| gabriela_pandu a întrebat:

Cum se face sosul vinaigrette?

Răspuns Câştigător
| monicaclaudia a răspuns:

Aceas intrebare a fost deja expusa (( de ce nu dai o privire mai atenta?
http://www.TPU.ro/......-fara.html

4 răspunsuri:
| sidy a răspuns:

Ingrediente

6 linguri ulei de masline
1 varf cutit de zahar
2 linguri otet de vin rosu
1 lingurita mustar de Dijon
1 catel de usturoi curatat
sare si piper dupa gust


Mod de preparare

Se pun intr-un bol uleiul;

Se amesteca zaharul cu otetul si apoi cu uleiul din bol, se incorporeaza mustarul in compozitie;

Se adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust, se pune catelul de usturoi pisat sau tocat si se incorporeaza;

Se amesteca bine ingredientele, folosind un tel pana cand se formeaza o emulsie.
Tips:
Vinegreta se serveste imediat sau se rebate inainte de a fi servita, deoarece ingredientele se vor separa daca sunt lasate sa stea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca pui si usturoi tocat marunt peste vinaigreta clasica, obtii un excelent sos pentru pestele fript.

| enache_stoica a răspuns:

Eu pun otet, ceapa verde, usturoi, mustar, ceapa verde, ulei de masline si busuioc proaspat. Combinatia asta scoate salata verde din anonimat!

| emilia123 a răspuns:

Pentru salate, pui in blender otet balsamic, otet de mar, ceapa verde, marar, sare, piper, mustar si ulei de masline. Proportiile le stabilesti tu, din ochi, ideea e sa aiba o consistenta fluida.

Întrebări similare