anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face sosul bolognese? Cu sau fara carne? Si daca e cu carne, de care carne?

Răspuns Câştigător
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Acest sos bolognes se foloseste in Italia in lasagna dar se potriveste si pentru paste sau la alte garnituri. Sosul este hranitor si foarte aromat.

Ai nevoie de
1 ceapa taiata marunt
1 telina, taiata marunt
1 morcov, taiat marunt
4 lingurite unt
350 gr carne tocata de vita
150 gr carne tocata de porc
150 gr cabanos
1 catel de usturoi, maruntit
1 lingurita chimen
1 lingurita piper
1 kg rosii curatate de pielita si taiate marunt
1 cana lapte

Cum se prepara
Prima data se prepara soffritto. Combina ceapa, telina si morcovul intr-o tigaie unsa cu unt si gateste la foc mediu pana cand ceapa devine aurie inchis.
Adauga carnea de vita, porc, carnaciorii in soffritto, si acum da focul tare; gateste pana ce carnea se rumeneste. Presara usturoiul, chimenul si piperul.
Adauga rosiile, lasa sa fiarba putin tare si apoi da focul mic. Apoi mai gateste timp de 15 minute la foc mediu.
Acum adauga laptele si asezoneaza cu sare. Da focul mic si lasa sa fiarba inabusit, punand un capac pe tigaie, timp de doua ore jumatate. La cel putin 20 de minute amesteca sosul ca sa nu se prinda.

daca aceasta reteta nu este pe gustul tau iti mai las un link poate acea reteta va fi mai buna: http://www.gustos.ro/......gnese.html

9 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

Sosul traditional bolognese este pe baza de carne tocata de vita. trebuie sa contina carne tocata de vita, costita de porc, radacinoase, vin rosu, buchet garni, sos de rosii. Traditional se gateste la foc mic minim 8 ore, carnea trebuie sa devina moale si pufoasa ca un burete.

| JayLeno a răspuns:

Draga monicaclaudia, am scris costita pentru ca este mai accesibila pentru Romania in mod normal se foloseste guanciale. Sper ca te-am lamurit cat de cathappy

| monicaclaudia a răspuns:

Ragù bolognese: ricetta tradizionale
pentru 4 porti

300 g carne de manz
150 g de slanuna preferibil ne afumicata
50 g de morcov galben
50 g telina
50 g ciapa
5 linguri de sos de rossi - vino bianco/rosso 1/2 bicchiere
- 200 g de lapte
Preparare:
se prajeste intr-o tigaie slaninuta taiata a cuburi micute se ajunge ciapa telina si morcovul (si astea taiate marunt marunt)se lasa tot ca sa se "usuce" coaca incet la foc minim se ajunge carnea macinata si se lasa pina cind incepe sa se prajiasca o secunda se ajunge 1/2 pahar de vin alb sau rosu( preferibil rosu deoarece da culoare )se lasa 2 min ca sa evaporeze un pic vinul si se adauga sosul de rosi se pune un pic de supica de pui ( daca nu ai un pic de apa calda cu un cub de knor ) si se lasa la fiert per cca 2 ore si incet incet in timpul asta se adauga laptele putin cite putin la sfirsit sare piper
ps: daca te intereseaza Calorie del ragù bolognese: 1350 - 350 la portie
scuzatimi ortografia

| monicaclaudia a răspuns:

Castorus costita de porc nu are nimica de a face cu sosul (ragu)alla bolognese
carnea care e in ragu e vita ( manzo) si porc cit pentru Oana_ionita_82 nu ti sed par cam exagerate 6 cutii de rosi=? la o jumatate de kg de carne?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sosul Bolognese este prin definitie un sos pe baza de carne. Pentru un sos ca lumea, se face amestec jumi-juma de carne de porc si de vita. Calesti ceapa, usturoi, pui carnea tocata, pui rosii date prin sita, condimente, un pahar de vin alb, si lasi doua ore la fiert, amestecand din cand in cand. Sosul e bun cu paste, dar eu, uneori, il mananc la cartofi natur.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu carne de porc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu carne tocata

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum se face sosul de rosii fara carne?

| Oana_ionita_82 a răspuns:

Reteta pe care o stiu eu e asa: 2 cepe tocate le pui la calit, pana se auresc, apoi pui 250 gr carne tocata de porc si 250 gr carne tocata de vita, calesti in continuare, apoi adaugi 3 catei de usturoi pisat, calesti pana se evapora apa de la carne, dupa care pui un pahar de vin alb parfumat si tii tot la foc mijlociu, cateva minute. Apoi pui vreo 5-6 cutii de rosii fara pielita, date prin sita (sa fie cam ca un sos). Lasi la fiert doua ore. Iti recomand sa le servesti peste spaghetti sau cu lasagna. Daca folosesti spaghetti, presara parmezan ras peste.