Stefan
| Stefan a întrebat:

Ati avut ocazia vreodata sa mancati "ghiudem", cunoasteti reteta?

Răspuns Câştigător
| elenahd a răspuns:

Ghiudem picant. Ingrediente:

5kg carne de vita
5kg carne de porc
220gr sare
5gr silitra
5gr zahar
50g cimbru
4 ardei iuti / kg carne
20gr piper
20g ienibahar
Preparare:

Se taie toata carnea in bucati de 50-100gr si se sareaza, se presara cu zahar si silitra si se lasa la aerat pe o masa inclinata. Se curata ardeii si se amesteca cu carnea. Se amesteca tocatura bine si se indeasa in intestine subtiri de vita, rasucind la fiecare 14cm. Se taie apoi perechi si se pun la uscat si presat.

Timp Preparare: 2 h
uite o reteta de APERITIV CU GHIUDEM

INGREDIENTE:
500 g faina, 300 ml apa, 25 g drojdie, doua linguri cu ulei de floarea-soarelui, 150 g cascaval, doi ardei capia, un ghiudem, un varf de cutit cu sare, o legatura de patrunjel, marar

MOD DE PREPARARE
Faina se cerne si se pune intr-un castron. Drojdia se dizolva cu doua linguri cu apa, se adauga sarea si doua linguri cu faina. Compozitia rezultata se acopera cu un servet de bucatarie. Se lasa sa dospeasca, se amesteca cu restul de apa, se adauga uleiul si faina ramasa. Se amesteca totul pana rezulta un aluat omogen.
Se intinde o foaie groasa de circa un centimetru. Se taie cu un pahar rondele, se presara o tava cu faina, se asaza rondelele si se introduce tava in cuptorul fierbinte. Se lasa pana cand se coc pe o parte, apoi se intorc si se coc si pe cealalta parte. Cascavalul se taie triunghiuri, ghiudemul, felii si ardeiul, fasii. Se suprapun, se presara cu patrunjel tocat si se servesc.

Patrunjelul se poate inlocui cu marar.
Sper sa-ti placa. POFTA BUNA!

6 răspunsuri:
| dulc3'maria a răspuns:

Da ghiudem picant reteta este:
5kg carne de vita
5kg carne de porc
220gr sare
5gr silitra
5gr zahar
50g cimbru
4 ardei iuti / kg carne
20gr piper
20g ienibahar
Preparare:
Se taie toata carnea in bucati de 50-100gr si se sareaza, se presara cu zahar si silitra si se lasa la aerat pe o masa inclinata. Se curata ardeii si se amesteca cu carnea. Se amesteca tocatura bine si se indeasa in intestine subtiri de vita, rasucind la fiecare 14cm. Se taie apoi perechi si se pun la uscat si presat.

Timp Preparare: 2 hlove struck

| razadeluna a răspuns:

Inca, nu, dar stiu ca este ceva de la turci

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Da, in Ankara. Daca nu ma insel este si la noi prin alimentari sub forma unui salamior foarte tare... happy
Turcii puneau mai multe mirodenii peste toata carnea aia si nu mi s-a parut tocmai extraordinar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

...sau babic, nu? sunt asemanatoare. Tatal meu facea, dar trebuie lasata carnea la macerat intr-un loc fara umezeala, carne de amestecata de vita si porc sau oaie.Nu mai stiu, dar era tare bun si mai ales foarte picant, se taia feliute subtiri.

| George_Panait_1984 a răspuns:

Fratilor...ghiudemul adevarat nu contine porc.ce aveti? turcii nu mananca porc..contine carne de manzat

| PetruMutascu a răspuns:

Ghiudemul adevarat este cu oaie si vita, nu contine porc. Reteta este aici http://gust-bun.blogspot.ro/2013/03/ghiudem.html

Întrebări similare