| MireeeLa a întrebat:

Am si eu o intrebare cum se fac aripioarele picante?

4 răspunsuri:
| adryana_6040 a răspuns:



1 kg aripioare de pui
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita piper negru macinat

Sos extra picant

3 ardei chipotle in sos adobo + 1 lingura sos adobo
1 lingura buna de unt
2 prize chimion macinat (sau 1 lingurita condiment adobo)
1 lingura suc de lime

Preparare

Se spala aripioarele si se absorb bine cu servetele de hartie.
Se amesteca condimentele si se presara peste aripioare. Se maseaza bine aripioarele, astfel incat sa fie uniform condimentate.
* praful de copt este optional, are rolul de a faca aripioarele mai crocante
Se aseaza aripioarele in tava in care le veti coace, cu hartie de copt dedesubt. Ideala ar fi o tava cu gratar in interior, astfel incat grasimea din aripioare sa se scurga dedesubt. In acest fel, aripioarele vor fi crocante pe ambele parti. Se da tava la frigider pentru 8 ore. (important! nu sariti acest pas!) Tava NU se acopera cu nimic!
Se incinge cuptorul la 240C si se pun aripioarele in cuptor, pe nivelul din mijloc. Se prajesc timp de 30 minute. Apoi, pentru o crusta mai crocanta, se porneste grill-ul (focul/caldura sa vina de sus) si se mai prajesc 5-10 minute (acum le supravegheati sa nu se arda).
* daca grill-ul vostru poate fi pornit impreuna cu functia clasica a cuptorului (focul /caldura de jos) atunci il puteti porni dupa 20 minute de copt si nu mai lasati cele 5-10 minute suplimentare.
Sosul: in blender se mixeaza toate ingredientele pentru sos. Se pune pasta obtinuta intr-o craticioara si se incalzeste pana untul e topit si sosul e fierbinte. Se adauga putina apa (cca 50 ml), astfel incat sosul sa curga usor de pe lingura si se mai da un clocot.
* daca doriti sosul mai putin picant, scoateti samburii din chipotle
Cat sunt fierbinti, ungeti aripioarele cu sos. Eu le-am uns doar deasupra fiindca sosul este extra iute.
Se servesc fierbinti.

| ganton a răspuns:

Las-o balta ca nu iti ies ca la kfc.

| CristalMine a răspuns:

Ingrediente

12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cana faina
3 lingurite chili pudra
1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
1 lingurita vegeta
1 1/2 lingurita sare

Preparare

1. Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
2. Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
3. Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
4. In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
5. Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
* aripioarele le-am pus neinghesuite in cutia cu faina, am acoperit-o cu capacul si apoi am scuturat-o pana aripioarele s-au acoperit bine; smecherie de la Mara zambet
6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
* uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit; ca sa-l verific eu am presarat putina faina in el si cand a sfarait puternic am stiu ca e ok
7. Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

| pisicutza3d a răspuns:

Într-un bol, amestecă făina cu boia, pudra de chili şi sarea.
Pune aripioarele într-un bol şi presară deasupra amestecul de făină până ce sunt acoperite complet, pe toate părţile.
Acoperă şi lasă la frigider timp de 60 - 90 de minute.

Încinge ulei într-o tigaie înaltă sau o friteuză. Uleiul trebuie să fie suficient încât să acopere aripile în întregime.
Prăjeşte aripile în uleiul foarte bine încins timp de 10 - 15 minute sau până ce vezi că s-au rumenit bine.
Scoate-le din ulei pe un prosop absorbant din hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.

Într-o crăticioară, amestecă untul, sosul iute, piperul şi pudra de usturoi. Pune pe foc şi amestecă până ce untul este complet topit şi amestecul este omogen.
Aşază aripioarele într-un bol pentru servit, toarnă amestecul de sos iute peste ele şi amestecă pentru ca toate aripioarele să fie acoperite cu sos.