| Hammurabi a întrebat:

Suntem oare cobai ai BigPharma? E real că în România se experimentează și se testează medicamente și substanțe noi pe pacienții internați? Că există medici care primesc fonduri uriașe doar pentru a testa pe pacienți medicamente încă neaprobate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din proprie experienta: in farmacii nu se mai gasesc medicamente sub 10 lei.

Am folosit pentru dureri de spate unguent "DICLOSAL GEL" - licenta SLAVIA PHARM S.R.L. - ROMANIA). Un tub a costat intre 6-12 lei. A disparut complet din comertul (bisnitul) farmaciuetic, fiindca "nu este cerut". Nu, nu de pacienti, ci de centrele farmaciuetice! De la fabricant se poate comanda, dar farmaciile nu-l solicita.

Zilele trecute am cautat la peste 20 farmacii, adica 6 retele (rechini) "mari", nici in depozite nu se gaseste Diclosal gel, conform calculatoarelor din farmacii.
In locul lui mi s-a recomandat produsul echivalent (acelasi compozitie si gramaj) cu denumirea DICLAC GEL - producator: Salutas Pharma GmbH, Germania. Pretul cerut la farmacie: 26.50 lei.

Nu mai spun ca, majoritatea farmaciilor nu mai au laborator de preparare nici pentru cele mai simple retete, in locul lor se ofera "echivalentul" importat, la preturi de 5-10 ori cat ar fi pretul preparat!

Aaaaa era sa uit: peste jumatate din RECLAMELE TV sunt de medicamente!

Suntem o natiune sanatoasa (la cap)?

| RAY a răspuns:

Orice afirmatie cere dovezii man, nu stiu

| Hammurabi explică (pentru RAY):

Da, nu pot proba cu nimic. E doar o întâmplare pe care am scris-o aici în ideea că poate au mai pățit și alții.

| RAY a răspuns (pentru Hammurabi):

Acum te am citit, clar acel medicament a avut un efect, asa mi-a spus cineva ca dupa ce sa vacinat copilul nu a mai vorbit mult timp

| Samariteanul a răspuns:

Eu cred ca da.Multi medici musamalizeaza anumite decese dupa cum ai vazut si tu la stiri, iar mass-media musamalizeaza si stirile respective....Acum nu stiu cat de tare se mai practica asta, insa pe vremea comunismului la noi si a fascismului la germani bolnavii erau testati si omorati doar pentru a experimenta niste medicamente...

| alinadianaaa a răspuns:

Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca romanii sunt cobaii doctorilor.Nici un medic nu are dreptul sa administreze nici un medicament fara sa aiba aviz OMS(organizatia modiala a sanatatii). Medicamentele mai intai sa apara pe piata se fac experimente pe animale(cel mai adesea sobolan)asa ca.nu te mai gandii la astfel de scenarii.Da intr-adevar Romania primeste medicamente care au in compozitie substanta activa mai redusa, fata de celelelate tari.

| Hammurabi explică (pentru alinadianaaa):

Păi hai să-ți spun povestea. Mătușa mea s-a internat inainte de sărbători în spitalul Colentina la neurologie (pentru niște probleme minore legate de un tremor al capului). A mers singură la internare și nu a declarat nici un aparținător, a vrut să țină totul secret să nu îngrijoreze familia. De a doua zi a fost băgată pe un tratament perfuzabil cu un medicament care nu a fost trecut în acea fișă de observații. A întrebat și asistenta și medicul dar ambii au refuzat să-i spună despre ce medicament e vorba, spunându-i "nu vă faceți probleme că noi știm ce e mai bine pentru dvs." Medicamentul respectiv îi provoca stări ciudate cu crize psihotice și spasme musculare. Ne-a povestit că după perfuzie avea gânduri cum să-i fure bodyguardului pistolul și să tragă aiurea în cei de acolo!?!? Reține că mătușa mea e o femeie de 68 de ani care a fost contabilă toată viața ei, pașnică, liniștită și care n-a suferit și nu suferă de vreo boală mintală.
Ciudat e că după câteva zile a aflat de la alte paciente din saloanele alăturate că și lor li se face același tratament (cu toate că erau acolo cu diagnostice diferite) și aveau aceleași simptome cu spasme musculare si episoade psihotice. Atunci l-a sunat pe tatăl meu care s-a dus și a luat-o de acolo aproape cu forța pentru că medicul refuza să-i facă externarea. Au refuzat să-i spună ce tratament i-au făcut, nu era trecut pe nici o fișă iar când tatăl meu l-a amenințat că cheamă procuratura și televiziunea a spus că era deshidratată și i-au pus perfuzii pentru rehidratare. Înțelegi acum?

| alinadianaaa a răspuns (pentru Hammurabi):

Orice medicament trebuie scris in foaia de observatie a pacientei, chiar daca ii este pusa o perfuzie de reechilibrare hidroelectrolitica trebuie specificat doza si data administrarii.Chiar nu stiu pe ce medic ati dat si ce tratament a administrat.Medicamentele antipsihotice de obicei au foarte multe efecte adverse asupra organismului, dar medicii neurologii ca sa stea cumintii pacientii le tot administreaza asa sa fii ei linistiti.