anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stie cineva exact de la ce se formeaza chisturile ovariene? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se formeaza datorita unui dezechilibru hormonal survenit fie in timpul unui ciclu menstrual normal si atunci corpul galben, dupa eliminarea ovulului nu mai involueaza ci se transforma chistic, fie in afara unui ciclu menstrual prin formarea de cavitati chistice in structura ovarului care imping si strivesc celulele germinale.
Dezechilibrul este intotdeauna produs de o dereglare hormonala, de obicei prin deficit de estrogen si exces fie relativ fie absolut de progesteron si/sau testosteron. Practic profilul normal hormonal al femeii este schimbat prin scaderea sintezei sau utilizari hormonului feminitatii, urmata de o crestere a sintezei sau uilizarii altor hormoni sexuali.
Cauzele exacte nu se cunosc, dar exista niste suspiciuni, inca nedemonstrate ca se datoreaza aportului de hormoni din exterior, in special din carne si lactate, hormoni care se adminstreaza pasarilor si animalelor ca sa creasca rapid.

| icosmina a răspuns (pentru Brigaela):

Scuza ma dar testosteron este hormonul secretat glandele sexuale barbatesti... ce sa mai spun daca nu stiti nu mai vorbiti aiurea

| Brigaela a răspuns (pentru icosmina):

Testosteronul este secretat de testicul, de celulele stromale ovariene si de glandele suprarenale atat la femeie cat si la barbat. Cred ca vei invata in clasa a saptea sau a opta la biologie, nu te grabi, in lume exista multe lucruri pe care nu le stii inca dar ai toata viata in fata sa le inveti. Uite, daca vrei sa te documentezi in avans si sa-ti uimesti colegii de clasa cand ajungeti la lectia respectiva, citeste aici: http://emedicine.medscape.com/article/273153-overview
Succes, vei descoperi o lume minunata. Cat despre scuze, nu e nevoie sa incepi cu ele, sigur ca te scuz, nimeni nu s-a nascut invatat, nu e nici o rusine sa nu stii. E cam rusinos sa nu stii si sa nici nu verifici, asa cum ai facut tu, dar sunt sigura ca dupa faza asta, data viitoare te vei documenta mai bine si nu va mai fi nevoie sa te scuzi

| scootsie a răspuns:

Nu stiu daca cineva ar putea sti, cu precizie cauzele formarii chisturilor ovariene, dar din cate cunosc eu aceasata problema ar fi cam asa; de cele mai multe ori apar datorita procesului lunar, care are loc la nivelul ovarelor si anume ovulatia.
In fiecare luna, la nivelul ovarelor se produce un proces in care daca foliculul nu elibereaza ovocitul, el continua sa creasca si devine o cavitate cu lichid si care se transforma treptat intr-un chist ovarian...Am auzit ca o tanara a facut chisturi ovariene din cauza poluarii si asta i-a spus medicul la operatie...Trebuie sa mergi la control si sa tratezi din timp problema, cat chistul e mic... el creste destul de repede...

| scootsie a răspuns:

Nu stiu daca cineva ar putea sti ,cu precizie cauzele formarii chisturilor ovariene,dar din cate cunosc eu aceasata problema ar fi cam asa ;de cele mai multe ori apar datorita procesului lunar,care are loc la nivelul ovarelor si anume ovulatia.
In fiecare luna,la nivelul ovarelor se produce un proces in care daca foliculul nu elibereaza ovocitul,el continua sa creasca si devine o cavitate cu lichid si care se transforma treptat intr-un chist ovarian....Am auzit ca o tanara a facut chisturi ovariene din cauza poluarii si asta i-a spus medicul la operatie...Trebuie sa mergi la control si sa tratezi din timp problema,cat chistul e mic...el creste destul de repede....

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Chisturile ovariene au la bază dereglările hormonale, răceli repetate și netratate sau tratate necorespunzător.
Chisturile sunt seroase și se tratează cu medicație și cele fibroase care necesită intervenție chirurgicală.
Indiferent de natura lor, ele afectează viața unei femei din punct de vedere sexual, sarcină, menstră, etc.
Este recomandat ca o dată pe an să se facă un consult ginecologic, un ecograf pelvian.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc mult pentru raspunsuri, si as vrea sa stiu daca se pot absorbi de la sine doi foliculi chistici de 15 si 19 mm care mi-au fost descoperiti luna trecuta la o ehografie?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna ziua!
Am descoperit ca am un chist de 5 centimeti!
Tincand cont ca in ultimile 4 luni am fost in fiecere luna la ginecolog,. am o intrebare:
In cat timp s-a format acest chist de 5 centimetri? (aproximativ) Sunt curioasa cum de medicul ginecolog nu l-a vazut!
Va multumesc.

| icosmina a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti spun din proprie experienta. Mergi si la alt medic, eu am fost la 3 medici... intr-o singura saptamana. Unul mi-a spus ca nu am nimic, altul ca am chist mamar, iar al treilea ca am chiast mamar dar si ovarian.bineinteles ca am facut ecografii si la san si pelvian si intra vaginal, de toate iar azi am fost la alt medic si mi-a spus ca am chist ovarian si mamar.

Întrebări similare