anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e cea mai buna rețetă de fasole fără ciolan?

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fasole batuta, deasupra ceapa si un pic de usturoi (dupa gust) prajita in putin ulei.

| Fatamuntilor a răspuns:

In general fasolea este asociata ca mancare de post!
Eu procedez asa.De cu seara pun fasolea la inmuiat, Dimineata schimb apa.Cand vine timpul o pun si las sa mai dea un clocot.Schimb apa pentru ultima oara, Acolo pun sare, un pic zahar(ajuta sa nu mai fii balonat), oo ceapa tocata, un moorcov intreg, putin ulei si 2-3 crengute de cimbru uscat.Cand este fiarta(cam oora jumate (poate si mai mult) fac un sos dintr-o ceapa tocata, putina pasta de tomate care le le calesc si le torn peste fasole.
Merge cu mamaliga si muraturi.

| Hyperion7 a răspuns:

Atât timp cât au gust bun, nu contează rețeta

| carevaescu a răspuns:

Vrei ceva inedit?
Fierbe fasolea.
Separat călește multă ceapă cu usturoi. Când se caramelizează ceapa, adaugă niște roșii italienești cuburi la conservă, zacuscă, sare, piper, un pic de pudră de curry. Când ți se pare că sosul este gata, adaugă fasolea.
La final, servește cu busuioc, zeamă de lămâie și un pic de ulei de masline extravirgin, și niște stropuri de sirop de rodii.
Dacă îndrăznești, poftă mare!

| Standt a răspuns (pentru carevaescu):

Fasole batuta. Inedit, ce sa spun!

| carevaescu a răspuns (pentru Standt):

Nu este rețeta tipică de fasole, dar tot o rețetă de fasole este laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu rosii sau fara?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Cu rosii happy

| Dragobeta a răspuns:

Batuta, ciorba, salata, cu carnati... Toate.