ca ai o astfel de problema (chiar si episodica) nu ezita sa mergi la medic sau la psiholog! E mai usor daca abordezi din timp problema. Asta e cel mai bun sfat de care te poti agata!

| Duucu a răspuns:

Depinde de depresie.Sunt niște momente de tristețe care apar în perioade specifice și mulți le confundă cu depresia (cum e depresia de Ianuarie prin care mulți dintre noi trecem).
Du-te la un medic psiholog și îți va spune el mai multe, cu siguranță.

| pietrean a răspuns:

Depresia,este o tulburare a starii afective,care duce la aparitia unei trairi de tristete,prin care trecem toti la un moment dat in viata.
Depresia poate fi provocata de pierderea cuiva drag,izolare,traume emotionale,boala, durere, probleme neurologice.
Deci, depresia, poate fi provocata din cauza problemelor neurologice si nu provoaca o boala neurologica!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O forma mai severa de depresie poate fi catalogata ca fiind o boala care apare in urma unor schimbari anormale in creier. Probe biologice ale bolii pot fi vizibile la scanarea creierului si indica niveluri anormale de activitate ale anumitor zone si inactivitatea altora. De la acestea, desigur se pot genera alte afectiuni.

| qpAnaa a răspuns:

Depresia este o afecțiune psihiatrică. Trebuie sa te duci la un doctor neaparat :3

Întrebări similare