| teoodora02 a întrebat:

Heihappy vreau si eu niste retete foarte rapide si bune...pentru ceva dulce! mersi:* fundita

Răspuns Câştigător
| Kasia a răspuns:

Reteta mea de crema de zahar ars este aceeasi de ani de zile, si o gasiti la Tort cu crema de zahar ars, insa de data aceasta am incercat o altfel de reteta, luata din cartea de bucate a lui Horia Virlan.
A iesit foarte buna, un pic cam dulce pentru gustul meu.
Mai jos am sa va dau ingredientele necesare.

Pentru caramel
1 pahar zahar
1 lingurita miere

Pentru crema de lapte si oua
450 ml lapte
2 oua
4 galbenusuri
1 pahar zahar
vanilie

Intr-o craticioara punem zaharul si lingurita de miere la foc mic, amestecand mereu pana la caramelizare.
Cand incepe sa prinda culoare maronie, se toarna in forme ceramice.
Eu am avut 4 forme rotunde si 4 patrate mai maricele.

Laptele se pune la fiert cu vanilia.
Intr-un bol amestecam ouale cu galbenusurile si zaharul, iar cand laptele a fiert, turnam cate putin in compozitia de oua cu zahar.
Compozitia rezultata se toarna in formele tapetate cu zaharul caramel.
Formele se aseaza intr-o tava in care vom turna apa fierbinte, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea formelor.
Dam tava la cuptor la 150 grade pentru cca 1 ora, sau pana cand compozitia din forme are textura piftiei.
Dupa ce crema de zahar ars s-a facut, se scoate si se da la rece cateva ore.
In momentul servirii se rastoarna cu grija pe farfurie.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna iubito!
1.CHEC CU ZAHAR ARS
1 si 1/2 pahar zahar pudra, 3 linguri ulei, 1 ou, 300 g faina Dobrogea, 1 varf cutit bicarbonat dizolvat in rom, 1 pachetel zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
Intr-un vas topesti 1/2 pahar zahar pudra, il stingi cu 1/2 pahar de apa si-l lasi la racit.Pui faina intr-un castron, adaugi zaharul ars, oul, uleiul, bicarbonatul, zaharul vanilat, un pahar zahar pudra.Amesteci bine cu telul.Asezi aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt, coci la foc potrivit timp de 30-35 minute.
2.PLACINTA CU MERE SI CREMA(reteta sarbeasca)
500 g foi de placinta, 1 kg de mere, 1 pahar de zahar, ulei.
Crema:1 pahar ulei, 4 oua, 2 pahare cu zahar, 1 praf de copt, 1 pahar de pesmet, 1 pahar lapte.
Cureti merele,le dai pe razatoare, lasi deoparte.
Amesteci bine toate ingriedentele pentru crema.
Intr-o tava unsa, pui o foaie de placinta,un rand de mere rase, o foaie de placinta, o parte din crema si continui pana cand termini cu o foaie de placinta.Tai placinta in patratele, o ungi cu ulei, o coci la foc potrivit.Intre timp, fierbi un sirop din 1 pahar zahar, 1 pahar apa, care il torni peste placinta dupa ce o scoti din cuptor.
3.TRANDAFIRI
Ingriedente aluat fraged:1 lingura faina, 25 g de margarina, unt sau untura.
Din toate acestea faci un aluat care se lasa o noapte la rece.A doua zi, se intinde o foaie potrivita.Se taie cu paharul aluatul, apoi foaia rotunda de aluat, se cresteaza in forma de cruce si se pune rahat in mijloc, apoi se ia cate o petala si se rasuceste in jurul bucatii de rahat.
Se pun la cuptor.
Se pudreaza cand s-au racit.
Te pup dulce!

| alistarr a răspuns:

Ceva dulce si gustos am gasit ceva tare :laughing))) se ia 10 lamaii se storc bine bine si se pune 1 kg de zahar se lasa 1 -2 ore la frigider si gata limonada si dulce si gustoasa happy